Jump to content
Misafir

Morph Seçiminde Albinizm Ve Lösizm

Önerilen İletiler

Misafir

Bu başlıkta en büyüleyici görüntüye sahip iki genetik mutasyonu sizlerle paylaşacağım.

albino frog ile ilgili görsel sonucu

Albinizm Doğuştan gelen ve kalıtsal (genetik) bir mutasyon olan albinizm geni canlılarda pigment kaybından dolayı beyaz renge ve pembe/kırmızı gözlere yol açar, doğada albino canlılar çok nadir görülmektedir sebebi ise kamuflaj ve güneşin zararlı ışıkları gibi etkenlerdir. Örneğin bir timsah yavrusu eğer albino olarak yumurtadan çıktıysa tahmini yaşam süresi ortalama 24 saatir, birkaç nesil geriye kadar varlığını sürdürebilen çekinik bir gendir. Ancak her ne kadar doğada zaten hayatta kalamayan bu canlılar esaret altında renkleri yüzünden yaygınca üretilseler de, zararlı bir genetik mutasyondur sebebi de canlının güneşten gelen zararlı ışınlara karşı oldukça hassas olmasından dolayı sık sık derisinde problemler oluşması ve ışık miktarı ne kadar artarsa görüşünün o kadar körelmesidir.

İlgili resim

leucism python ile ilgili görsel sonucu

Lösizm : Tıpkı albinizm gibi renk kaybına yol açan bir genetik mutasyon olsa da albinizm gibi zararlı bir genetik mutasyon değil, nötr bir genetik mutasyondur. Canlının gözleri hariç bütün bedenini etkileyebilir ve renk açılması/kaybı görülebilir. Canlıya hiçbir zararı yoktur ve hatta doğada albino canlılardan daha yaygındır.

leucistic gecko ile ilgili görsel sonucu

Benim düşünceme göre her ne kadar güzel görünseler de albino canlıların üretilmesini canlıya uzun vadede acı ve zorluk çektirme riski olduğundan doğru bulmuyorum, o yüzden hayatım boyunca hiç albino canlı beslemedim beslemem de.

leucism ile ilgili görsel sonucu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.