Jump to content
gulay

Canlı Takip Raporlarım

Önerilen İletiler

Canlıların kayıtlarını tutmak ilk baştan beri aklımdaydı ama her seferinde ertelendi. Şimdiyse kıymetli arkadaşımın hediyesi olan tartıyla hepsini kayda geçirdik sonunda. Bu vesileyle cinsiyetlerini de öğrendik, zaman ilerledikçe morflarından da emin olacağız bazılarının umarım.

31.01.2015

1) Tangerine tornado erkek 36.9 gr

7cv7QH.jpg

2) Tangerine tornado erkek 32.3 gr

HFuIlT.jpg

3) Tangerine tornado dişi 38.3 gr

LMwLcL.jpg

4) Tangerine tornado erkek 33.6 gr

0wGzFN.jpg

5) Patternless mack snow erkek 65.5 gr (Casanova)

PPgf9m.jpg

6) Aptor dişi - kuyruğu rejenere almıştım 69.9 gr (Düriye)

e7cU35.jpg

7) Mack snow dişi 68.7 gr (Pandora)

alWWUr.jpg

8) Mack snow erkek 66.2 gr (Thor)

mHWWnO.jpg

9) Mack Super Snow 12.1 gr

0Qkqq1.jpg

10 ) Super Galaxy 11.5 gr (kendisi Tarçın'ın elinden zor kurtarılmış olup gazidir, kuyruğu rejenere)

NkW1q7.jpg

w9HYWU.jpg

11) Mack snow erkek 38.4 gr

7knFmL.jpg

12) ? erkek 30.9 gr

Z1IcFp.jpg

13) ? erkek 20.6 gr

ezV8Ec.jpg

14) Mack snow çiftinden aldığım 1. yavru 6.3 gr

Q6jRwf.jpg

15) Mack snow çiftinden aldığım 2. yavru 6.9 gr

0vO98S.jpg

16) Pogona vitticeps dişi 180.2 gr (Sapphira 2)

uaFu5J.jpg

17) Pogona vitticeps erkek 169.4 gr (Shuriken)

aAKAZS.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

:nazar: :nazar: :nazar:

:tar: :tar: :tar:

Aha... 13 leopard gecko???

Ben sende bu kadar olduğunu bilmiyordum desem :D

12 Numara bell veya tremper albino, gözlerini göremedim...

Çok güzeller :)

TT dediklerin de SHTCT-B (Bald)

Güle güle büyüt...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

12'nin gözleri yeşil, 13'ün pespembeydi o yüzden 13'ün tremper albino olduğunu sanıyorum ama vücudunda ondan daha fazla yuvarlak benek var.

TT konusunda da katılıyorum aynen dediğine, öyle yazacaktım ama aldığım kişiden TT olarak satın aldım diye öyle yazdım.

Çok teşekkürler, dişi-erkek oranlaması yapmam lazım hakkaten. Çoğunluk erkek çıktı acayip bir biçimde, malum...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

:nazar: :nazar: :nazar:

:tar: :tar: :tar:

Aha... 13 leopard gecko???

Ben sende bu kadar olduğunu bilmiyordum desem :D

12 Numara bell veya tremper albino, gözlerini göremedim...

Çok güzeller :)

TT dediklerin de SHTCT-B (Bald)

Güle güle büyüt...

+1 Bende şaşkınım :)

Maşallah gerçekten ama bol bol erkek varmış :(

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

1 ay önce hepsini tartarken beraber 2-3 kişilik gruplar halinde yaşayan geckoların da çoğunu ayırmıştım. Sadece çok iyi geçinen yetişkin mack snow çifti Pandora & Thor ile en küçük 4 gecko yavrusu 2şerli halde kalmaya devam ettiler. Bu ayırmanın sonucunda başlarda biraz garipsediler ama iştahları ve genel sağlıkları çok daha iyi oldu. Şubat'ın ortasından itibaren ise kendi işlerimden gerekli zamanı ayıramayınca çoğunda kilo kaybı gözlemledim maalesef. Öte yandan bu bana iyi bir vesile oldu; tek tek ayırmanın iyi bakıldığı zaman çok iyi sonuç verdiğini anladım. Şimdi bu ölçümlerden sonra en küçük 4 yavruyu da ayırmayı ve tek tek besiye çekmeyi planlıyorum çünkü beraber kalanlardan iştahlı olanlarda kilo artışı çok daha bariz olmuş. En fazla gram artışını benim yumurtadan çıkan ikisi gösterdi diyebilirim geckolarda.

Casanova & Düriye çiftinden ilk kez yumurta aldım  :hatch: :hatch: Düriye yumurtaları nem kabından çıkarırken çok panikledi, ben de üzüldüm ayırırken ve tedirgin oldum. Diğer ilk yumurtlayan dişim hiç böyle olmamıştı. Belki de ilk hamilelik farkıdır. Umarım bebişlerini çıkarmayı başarırım, annesi böyle yapınca üzerimdeki baskı biraz daha arttı  :dogy: Düriye bu aralar yine dolu, bakalım ne zamana yumurtalayacak (tekrar çiftleştirmedim, ayrı yaşıyorlar halen).

Pandora & Thor ikilisinin dişisi Pandora hamile ama bir türlü yumurtlayamadı ve oldukça küçüldü. Her ikisinde de bir iştahsızlık mevcut. Morio, un kurdu, dubia ne versem de kapta epeyce duruyor. Üstlerine iyice bir düşmem gerekiyor.

BD'ler bu ay fazladan yedikleri böcekler ve sebze-meyve menülerinin çeşitlenmesiyle bu iştahlarını kilolarına ve renklerine yansıttılar maşallah  :tebrik:

06.03.2015

1) Tangerine tornado erkek 37.5 gr

lYNZWS.jpg

2) Tangerine tornado erkek 30.2 gr

f9Jpln.jpg

3) Tangerine tornado dişi 44.5 gr

rgCfCq.jpg

4) Tangerine tornado erkek 36.8 gr

6aN4Om.jpg

5) Patternless mack snow erkek 63.5 gr (Casanova)

jB8Zxv.jpg

6) Aptor dişi - kuyruğu rejenere almıştım 63.5 gr (Düriye)

TUqYRi.jpg

7) Mack snow dişi 65.5 gr (Pandora)

F0EX84.jpg

8) Mack snow erkek 63.9 gr (Thor)

Ti6HbB.jpg

9) Mack Super Snow 15.7 gr

GMcst9.jpg

10 ) Super Galaxy 13.7 gr

qFrazV.jpg

11) Mack snow erkek 39.8 gr

BB33ZG.jpg

12) ? erkek 31.2 gr

GXmTwt.jpg

13) ? erkek 23.5 gr

MejVlL.jpg

14) Mack snow çiftinden aldığım 1. yavru 11.6 gr

zInLni.jpg

15) Mack snow çiftinden aldığım 2. yavru 9.1 gr

xuBdVp.jpg

16) Pogona vitticeps dişi 253 gr (Sapphira 2)

aupmSg.jpg

17) Pogona vitticeps erkek 247.6 gr (Shuriken)

oF4nta.jpg

18) Casanova & Düriye'nin 2 yumurtası (yumurtlama tarihi: 19.02.2015)

LBAiSF.jpg

eWB2zL.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maşallah  :nazar: :nazar: :nazar:

Ciddi erkek fazlanız var :)

2 veya 4 numaradan birisini elden çıkarmak isterseniz gelecek sezon için bir tanesini düşünebilirim.

Canlı yemlere sebze olarak sadece havuç verin. Uzun zamanda farkı göreceksiniz :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Maşallah  :nazar: :nazar: :nazar:

Ciddi erkek fazlanız var :)

2 veya 4 numaradan birisini elden çıkarmak isterseniz gelecek sezon için bir tanesini düşünebilirim.

Canlı yemlere sebze olarak sadece havuç verin. Uzun zamanda farkı göreceksiniz :)

Teşekkür ederim... Az daha zaman geçsin de birkaçını azaltmayı düşünüyorum ben de, sizinkilere de öncelik veririm o zaman.

Havucu ve portakalı hiçbir roach türünde sevdiremedim, herkesinki çılgın gibi bunlara üşüşürken benimkiler burun kıvırıyorlar. Unkurtları mesela havucu seviyor ama sadece onlar. Bunlara versem de bir, vermesem de :D Acaba siz ağırlıklı olarak onu verince mi alıştılar?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hiç canlı yem üretmeye çalışmadım. Sürekli alıyorum. Açıkçası hiç de başka sebze vermeye çalışmadım :) O yüzden tercihlerini bilemiyorum. :)

Roach türleri kullanmıyorum zaten. Ağırlıklı çekirge. Yoksa Cırcır.

Yağlandırmak için un kurdu ve morio ile takviye yapıyorum.

Bu 4 yemin hepsi havuç u severek tüketiyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende hemen hemen bütün yemlerime Havuç veriyorum haftalık 1-2kg havuç sırf onların istihkakı ve hepsi de güzel bir şekilde yiyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aileler cogumuzda destekçi değil daha çok köstek halindeler maalesef ama onları da anlamak lazım malum ortak yaşam alanları daralıyor :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Leopardlara kanım ısındı.Turuncu,sarı tangerine ile başlamak istiyorum.Classicleri beğenmedim.

Elden çıkaracağınız varsa almak isterim :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sondaki canavarlar dahil maşallah hepsine  :nazar:

Bu tür canlıları eminönüne gidip almam.Turuncu tangerine üretimi olsada alsak keşke :)

Türkiyede üretilmedi daha sanırım?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim... Leopar geckolar sakin ve uyumlu hayvanlar, bakımları da kolay. Tangerine tornadonun henüz üretilmemiş olması lazım Türkiye'de. Bizdekileri de genelde hep çok ufakken aldık ancak bu yıl büyüyenler arasından üretim denemeleri yapılabilir seviyede. Tam da dün gece bir arkadaş tangerine satış ilanı açmış. Şahıs satışları bölümünde 4 adet yavru satıyor, ona bir bakın bence :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aradan yaklaşık 2 ay geçmiş. Kadromuzda bazı değişiklikler oldu; bir erkek tt kuzenime gitti, bir diğer erkek tt "corwin" arkadaşımıza gitti, onun yerine blizzard dişi geldi  :popcorn: 2 çiftimden düzenli olarak aldığım 8 tane yumurta imkübatör hatası nedeniyle heba oldu  ;( Şimdi yeni bir diy inkübatör yaptım (ilk çıkan yavrularınkinin biraz daha değişiği), yeni yumurtalar şanslarını onda deneyecek  :dog: :dog:

03.05.2015

1) Tangerine tornado erkek 37.5 gr > 43.9 gr

58GUkb.jpg

2) Tangerine tornado erkek

Kuzenime sahiplendirildi

3) Tangerine tornado dişi 44.5 gr > 49.0 gr

TMttbo.jpg

4) Tangerine tornado erkek 36.8 gr > 45.0 gr (forumdan "corwin" arkadaşımıza sahiplendirildi)

Yerine arkadaşımızın blizzard dişi geldi 35.0 gr (yumurtalı halde)

cXym9B.jpg

5) Patternless mack snow erkek 63.5 gr > 58.9 gr (Casanova)

bxNBQw.jpg

6) Aptor dişi - kuyruğu rejenere almıştım 63.5 gr > 57.6  gr (Düriye)

VbQdg3.jpg

7) Mack snow dişi 65.5 gr > 52.1 gr (Pandora)

G2uJhw.jpg

8) Mack snow erkek 63.9 gr > 60.3 gr (Thor)

wzDUSp.jpg

9) Mack Super Snow 15.7 gr >  28.8 gr

8v85GL.jpg

10 ) Super Galaxy 13.7 gr > 18.2 gr

oYMRm3.jpg

11) Mack snow erkek 39.8 gr > 49.6 gr

j6Toxk.jpg

12) White and Yellow erkek 31.2 gr > 42.8 gr

vnXUpA.jpg

13) Tremper albino erkek 23.5 gr >  26.0 gr

Us5TvC.jpg

14) Mack snow çiftinden aldığım 1. yavru 11.6 gr > 24.9 gr

ISjq7V.jpg

15) Mack snow çiftinden aldığım 2. yavru 9.1 gr > 9.4 gr

iO86Io.jpg

16) Pogona vitticeps dişi 253 gr > 262.1  gr (Sapphira 2)

D8RV3h.jpg

17) Pogona vitticeps dişi 247.6 gr > 248.9 gr (Shuriken)

Bunun erkek değil dişi olduğuna kanaat getirdik, yaş itibariyle %100 emin olunamasa da :)

XJLbEy.jpg

18) Casanova & Düriye ile Pandora & Thor'un 4er yumurtası inkübatör hatası nedeniyle bozuldu maalesef. Yeni yumurtalar yeni diy inkübatörle beklemeye alındı :)

RZUhmH.jpg

6D9gCS.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

TTler ve 13 no harika... :nazar:

TTlerin eş olması müthiş çoğu kişide farklı farklı eşler var.Yavru kaliteside aynı  renk çıkacaktır muhtemelen? :nazar:

Aynı strafor kutular bendede var saklıyorum kizildenizakvaryumdan alışveriş yaptığım zaman onlarla gönderiyorlar

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim :) Benim strafor da aynı yerden, o ilk 2 canlıyı oradan almıştım. Aman sen de atma, tam inkubatorluk çıktı bunlar ilerideki gecko yavruların için kullanırsin  :matrix:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Düzenli havalandırmama rağmen oluşan aşırı nemin yumurtalara iyi gelmediğini düşünüyorum. Yumurta kabı içerisnde biriken, yumurtaları boğan bir nem de yok halbuki çünkü nem fazlaysa böyle bir sonuç da olabiliyor, hava delikleri de iri tutulmuşsa. Bu seferkinde buharlaşma biraz daha az oluyor yerleştirme şeklinden ötürü :) Tabii bunun dışındaki faktörler de etken olabilir; ilk kez yumurtlayan dişim, döllenmemiş yumurtalar, bu sezon 4-5 kez başıma gelen birbirine veya kaba yapışık yumurtalar gibi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Düzenli havalandırmama rağmen oluşan aşırı nemin yumurtalara iyi gelmediğini düşünüyorum. Yumurta kabı içerisnde biriken, yumurtaları boğan bir nem de yok halbuki çünkü nem fazlaysa böyle bir sonuç da olabiliyor, hava delikleri de iri tutulmuşsa. Bu seferkinde buharlaşma biraz daha az oluyor yerleştirme şeklinden ötürü :) Tabii bunun dışındaki faktörler de etken olabilir; ilk kez yumurtlayan dişim, döllenmemiş yumurtalar, bu sezon 4-5 kez başıma gelen birbirine veya kaba yapışık yumurtalar gibi.

O zaman özet olarak hava delikleri ne kadar büyük olmalı ve havalandırma nasıl olmalı peki(Haftada bir kapağı açıp kapatma vs?):)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.