Jump to content
chucky

BUKALEMUNLARIM İÇİN YARDIM LÜTFEN !!!

Önerilen İletiler

MERHABA ARKADASLAR ARANIZA YENİ KATILDIM.

1 AYLIK 2 ADET BUKALEMUNUM VAR BUNLAR IÇIN CANLI YEM HAKKINDA BILGI ALMAK ISTIYORUM YARDIM EDERSENIZ MUTLU OLUR. SIMDILIK SADECE UN KURDU VERIYORUM .SIZIN TAVSIYELERINIZ NELER DIR ACABA..  :help:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Cırcır veya çeşitli hamamböcekleri.Tartaraların hızlı ürediği söylenir diğerlerine kıyasla un kurdu uzun vadeli kullanımda yavrulara zararlı.En kısa zamanda yeni yem çeşitleri edinin.Kalsiyum ve uvb kullanıyormusunuz ?Yaşadıkları yeri ve canlıları fotoğraflarsanız benden tecrübeli olan bir çok kişi yardım eder.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Akvaryumun üstüne sineklik şeklinde bir kapak yapmalısınız, bukalemunlar spota tırmanıp yanabilirler. UV siparişi verdiniz sanırım. Canlı yem olarak da her türlü hamamböceği ve cırcır şuan için bulabileceğiniz yemler. Sadece un kurdu olmaz. Bir süre sonra ayırmanız ve ikisi için de ayrı ayrı teraryum hazırlamanız gerekir. Akvaryum sizi sadece bir süre idare edebilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

BUKALEMUN LARI ALIRKEN BI KIZ ARKADASIMA BIDE KENDIME ALDIM . KIZ ARKADASIMDA SUAN BAKCAK YER OLMADIGINDAN DOLAYI BENIM AKVARYUMUMDA KALIYO . HAZIR OLDUGUNDA AYRILCAKLAR . ZATEN SUAN 1 AYLIK OLDUKLARINDAN DOLAYI SORUN OLMIYCAGINI SOYLEDIRLER.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Selam, benim yavrular :)

Bende 1 aylık 2 bukalemunum var diyince bir an şaşırdım. Devamını okuyunca anladım :)

İsminizi tam hatırlayamadım ama Didem ile birlikte almıştınız.

Daha önce de söylediğim gibi tartara ve dubia alabilirsiniz Cabbar bey'den.

Satılık canlı yemler bölümünde konusu da var hatta;

http://reptula.com/frm/index.php?topic=213.0

Üst kısmı brkfrt'nin dediği gibi akvaryum ölçülerinde bir sineklik yaptırabilirsin pimapenciden. Hem kapak olur hem spot ve UVB'yi üstten verebilirsin.

Ayrıca kullanılan alan da artar bu şekilde. Dal biraz daha eklemeni öneririm. Exo Terra Vine alabilirsin ggidiyorda bulunuyor yapay sarmaşık diye. Hatta benden almıştınız sanırım.

Onun dışında kalsiyumu hergün, multivitamini ise ayda bir kez yeme bulayıp vermelisin.

Günde 2-3 kez fıs fıs ve yapay bitkiler ile biraz daha su içebileceği alan yaratabilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

merhaba kaan , adım tugay chucky isminden hatırlaman lazım dı :D kalsıyumu hergun verıyorum ama dişi olan pek yemıyo neden anlmadım erkek hapur supur goturuyo kıskandırıyo  dıdem benı :( suyu da cam dan akan su damlalarından ıcıyolar hep izlemesi cok eglencelı :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Chucky nickinden tanıdım ama Didem sanmıştım :)

Dişi olan mı az yem yiyor?

Tartara olursa yeme sorunu belki çözülmüş olur. Ben farklı yemler veriyordum sürekli. Kimisi un kurdu sevmiyor olabilir yani sendeki. Tartaraları o gün göstermiştim de büyük bir kap yaparsan kaçma sorunu da azalır. Hemde bukalemun sağlıklı bir şekilde büyür :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dikkatli verir isen kaçırmazsın. Bendeki kap gibi bir kap hazırlayabilirsin sen de. Forumda da tartara bakımı ve üretimi var ordan yardım alabilirsin.

Yem kaplarında sürekli yem var değil mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

KAPLARINDA SUREKLI YEMLERI VAR DA DISI YEMIYO PASO ERKEK YIYOO . YEM CIYLE KONUSTUM 2 3 GUNE GELIR DEDI BIZDE DE YEM COK AZ KALDI NE VEREBILIRIZ ALTARNETIF OLARAK .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Doğadan bir şey verme gerçi zaten bu dönemde bulamazsın :)

Yem gelene kadar yetmez ise gelip benden alabilirsin. Yemler muhtemelen pazartesi kargoya verilirse Salı sende olur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

evet bir birimize aliştık cok fazla stresse girmiyolar artık duzenli yem de yemeye basladılar .  tartara ve un kurdu siparişimizi de verdik .bunun yanında tavsıye etcegınız baska yemler var mı uretımı kolay kacma riski az olan :D en yakın zaman da da  yenı resimleri atıcam  kardesimm hiç merak etme :D:D:D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

evet bir birimize aliştık cok fazla stresse girmiyolar artık duzenli yem de yemeye basladılar .  tartara ve un kurdu siparişimizi de verdik .bunun yanında tavsıye etcegınız baska yemler var mı uretımı kolay kacma riski az olan :D en yakın zaman da da  yenı resimleri atıcam  kardesimm hiç merak etme :D:D:D

Cırcur ve dubia da üretebilirsiniz

Un kurdunu haftada 1-2kere verirseniz iyi olur

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.