Jump to content
Halelujah

Tripofobi

Önerilen İletiler

Yeni yeni varolduğu keşfedilen ve bende de mevcut olan bir fobi çeşidi.Genel olarak deliklerden rahatsız olmak anlamına geliyor.Ancak sadece delikleri kapsamıyor.Böyle bir rahatsızlığım her zaman vardı ancak isimlendiremiyor ve insanlara anlatamıyordum.Belki aramız da tripofobisi olan insanlar vardır diye paylaşmak istedim.Kimi insanlar nefes darlığı geçiriyor delik görünce,neyse ki bende o kadar etkili değil.Nereden geldiği konusunda ise çeşitli teoriler var.Ben Paleolitik Devirlerde ortaya çıkan yaralar açan bir mikrobun sebep olduğu hastalıktan olabileceğini düşünüyorum belki insanlar bu yaraları bilinçaltlarına kazıdılar ve halen bilinçaltımızda.Google arama motoruna tripofobi yazarak bir çok görüntü bulabilirsiniz,ben rahatsız olduğum için buraya fotoğraf koyamıyorum. Eğer rahatsız oluyorsanız sizin de tripofobiniz vardır,İyi forumlar  :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

şahsen sanırım bendede az miktarda var googledakı gibi resimler gördüğümde kaşıntı falan olmuyor ama içimden parçalamak geçiyor o bölgeleri yalnız ben sadece vucutta olanlara karşı böyle düşünüyorum onun haricindekiler bi sıkıntı yaratmıyor bende

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben direk böyle bir tarif edemediğim tüylerim diken diken oluyor,resmen psikolojik bir acı çekiyorum.Küfür etmekten bakamıyorum zaten.Ve sadece vücuttakiler değil diğerleri de etki ediyor ne yazık ki.Benim bir arkadaşım görünce bayılmıştı onda ciddi ilerlemiş boyutlarda.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ytgonlar tiksindirici değil bence sıralı ve simetrik şeyler siniri bozuyor koloni gibi şeyler böyle mesela ben kurtçuklardan çok iğrenirim böyle insanları kemirirken falan ama koloni olunca çıldıracak gibi oluyorum belkide ondandır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yavrularını sırtındaki deliklerde taşıyan bir kurbağa türü vardı ismini hatırlayamadım şimdi o beni ciddi rahatsız etmişti ama diğerlerk pek etki etmedi neyseki :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet maalesef bir kez izledim sanırım leaf frog olmalı yavruları o sırtından çıkarken çıldıracak gibi oldum berbattı resmen derisi oynuyordu öğk.Birde kurt örümcekleri mesela yavrularını sırtlarında taşırlar birsürü kıpır kıpır iğrenç bebekleri oluyor ve çok iğrenç.Küçükken yavruları sırtında gezen bir kurt örümceğini öldürmüştüm.(cahillik ve çocukluk şimdi ki aklım olsa elbette öldürmem ama bu iğrenç oldukları gerçeğini değiştirmiyor.)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yavrularını sırtındaki deliklerde taşıyan bir kurbağa türü vardı ismini hatırlayamadım şimdi o beni ciddi rahatsız etmişti ama diğerlerk pek etki etmedi neyseki :)

Surinam Toad (Pipa pipa), yıllar önce ilk gördüğümde çok sevmiştim ama şimdi tekrar bakınca biraz ürkünç geliyor bu üreme özelliği. Delik fobim yok ama, tersine hobim olabilir bile belki. :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.