Jump to content

Kuro

Üye
  • İçerik sayısı

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

8 Neutral

1 Takipçi

Güncel Profil Ziyaretleri

589 profil görüntüleme
  1. Kuro

    İlk Tarantula Olarak Murinus?

    Ben de 2.Tarantulam olarak düşünüyorum, Şuan Vagans var elimde ilk tarantulam gayet sağlıklı ve memnunum
  2. Kuro

    Tarantula Ampulle Isıtma

    Cevap veren olursa benim de işime yarar, şimdiden teşekkürler.
  3. Kuro

    Tarantula Almak Için Ailemizi Nasıl Ikna Ettik

    Arkadaş benin burdaki ^^
  4. Kuro

    Aileyi İkna Etmek

    Bizim ikna etme hikayemiz
  5. Kuro

    Tarantula Almak Için Ailemizi Nasıl Ikna Ettik

    Benim ikna etme hikayem Yusuf 'un bana kendi canlısını alma deneyimini anlatması ve kendi ikna etme sürecini anlatması ile başarılı oldu denilebilir, fakat bunu anlatmadan önce neden ikna edemediğimi anlatmalıyım sanırım. Bahsettiğim gibi zaten, ailem bu tarz hayvanlara karşı klasik bir bakış açısına sahip, yani "aynı evde yatamam ben bununla kaçarsa ne yaparız, bakamam bile ben buna" gibi cümleler kuruyorlar. Gerekli açıklamaları yapmayı denesem de beni dinlemeyi red ediyorlar "Kesinlikle hayır olmaz" diyerek hep konuyu kapatma çabası içindeler ben de Yusufla özelden konuştuğum akşam onun hikayesini dinledim ve o gazla babamı tek başınayken yakaladım ve gidip duygu sömürüsü yaptım denilebilir yani tek başınayken daha savunmasız mı oluyor desem bilemedim, daha doğrusu annem ile yan yana oldukları zaman Annem sürekli olumsuz olduğu için babam da mecbur ona katılıyordu tek yakaladığım sırada elimdeki bütün kozları kullandım denilebilir. Türü açıkladım Tarantulaların sanılanın aksine insanlara gösterildiği veya bilindiği gibi olmadığını anlattım ve kabul etti annemden bir süre saklayacağını söyledi en azından gelene kadar sonrasında da annemle konuşacağını sorun çıkmayacağını söyledi. Yani özetlersek size tavsiyem iki taraftan birisi arasında en az olumsuz bakan kişiyi tek başınayken yakalamanız. Bol şans dilerim iyi hobiler efenim.
  6. Kuro

    Aileyi İkna Etmek

    Bu arada ikna ettim Çarşamba günü elimde olacak canlım. Hayırlısı bakalım.
  7. Kuro

    Tarantula Zehri Çıkartmak

    Teşekkür ederim bilgi için, iyi forumlar dilerim.
  8. Kuro

    Aileyi İkna Etmek

    Teşekkürler bu agresiflik için .d yazık..
  9. Kuro

    Aileyi İkna Etmek

    Merhabalar iyi hobiler, bir süredir düşünüyordum zaten, gerekli araştırmaları yaptım ve bilgimin yeterli olduğunu düşünüyorum. Yaşım da 17 Sling evresinde Grammostola Rosea (Şili Gül Tarantulası) almaya karar verdim başlangıç için de bunu önerdiler, alıcıyı vs.. buldum tek sorun ailemi ikna etmek. Ailem bu tarz hayvanlara karşı klasik bir bakış açısına sahip, yani "aynı evde yatamam ben bununla kaçarsa ne yaparız, bakamam bile ben buna" gibi cümleler kuruyorlar. Gerekli açıklamaları yapmayı denesem de beni dinlemeyi red ediyorlar "Kesinlikle hayır olmaz" diyerek hep konuyu kapatma çabası içindeler böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz? Sizin ikna etme konusunda bir sorununuz olmuş muydu? Nasıl ikna ettiniz?
  10. Kuro

    Tarantula Zehri Çıkartmak

    Yok asla zehrini tamamen çıkartmak sakıncalı onu araştırdım zaten, avını sindirmesi için zehrini kullandıklarını okumuştum. Teşekkürler yanıtınız için iyi hobiler dilerim.
  11. Kuro

    Tarantula Zehri Çıkartmak

    Yani Tarantulaların zehirlerini yılanlardaki gibi çıkartamıyoruz değil mi canlıya zarar vermeden
  12. Kuro

    Tarantula Zehri Çıkartmak

    Selamlar sevgili hobiciler, internette araştırma yaparken Karınca Çiftliğim kanalında(Tuğkan abinin kanalı) bir videosunda Tarantula zehri çıkarmakla ilgili bir cümlesini duydum. Fakat videosunda üstünde durmadan geçiyordu. Tarantula 'nın zehrini akıtma/dışarıya çıkartmak mümkün mü? Aklıma yılanların panzehir için bir miktar zehrinin akıtılması geldi, tarantulalar da böyle mi işliyor bu işlem?

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×