Jump to content

Önerilen İletiler

Merhabalar arkadaşlar bir süredir karınca hobisiyle ilgilenmekteyim şimdiye kadar 4 5 tane kraliçe besledim fakat böylesiyle ilk kez karşılaştım. Kraliçe ve kolonisi içerisinde garip şeyler yapıyorlar böyle sümüğümsü beyaz bir şey var ki yumurta olmadığına tecrübelerime dayanarak eminim şuan 15 e yakın işçisi olmasına rağmen daha fazla ilerleme kaydedemiyorum bu sümüğümsü şey nedir bilmem ama yuvalarını genişlettim acaba besleme şeklini mi yanlış yapıyorum sizlere resmini göstermek istiyorum türü nedir ona göre bir besleme şekli oluşturacağım ve şu yaptıkları sümüğümsü şey nedir yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. İyi geceler.

IMG-20200106-WA0000.jpg

IMG-20200106-WA0001.jpg

IMG-20200106-WA0002.jpg

IMG-20200106-WA0004.jpg

IMG-20200106-WA0005.jpg

IMG-20200106-WA0006.jpg

IMG-20200106-WA0007.jpg

IMG-20200106-WA0008.jpg

IMG-20200106-WA0009.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Kyruza, 33 dakika önce yazdı:

Merhabalar arkadaşlar bir süredir karınca hobisiyle ilgilenmekteyim şimdiye kadar 4 5 tane kraliçe besledim fakat böylesiyle ilk kez karşılaştım. Kraliçe ve kolonisi içerisinde garip şeyler yapıyorlar böyle sümüğümsü beyaz bir şey var ki yumurta olmadığına tecrübelerime dayanarak eminim şuan 15 e yakın işçisi olmasına rağmen daha fazla ilerleme kaydedemiyorum bu sümüğümsü şey nedir bilmem ama yuvalarını genişlettim acaba besleme şeklini mi yanlış yapıyorum sizlere resmini göstermek istiyorum türü nedir ona göre bir besleme şekli oluşturacağım ve şu yaptıkları sümüğümsü şey nedir yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. İyi geceler.

Lasius ancak alt tür için daha net fotoğraf lazım yüksek ihtimalle lasius niger olabilir yumurtalarını pupa orerek yapıyorlarsa niger dir. Sümüğümsü diye tabir ettiğiniz şey net belli olmuyor anlayamadım tam olarak, ne ile besliyorsunuz? Böcek ağırlıklı beslemek gerek. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Böcek ağırlıklı beslemek biraz zor oluyor kış aylarında da olmamızın verdiği zorluklardan dolayı şuan kırmızı ve beyaz et veriyorum arada sırada o dediğim sümüğümsü şey pamuğun olduğu kısımda pamuğa yapışık çözemedim şimdi su ve şekerli su verdim tekrar valla ne varsa atıyorum artık yerse yer yemezse atarım koydugumu topluyorlar kısmen ama göreceğiz. Lasius olduğundan emin misiniz?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet lasius ancak alt türden emin değilim internettende karşılaştırabilirsiniz. Protein ağırlıklı besliyorsunuz sorun olacağını sanmıyorum ama dediğim gibi sümüğümsü dediğiniz olayı hiç yaşamadım yanlış bilgi vermek istemem bilen kişiler yardımcı olacaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ardaacar, 18 saat önce yazdı:

Un kurdu falan verdiyseniz kanı olabilir mi

Yok canlı yemle beslemiyorum kan olma ihtimalı yok zamanla tecrube edebilirsem yazacağım bakalım neymiş

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bino007, 17 saat önce yazdı:

Evet lasius ancak alt türden emin değilim internettende karşılaştırabilirsiniz. Protein ağırlıklı besliyorsunuz sorun olacağını sanmıyorum ama dediğim gibi sümüğümsü dediğiniz olayı hiç yaşamadım yanlış bilgi vermek istemem bilen kişiler yardımcı olacaktır.

Cok teşekkür ederim efendim Lasius cinsi karınca hangi besinleri daha çok sever acaba forumda böyle araştırma yapabileceğim bir platform var mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Kyruza, 12 dakika önce yazdı:

Cok teşekkür ederim efendim Lasius cinsi karınca hangi besinleri daha çok sever acaba forumda böyle araştırma yapabileceğim bir platform var mı

Rica ederim alttaki konudan ulaşabilirsiniz.. İyi forumlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bino007, 1 dakika önce yazdı:

Rica ederim alttaki konudan ulaşabilirsiniz.. İyi forumlar.

Cok cok teşekkür ederim iyi forumlar :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.