Jump to content

Önerilen İletiler

Phyllium türlerini yaşatamıyorum. Diğer türlerde bu sorunu hiç yaşamadım. (M. Extradentata, Lopaphus, R. Nematodes, E. Tiaratum, P. Schultei) Ancak Phyllium Giganteum ve philippinicum türleri yumurtadan çıktıktan 1-2 hafta sonra ölüyor ilk kabuğu atamadan. 10 yavru falan çıkmıştı hepsi öldü sırayla. Elimde daha çok yumurta var ama çıktıkça ölüyorlar. Yabancı kaynaklarda araştırdım ama bulamadım sebebini. Böğürtlen ile besliyorum ve yediklerini de görüyorum beslenmede sıkıntı yok. Günlük nemlendirmesini yapıyorum, havalandırma olarak kabın bir yüzeyi tamamen sineklik. Sadece bu türlerde yaşıyorum sorunu. Aslında E. Tiaratum yavruları da ilk çıktığı zamanlarda kayıplar yaşadım ama bu kadar değil. Sonradan çıkan yavrular gayet sağlıklı L3 oldu hepsi. Phyllium türleri büyütmüş, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu şekide sebepsiz ölümleri bende yaşadım. Herşey normal şartlarda olsa bile phyllium türlerinde kayıplar yaşanabiliyor. Ben bunu türe bağlı buluyorum, doğasında da ilk çıkan pek çok yavru başkasına yem oluyor. Belki genetik olarak çok dayanıklı değiller. Birkaç kabuk attıktan sonra ölümler azalıyor ama özellikle kahverengi oldukları ilk kabuk boyunca hiç sebep yokken ölebiliyorlar. Umarım başka kayıp yaşamazsın. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O zaman yapacak birşey yok. Bugün bunu yazdıktan sonra iki yavru daha çıktı :) Yumurtlatabileceğim kadar, bir çift büyüse yine iyi. Bekleyip görücem artık şansa bağlı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Scifollium gibilerini yaşatıp büyütenler var veya phyllium philippinicum ları bence bu sorun giganteumda büyük ihtimal giganteumların hepsinin partogenez olmasından kaynaklı bendede giganteumlardan çıkanların hepsi öldü

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Egzotik karıncam
      Sopa ve yaprak böceği yumurtası kuluçkalandırmak için yabancı bir sitede okuduğum yöntemi anlatıcağım

Çok basit ve Okuduğum kadarıyla en iyi yöntem  tek ihtiyaçınız olan 2 tane iç içe geçebilen plastik bardak, Vermikülit ve tabikide yumurtalar

Vermikülite üstü sulu ve parlak olana kadar su ekleyin ve eklediğinz suyun yarısı oranını kulanın 20 gr Vermikülit 10 gr su alıyorsa siz 5 gr su ekleyin bu düzeneğinizde %85 bağıl nem olmasını sağlar ve çoğu tür için bu nem oranı idealdir (Dana az Ve daha çok nem isteyen türlerde var Örneğin Agathemera) küflenmeyi önlemek için benim yaptığım gibi springtail ekleyebilirsiniz, Hava delikleri de açmayı unutmayın. Canlının Türünü, Tarihi ve düzeneğin toplam ağırlığını yapışkanlı bir kağıda yazıp bardağın üstüne yapıştırın ayda bir kontrol edin ve ağırlık azalırsa tekrar su ekleyin. Bardakların tam oturmasına dikkat edin yoksa çıkan yavrular arada sıkışabilir yavrular çıkıtıktan bir süre sonra üsteki bardağı çıkarıp yavruları direk teraryuma aktarabilirsiniz 
      Ben de bu sitede gördüm ordanda okuyabilirsiniz : https://www.phasmatodea.com/cup-incubation

Bende Phyllium letiranti "Tataba" ve Extatosoma tiaratum türleri vardı çıkarsa fotağraflarını atarım

Buda videosu İzlemek isteyenler için :

• Yazan: Beliver
      Hıç sürüngen beslemedim zaten hobide olan gördüğüm tek sürüngen ölü akdeniz bukalemunuydu  aslında şuan yaştan dolayı ,yasaklardan dolayı ve fiyatlardan dolayı pek bi sürüngen merakım yok kusura bakmayın buraya kadar boş yapmış olabilirim şimdi asıl konuya dönelim.

Yavaştan bu tür hobilere girmek istiyorum 
      Almak istediğim 3 tür var
      1.yaprak böceği
      2.sopa böceği 
      3.afrika salyangozu 
      Benim bildiğim afrika salyangozu daha kolaymış bakımı yolculuk masraf olsun
      Ama 1. Ve 2. Maddedeki canlılar adana canlı yemde var forumdaki çoğu sohbette adana canlı yem güvenilir diyorlar . Ama yine ben fiyatlardan biraz huylandım çok ucuz geldi eğer tecrübeniz varsa yazarsanız mutlu olurum
    • Yazan: egebiricik
      Sadece gül ve böğürtlen yaprağıyla kısıtlı kalmak istemiyorum tabi bunlar internetten öğrendiğim besin çeşirtleri..
      Steril olması ve ilaçlı olmamak şartıyla asma yaprağı, incir yaprağı, veya bunun gibi her çeşit yaprakla beslenebilirler mi? 
      yardımcı olursanız sevinirim.