Jump to content
Sign in to follow this  
İbrahimm

Acil yardım!!!!

Recommended Posts

Ozellikle  bu tür  hastaliklarda  lutfen  eldiven  kullanmaya  özen  gosterin .  canlinin  tedavi  surecini  hastalik  saptanana  kadar  kısıtlı  bir  alanda  ortamin ise surekli  dezenfekte  edilerek  devam  edilmesi  gerekli . Bu Bulaşıcı  hastaliklar  sadece  yilanlara  özgü  degil  bilhassa  dikkatsiz  ve  titiz  davranilmadiginda  bir cok  canlıya da  rahatlikla  geçiş  sagliyabilmek te . Umarim  ciddi  bir  rahatsizlik  degildir  ve  kisa  surede  sağlığına  kavuşur . Konu  hakkinda  tecrübeli  arkadaslar  yardimci  olacak  tavsilerde  bulunacaktir .

Guest

Isiyi biraz yukseltin nemi biraz dusurun. Yem yemesinde sikinti yoksa cok buyuk bir sikintisi yoktur tahminimce. Isiyi yukseltip nemi dusuruncede salya devam ediyor surekli agzini acip kapiyor kafayi yukarda tutuyorsa antibiotik tedavisine baslarsiniz. Ayrica kac aydir sizinle birlikte canli ?

Herkese çok teşekkürler ortamını dezenfekte ettim ısıyı yükselttim Dediğiniz gibi dün biraz azalmıştı salmaları bu gün baktığımda hiç salya kalmamış. Mite a hiç yoktu. Şimdilik durumu iyi tekrardan teşekkürler herkese

Umarim tekrari yasanmaz. Mite'i su yuzden sordum, yakin zamanda kaybedilen yilanlar hep RI belirtileriyle basladi ama RI ölümleri olmadi, kirmizi mitelarin sebep oldugi baska bir hastalik var, RI'den en buyuk farki canli yemden kesilmiyor

Tekrar geçmiş olsun.Kesin tanı komadan kesinlikle antibiotik kullanımından uzak durmalısınız. Eğer yanlış tedavi uygulanırsa sindirim ve boşaltım sistemi çok özel olan bu hayvanlara ciddi sıkıntılar yaratır. Ne yazikki çoğu meslektasimin ilgi ve bilgi düzeyi yetersiz kalıyor egzotik sağlığında. Surungende özellikle yılanlarda salyanın 2 sebebi vardır. 1 parazit (viral hastalıklara yol açar ) 2 bu sebepten gelen sindirim problemleri.Arkadaslar yılanlar av larını canlı iken seçip öğün olarak tüketir.cansız yem kabul etmeside leşcil olduğu anlamına gelmez. Bu yüzden dondurulmuş ve cansız yemler dikkat edin.donmus yem cozuldukten sonra dondurup tekrar stoklamayin ve kesinlikle ölü hayvan vermeyin.Egzotik hoby lüks bir hobydir ve masraflıdır.Doğal ortamı mümkün olduğu kadar sağlamaya çalışın. Ama kendi isteğinize göre değil. Hayvanin ihtiyacına göreSalya devam ederse haber bkliyorum. Teşekkürler.

Guest

Respitory Infection. Ust solunum yolu enfeksiyonu. Sende bende de olur illa yilanda olcak diye bisi yok :)

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.