Jump to content
BerkanOzk

Leopard Geckom 3-4 Haftadır Gözünü Açamıyor

Önerilen İletiler

Geckoyu 2 aylıkken sahiplendim şuanda 1 yaşında. Leopard geckom göz probleminden yaklaşık 1-1.5 hafta önce iştahtan kesildi. Daha sonrasında gözlerini açmamaya başladı ve bu durum 4-5 gün sürünce bir problem olduğunu düşünerek başka bir sürüngen grubundan yardım istedim. Yardım istediğim kişiler bu sorunu yaşadığını ve Genta göz damlası damlatarak yaklaşık 2-3 haftada sorunu çözdüğünü söyledi. Uyguladığım göz damlası tedavisinde 4. haftaya girmek üzereyim fakat bir gelişme yok yapabileceğim başka bir şey var mı ? Ankara Batıkent'te yaşıyorum birkaç veterinere gittim fakat egzotik hayvanlarla ilgilenmediğini söylediler. Birkaç fotoğraf bırakıyorum. ( Gözleri kapalıyken 2 kez deri değiştirdi. )

IMG_1657.JPG

IMG_1461.JPG

IMG_1495.JPG

IMG_1499.JPG

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Öncelikle geçmiş olsun. 

Canlınızın yaşağıdı alanın görüntüsünü, sıcak ve soğuk alanların sıcaklıklarını, nem oranını ve kullandığınız Mulktivitamin, kalsiyum, D3 + Kalsiyum marka, kullanım şekli vb. bilgileri paylaşabilirseniz buradaki arkadaşlardan daha sağlıklı bir cevap alabilirsiniz. 

İyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yaşam alanı fotoğraftaki gibi. Havalar sıcak olduğu için ısıtıcıyı ara ara açıyorum. İç sıcaklık 27-29 derece arası oluyor. Yaşam alanında sürekli olarak egzo terra d3 süz kalsiyum bulunuyor ( yemek yemediği için ara ara d3 lü ile değiştiriyorum ) aynı zamanda yemek yemediği için multivitamini veremedim. Buna ek olarak gözünün bir fotoğrafını da ekledim diğer gözü de fotoğraftaki gibi.

8CA20434-74CA-4C59-897E-D06D3BB4FD16.jpeg

E2F70AAB-3FF0-4EC5-B72D-879E3CBA25EB.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun... Fotolardan gözde deri parçası göremedim, daha çok hafif iltihaplı akıntı görülüyor yani bizlerdeki gibi bakteriyel bir enfeksiyon olmuş olmalı. 1 hafta-10 gün süreyle Terramycin merhem sürmenizi öneriririm :) Ortamı gayet güzel görünüyor. Bir yerlere sürtmüş olabilir o da mikrop kapmıştır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gulay, 7 dakika önce yazdı:

Geçmiş olsun... Fotolardan gözde deri parçası göremedim, daha çok hafif iltihaplı akıntı görülüyor yani bizlerdeki gibi bakteriyel bir enfeksiyon olmuş olmalı. 1 hafta-10 gün süreyle Terramycin merhem sürmenizi öneriririm :) Ortamı gayet güzel görünüyor. Bir yerlere sürtmüş olabilir o da mikrop kapmıştır.

Gülay hanım a ek yapayım 🙂 teramycin nin 2 türü vardı hala ikisi de satılıyor mu bilmiyorum ama göz için olan terramycin olanı kullanın. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
raven, 7 saat önce yazdı:

Gülay hanım a ek yapayım 🙂 teramycin nin 2 türü vardı hala ikisi de satılıyor mu bilmiyorum ama göz için olan terramycin olanı kullanın. 

Evet ikiside satılıyor. Teramycin göz merhemi derseniz vereceklerdir. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gulay, 10 saat önce yazdı:

Çook teşekkür ederim. 4 haftaya yakın Genta göz damlası kullanmıştım çok bi işe yaramadı ama şimdi terramycine geçiş yapınca bir problem olmaz değil mi ? Bir de terramycini nasıl kullanmalıyım ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
On 10/9/2020 at 11:54 AM, BerkanOzk said:

Çook teşekkür ederim. 4 haftaya yakın Genta göz damlası kullanmıştım çok bi işe yaramadı ama şimdi terramycine geçiş yapınca bir problem olmaz değil mi ? Bir de terramycini nasıl kullanmalıyım ?

Terramycin göz merhemini yanlış hatırlamıyorsam günde 2 kez yani sabah akşam kullanıyorsunuz. İnsanda damlaları da merhemi de gözün iç çeperine damlatıyoruz. Leoparlarda böyle bir şansımız olmadığı için üstüne damlattığımızda damla akıp gidiyor ama merhemi az miktarda göze sürünce bir şekilde içeri giriyor o yüzden tedavi daha etkili oluyor diye düşünüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
BerkanOzk, 14 saat önce yazdı:

1 haftalık terramycin tedavisi ardından gözleri açıldı ama bir gözünde hala bir problem var gibi gözüküyor. Gözündeki bu şey nedir acaba ? 

8D413CB6-F45E-4079-991F-C73C3CE8CA4F.jpeg

EF3A9A0D-99A4-4E27-9E0D-805AD7E112B9.jpeg

Gözü bulanıklaşmış canlının 1 gözü ilthap olmuş gibi duruyor.

tarihinde Prof.Dr.Reptile tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
BerkanOzk, 15 saat önce yazdı:

1 haftalık terramycin tedavisi ardından gözleri açıldı ama bir gözünde hala bir problem var gibi gözüküyor. Gözündeki bu şey nedir acaba ? 

8D413CB6-F45E-4079-991F-C73C3CE8CA4F.jpeg

EF3A9A0D-99A4-4E27-9E0D-805AD7E112B9.jpeg

Terramycin tedavisine devam et bence iltihap ise atacaktır kendisi 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.