fazli36samo 8 Oluşturuldu: 8 Ekim, 2020 Arkadaşlar bir corn snake sahiplenmeyi düşünüyorum ancak duyduğum kadarı ile yavru, 3 aylık civarı alınan canlıları yaşatmak zormuş küçük bir tür olduğu için canlılar 3 ay civarında ölebiliyormuş daha önce yaşayan var mı bu durumu? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
egedenizuv 11 8 Ekim, 2020 gönderildi Ben ilk aldığımda 2 aylıktı ölmüştü ölüm sebebi satıcının yanında verdiği faralerin zehirlemiş olmasıydı kusmuştu duymadım öyle bir şey canlı durup dururken neden ölsün Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Bukalemuncu 59 8 Ekim, 2020 gönderildi egedenizuv, 19 dakika önce yazdı: Ben ilk aldığımda 2 aylıktı ölmüştü ölüm sebebi satıcının yanında verdiği faralerin zehirlemiş olmasıydı kusmuştu duymadım öyle bir şey canlı durup dururken neden ölsün En iyisi canlı yem yada kendin dondurmak eskiden ölmüş galiba ama yinede geçmiş olsun Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
fazli36samo 8 8 Ekim, 2020 gönderildi egedenizuv, 3 saat önce yazdı: Ben ilk aldığımda 2 aylıktı ölmüştü ölüm sebebi satıcının yanında verdiği faralerin zehirlemiş olmasıydı kusmuştu duymadım öyle bir şey canlı durup dururken neden ölsün Bir abinin canlısı 11 aylıktı ben yavru almak istediğimi söylediğimde yavru ölebilir kendini ıspatlamış olması lazım benimki 11 aylık kendini ıspatladı Vs. Dedi sanırım kendi canlısını almam için yaptı kafamı karıştırdı sormak istedim teşekkürler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
gulay 58 8 Ekim, 2020 gönderildi Uygun doğru bakımla cornlar diğer yılanlardan daha iştahlı ve hızlı büyüyor. Büyüdüklerinde de aynı şekilde obur ve aktif canlılar, mesela bir ball gibi ara ara yemde nazlanan veya bir hognose gibi 5-6 ay birden yem yemeye ara vermeye karar veren canlılardan değil o yüzden dediğiniz gibi kendi canlısını vermek için demiştir. 3 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Elveriel 87 1 Aralık, 2020 gönderildi Merhabalar, Sorunuza en kısa cevap; mısır yılanları yavru veya yetişkin, kolay kolay ölmezler. Hobide ele alınan türler arasında evcilleştirme sürecinden geçmiş birkaç türden biri olarak mısır yilanları aynı zamanda ılıman iklim canlılarıdır, yani bizim de yaşadığımız coğrafyada görülen iklimin canlılardır. Ev ortamında kolay kolay üşümezler veya bu nedenle hastalanmazlar. Yem reddetme kış aylarında veya canlı obez & deri değiştirme sürecinde ise dönemsel olarak görülebilir, ancak bilincli bir hobicinin yapacağı gibi termoregulasyonu sağlayacak bir yaşam alanı hazırladığınız sürece bu da pek gerçekleşmez. Kısacası sadece yılanlar arasında değil, tüm sürüngenler arasında bakımı en kolay türdür diyebilirim. Bununla birlikte aldığınız canlı aylardır beslememiş ve bu nedenle zayıf düşmüş olabilir & veya aylarca beslemeden, uygun olmayan ortamda bakılırsa da sonu pek farklı olamayacaktır. Canlı sahiplenirken güvenilir kaynaklardan edinmek ve bakımıyla ilgili bilgilere sahip olmak sizin sorumlulugunuzda. 5 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş