Jump to content

Egemen27

Üye
  • İçerik sayısı

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    4

Egemen27 kullanıcısının son zaferi 18 Temmuz 2023

Egemen27 en beğenilen içeriğe sahiptir

Topluluk Puanı

11 Good

1 Takipçi

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Egemen27

    Sürüngen İçin Gübresiz/kimyasalsız Toprak

    Selamlar, cocopeat tek başına Leopar Gekolara zararlı, kuru iken çok fazla toz yapıyor ve solunum sitemine zarar veriyor diye okudum... Genta kullanıyorum diğer canlılarıma ama.
  2. Arkadaşlar merhaba, birkaç hafta önce Leopar Geckom için topraklı bir teraryum kurdum. Toprağı gübre kullanılmadığını bildiğim bir alandan aldıktan sonra yüksek ısıda laboratuvarda ısıttım eledim ve canlıya hazır hale getirdim ve cocopeat ve kum ile karıştırdım. Sorun şu ki yeterince fazla almadığım için derinlik biraz az oldu. Türkiye'de gübresiz düz toprak nasıl bulabilirim ? Bu arada, ilgisi olan olursa alanın fotoğrafını da paylaşabilirim. İyi hobiler dilerim.
  3. Egemen27

    Tarantulam Kaçıncı Kabuktan Sonra Bombalamaya Ve Issırmaya Başlar

    Baktığının alanın bir kenarına azıcık su püskürtebilirsin.
  4. Egemen27

    Tarantulam Kaçıncı Kabuktan Sonra Bombalamaya Ve Issırmaya Başlar

    Ben iki tane bakıyorum. Açıkçası çok tarantula bakmadım fakat gerçekten çok uysallar, bana karşı bombalama sadece ilk geldiklerinde yaptılar. Zaten tarantulalarda ele alma tavsiye edilmez ama almak zorunda olsam onları alırdım elime 😁. Güzel bir türdür, başlangıç için uygun olduğunu düşünüyorum. Benim iki gencin de iştahı yerinde. Dediğim gibi, çok handling zaten tür ne kadar uysal olursa olsun tavsiye etmem. Zehir, Yeni Dünya türü olduğu için daha zayıftır bildiğim kadarı ile. Daha deneyimli arkadaşlar zaten cevap yazıcaktır. Keyifli hobiler. (Asıl soru zaten yanıtlanmış, bu türü sonradan sahiplenicek olan arkadaşlar burayı okur diye gene de bıraktım. Umarım sorun olmaz.)
  5. Egemen27

    Ball Piton Besleme Videos

    Zaten sebebini yukarıda yazdım. Canlıya zarar gelebilir diye. Büyük üreticilerin yaptıkları her zaman doğru diye birşey yok. Dediğin gibi adamlar üretici. Üreticilerin çoğu paradan ve yerden tasarruf sağlamak amacı ile canlıları daha minimal bir şekilde tutar. Üreticilerin bazıları sadece canlının yaşamasını ve yavrulamasını istiyor zaten, canlının fiziksel ve mental sağlığı arka planda tutuluyor. Canlı senin canlın, ufak bir ihtimal olsa bile ben kendi canlım olsa riske atmazdım. Tek bir çizik, tek bir denk gelen ısırık canlıyı gözünden bile edebilir. Gerek yok diye düşünüyorum ama sana kalmış.
  6. Egemen27

    Ball Piton Besleme Videos

    Neye göre ? Kaynak paylaşırsan sevinirim ben de okumak isterim. Yurt dışında ve genel olarak hobinin daha gelişmiş olduğu yerlerde yılanlara çözülmüş yem vermek tavsiye edilir. Duyduğum tek istisnalar bağzı türler ölü kabul etmediğinde mecbur olarak verilen canlı yemler.
  7. Egemen27

    Ball Piton Besleme Videos

    Canlı beslemeyi yılanlarda çok tavsiye etmem. İmkan var ise ve canlı ölü kabul ediyorsa yemi en iyisi öyle vermek. Kemirgenlerin dişleri gerçekten çok büyük ve besleme sırasında yılana zarar verme ihtimalleri var. İnternette buna benzer pek çok deneyim okuyabilirsin. Biliyorum, ülkemizde çoğu hobici daha doğal olduğunu savunuyor fakat elinde sonunda bu canlılar tutsak yaşayan canlılar, yılanın yemek yediği sürece o yemeğin canlı olup olmadığını umursadığını sanmıyorum. Hem yılan için de daha sağlıklı olacaktır. Keyifli hobiler diliyorum.
  8. Egemen27

    Yavru Ball Python Beslenme

    Eline ulaştıktan sonra sürüngenlere genelde verilen süre 2 haftadır. Ortam değişikliğinden dolayı strese girerler ve yemek reddetme ihtimalleri çok yüksektir. Bence assist yapmak yerine o süreyi beklemen daha iyi olurdu. Assist feeding stresi arttırır. Ball Pythonlar uzun süre aç kalabilirler bir sorun çıkmazdı. Bence kendisi kabul edene kadar bekle ve kilosuna dikkat et.
  9. Egemen27

    Crested Gecko Kaçar Mı?

    Kaçıcağını zannetmiyorum. Arboreal (ağaçlarda yaşayan) bir tür olduğundan yayvan bir kap yerine daha yüksek bir kap kullanman ve daha çok saklanma alanı koyman hayvan için daha sağlıklı olur. Merak etme yemi bulmada sorun yaşamaz 😁. Daha fazla saklanma alanı koymak hayvanın stresini de azaltır alışma ve yem kabul etme sürecini hızlandırır. İstersen benim CG için ilk zamanlarda kullandığım kabı atabilirim fiyat olarak uygun çok güzel hayvanın da rahat ediceği bir yer hazırlayabilirsin. Bu biraz Leopar Geko için erken safhalarda uygun bir kap olmuş gibi geldi.
  10. Egemen27

    Acil Yardım !

    Leopar Geckolar tek yaşayan canlılar, belki uzun bir süre sorun olmamış olabilir fakat birlikte olmaları her zaman risk taşıyor. Deri soyulmuş gibi duruyor temiz tuttuğunuz sürece iyileşecektir. İltihap kapmamasına dikkat edin. Lütfen gekolarınızı ayrı tutun.
  11. Egemen27

    Türkiye'de Repashy, Pangea Crested Gecko Diet

    Merhabalar. Yakın bir tarihte Crested Gecko sahipleneceğim. Repashy, Pangea gibi mamaları Türkiye'de nereden bulabilirim ? Veya yurt dışından nereden sipariş edebilirim ?
  12. Egemen27

    Leopar Geko Için Biyoaktif Alan Hazırlama

    Merhabalar. Şimdi 7 aylık olan Leopar Gekom için güzel bir biyoaktif setup kurmayı planlıyorum. İnternetten özellikle yabancı sitelerden baya araştırma yaptım fakat bazı malzemeleri bulmakta zorlandım açıkçası. %60 Topsoil %40 Oyun kumu karışımı bir toprak hazırlamayı planlıyorum. Malzemeleri nereden bulabileceğime dair bir fikri veya deneyimi olan paylaşabilir ise çok memnun olurum.
  13. Egemen27

    Leopard Geckom Yemek Yemiyor

    30 derece üstü sıcaklık gerekiyor yemeklerini iyi sindirebilmeleri için. Hayvanın eksiği var ise neden almadın ? Yememesi gayet normal. Aynı zamanda Kalsiyum+D3 ve Multivitamin takviyesi yapman lazım eğer yapmıyorsan. Hayvana baktığın yerin fotoğrafını da gösterirsen daha iyi yardımcı olabilir forumdaki arkadaşlar...
  14. Egemen27

    Dişi Ve Erkek Aynı Yerde Yaşar Mı

    Sorun yok, iyi hobiler dilerim. 😅
  15. Egemen27

    Dişi Ve Erkek Aynı Yerde Yaşar Mı

    Yani ne diyeyim yapmaya zaten baştan niyetlisiniz 🤣. Birkaç gün ile olan birşey değil millet yıllarca bakıyor bir gün sabah kalkınca bir bakıyorlar her yer kan gekolardan birinin kolu yok. Ne zaman olacağı belli olmuyor. Sizin hayvanınız ama gerçekten böyle bir riski alıp içiniz rahat edicekse bana birşey söylemek düşmez.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.

×