Jump to content

Önerilen İletiler

sopa bocegi almayı dusunuyorum EXTATOSOMA TİARATUM ve MEDAUROİDEA EXTRADENTATA bu bocekler hakında biraz bilgi almak istiyorum bu konuda bana yardım edermisiniz

1. bu canlılar yanyana yasaya bilirmi 
  2. kuluckalamayı detaylı anata bilecek varmı
  3. nem ranı ne kadar olmalı
  4. kac gunde bir beslenmeli 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

1. tiaratumlar yamyam oluyolar başka türlerin bacaklarını ısırabiliyorlarmış

2. Tiaratumları birkaç günde bir, extradentataları da haftada bir nemlendirirsen yeterli olur ama hiç kuluçka yapmadığım için kesin konuşamıycam

3.tiaratumları her gün hafifçe fıslatsan yeter extradentata çok nem istiyor mu bilmiyorum birkaç günde bir hafifçe fıslatabilirsin.

4. Yanlarında sürekli taze yaprak olması gerekiyor. Dalları, böceklerin giremeyeceği su dolu bir kabın içine koyarsan bir haftadan fazla idare eder.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir

Merhaba.

Her türü kendisiyle beslemeniz daha uygun olur. Misal yaprak böceği ile sopa böceği olmaz. Birbirini yer. Hiç riske girmeyin derim. Saklama kabı (canlı boyuna göre değişir) kapağını kesip sineklik teli yapıştırabilirsin (Hırdavatçılarda hazır var). İster dikey ister yatay kullanıp tabanı peçete yapabilirsiniz. Dikey kullanılırsa ufak saksıda gül, meşe, böğürtlen koyulabilinir, yatay ise dalını koyarsın. 

Beslenme: Dediğim gibi saksılı bitkiden besin sağlar. Yada bir bardak (veya yatay kap) içine su koyulup üstüne yaprak koyabilirsiniz. (Yaprağın taze olmasına dikkat et) Şahsen ben yaprağı taze olarak hergün önünde bulunduruyorum. 

Nem konusuna gelirsek. Saksı veya ıslak peçete zaten nem tutuyor aman aman diye ıslatmıyorum. Tabi fısfısla alttan ıslatabilirsin. Türe ve nem ihtiyacına göre yüzdesi değişir. 

Kuluçka: İstersen yumurtayı test tüpüne koy, yumurtalaro üstünü kapatacak şekilde pamukla kapat. Hava almaz. İstediğin zaman nem ile çıkartırsın. 

Yumurtaları çıkartmak için küçük saklama kabının kapağını küçük küçük delip içine vermikülitli torfu nemli tutarak (yumurta ıslatılmayacak) altına ısıtıcı pedle çıkartıyorum. (İster oda sıcaklığında tut biraz daha geç çıkar).

Hatam varsa affola, unuttuğum şey varsa sorabilirsiniz.

İyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
MelodyHemmings, 31 dakika önce yazdı:

Merhaba.

Her türü kendisiyle beslemeniz daha uygun olur. Misal yaprak böceği ile sopa böceği olmaz. Birbirini yer. Hiç riske girmeyin derim. Saklama kabı (canlı boyuna göre değişir) kapağını kesip sineklik teli yapıştırabilirsin (Hırdavatçılarda hazır var). İster dikey ister yatay kullanıp tabanı peçete yapabilirsiniz. Dikey kullanılırsa ufak saksıda gül, meşe, böğürtlen koyulabilinir, yatay ise dalını koyarsın. 

Beslenme: Dediğim gibi saksılı bitkiden besin sağlar. Yada bir bardak (veya yatay kap) içine su koyulup üstüne yaprak koyabilirsiniz. (Yaprağın taze olmasına dikkat et) Şahsen ben yaprağı taze olarak hergün önünde bulunduruyorum. 

Nem konusuna gelirsek. Saksı veya ıslak peçete zaten nem tutuyor aman aman diye ıslatmıyorum. Tabi fısfısla alttan ıslatabilirsin. Türe ve nem ihtiyacına göre yüzdesi değişir. 

Kuluçka: İstersen yumurtayı test tüpüne koy, yumurtalaro üstünü kapatacak şekilde pamukla kapat. Hava almaz. İstediğin zaman nem ile çıkartırsın. 

Yumurtaları çıkartmak için küçük saklama kabının kapağını küçük küçük delip içine vermikülitli torfu nemli tutarak (yumurta ıslatılmayacak) altına ısıtıcı pedle çıkartıyorum. (İster oda sıcaklığında tut biraz daha geç çıkar).

Hatam varsa affola, unuttuğum şey varsa sorabilirsiniz.

İyi hobiler.

ravenouscortex, 37 dakika önce yazdı:

1. tiaratumlar yamyam oluyolar başka türlerin bacaklarını ısırabiliyorlarmış

2. Tiaratumları birkaç günde bir, extradentataları da haftada bir nemlendirirsen yeterli olur ama hiç kuluçka yapmadığım için kesin konuşamıycam

3.tiaratumları her gün hafifçe fıslatsan yeter extradentata çok nem istiyor mu bilmiyorum birkaç günde bir hafifçe fıslatabilirsin.

4. Yanlarında sürekli taze yaprak olması gerekiyor. Dalları, böceklerin giremeyeceği su dolu bir kabın içine koyarsan bir haftadan fazla idare eder.

cok tesekurler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: merto
      Merhabalar, EXTATOSOMA TİARATUM canlısının fiyatını öğrenmek istiyorum ama araştırıyorum net bir sonuç bulamadım bulsam bile güvenemedim yabancı sitelerde dolar üstünden olduğu için biraz pahalı türkiyede durumlar nedir satış var mı piyasası nedir yardımcı olabilir misiniz? Piyasa değeri nedir bu canlıların