Jump to content
Emre_zr

Tarantula Teraryumuna Yardım

Önerilen İletiler

Tarantula teraryumuna tabana kuru yaprak koymak istiyorum. Dışardan toplasam herhangi bir ağaç yaprağıni nasıl bir işlemden geçirmeliyim? Veya elimde kuru gül var bunun herhangi bir zararı olur mu? 

IMG_20201122_220022.jpg

IMG_20201122_214209.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir arkadasla görüştüm, dışarıdan topladigim kuru yapraklari kaynamış suyun içine sokup cikarmami ve direk soğuk suya atmami sonra da kuruması için güneşe bırakmami söyledi. Sonra da gönül rahatligiyla teraryumda kullanabilirsin dedi. Bu işlemi yapmam yeterli olur mu?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Blank, 3 saat önce yazdı:

2 Saat kaynar suda beklettim, sonra suzup 3 gun kuruttum. En son buzluga attim ve suan kullanilabilir durumda.

Peki dışarıdan toplanan değil de evdeki bitkilerin kuruyan yapraklarını kullansam aynı işlemi yapmam gerekir mi? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 48 dakika önce yazdı:

Peki dışarıdan toplanan değil de evdeki bitkilerin kuruyan yapraklarını kullansam aynı işlemi yapmam gerekir mi? 

Ben riske atmazdim, yine ayni islemleri yapardim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sürüngenler bazı yapraklara karşı hassas olabiliyor ve bazı yapraklar onlar içim zehirli olabiliyor bu durum tarantulalar da var mı emin değilim fakat @Blank arkadaşımızın dediği gibi riske atmaya gerek yok. Siz evdeki bitkilerin yapraklarının steril olacağını düşünmüşsünüz anladığım kadarıyla fakat oradaki olay sterillik değil yaprağın canlıya uyumlu olup olmaması.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, 20 dakika önce yazdı:

Sürüngenler bazı yapraklara karşı hassas olabiliyor ve bazı yapraklar onlar içim zehirli olabiliyor bu durum tarantulalar da var mı emin değilim fakat @Blank arkadaşımızın dediği gibi riske atmaya gerek yok. Siz evdeki bitkilerin yapraklarının steril olacağını düşünmüşsünüz anladığım kadarıyla fakat oradaki olay sterillik değil yaprağın canlıya uyumlu olup olmaması.

Bahsettiğim bitki bu, ismi yuka bildiğim kadarıyla bunun kurumuş yapraklarından bahsediyorum, uzun kuru yapraklari bayağı güzel dekor olur teraryuma ama tarantula için bir sorun teşkil eder mi bilmiyotum

IMG_20201123_135833.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dostum dediğim gibi tarantulalar hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat yabancı forumlarda çoğu kişi aldıkları yaprakları kaynatmadan bile kullanıyorlarmış tabii bu senin kararın. Kullanıcaksan bile yapay kullan bence küf, çürüme falan yapmaz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, 1 saat önce yazdı:

Dostum dediğim gibi tarantulalar hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat yabancı forumlarda çoğu kişi aldıkları yaprakları kaynatmadan bile kullanıyorlarmış tabii bu senin kararın. Kullanıcaksan bile yapay kullan bence küf, çürüme falan yapmaz.

Öyle tabi ama yapay şeyler aşırı yapmacık duruyo, teraryumda doğallığı seviyorum mecbur işlemden geciricem yaprakları 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 5 saat önce yazdı:

Bir arkadasla görüştüm, dışarıdan topladigim kuru yapraklari kaynamış suyun içine sokup cikarmami ve direk soğuk suya atmami sonra da kuruması için güneşe bırakmami söyledi. Sonra da gönül rahatligiyla teraryumda kullanabilirsin dedi. Bu işlemi yapmam yeterli olur mu?

yeterli olur bi sıkıntı olmaz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Blank, 8 saat önce yazdı:

2 Saat kaynar suda beklettim, sonra suzup 3 gun kuruttum. En son buzluga attim ve suan kullanilabilir durumda.

bu kadar işlem çok gereksiz zaman kaybı

• Like 1
  • Haha 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yaprak olarak meşe yaprağı kullanmanı öneririm kuru yapraklar zamanla küflenebiliyor ancak meşe yaprakları nemli ortamlarda dahi küflenmiyor doğadan topladığın kurumuş meşe yapraklarını sirkeli kaynar su da bekletip daha sonrasında fırında gözlemleyerek 10/15 dakika tutabilirsin ben kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
TheBoss, Bir saat önce yazdı:

Yaprak olarak meşe yaprağı kullanmanı öneririm kuru yapraklar zamanla küflenebiliyor ancak meşe yaprakları nemli ortamlarda dahi küflenmiyor doğadan topladığın kurumuş meşe yapraklarını sirkeli kaynar su da bekletip daha sonrasında fırında gözlemleyerek 10/15 dakika tutabilirsin ben kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım :)

Çok teşekkür ederim öncelikle evdeki yapraklarla bir deneyeyim küflenme olduğu takdirde meşe yaprağı bakacağım artık 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 1 saat önce yazdı:

Çok teşekkür ederim öncelikle evdeki yapraklarla bir deneyeyim küflenme olduğu takdirde meşe yaprağı bakacağım artık 

Rica ederim herzaman :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Toprağın kuru tarafındaysa nem küf kolay kolay olmaz ama nemli kısım ile temas halindeyse yada nemlendirirken suya maruz kalırsa doğanın kanunu o yaprak çürümeye ve toprağa karışmaya başlayacaktır. Sterilize etme işlemlerini evdeki yapraklar için bile olsa yapın ek olarak tarantulada steril edilmiş kuru yaprakların zararı olduğunu hiç görmedim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tarantula için risk oluşturacak (kesici delici v.b) bir yaprak kullanmadığın sürece hiç birşey olmaz. Teraryuma ne koyacaksan steril etmen gerekir. Gül yaprağı kullanma (çok saçma !!!)

tarihinde Fikret tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yardımlar için çok teşekkür ederim 😊 tamamen steril malzemeler kullanıldı ve teraryumu hazirladım. Befor-after koyayım ozaman 😊

Before

IMG_20201122_214209.thumb.jpg.c0d43cf225e71db270979fc644d3ddf7.jpg

After

IMG_20201124_183416.thumb.jpg.9e2f57a53789754a588b1c86f39e57ad.jpgIMG_20201124_180733.thumb.jpg.7d0a405813ddff34c80eac8f69f5a171.jpgIMG_20201124_183318.thumb.jpg.30cb04370f17e03ca9943a950fc72db4.jpg

Bu da bonus olsun 😊

(Cyriopagopus sp. Hati Hati)

IMG_20201124_184330.thumb.jpg.bc1c17d2840afba13c9b7a352dbe1d8b.jpg

Yapay aksesuarları sevmem ama hangi canlı bitkiyi kullansam bilemedigim için mecbur yapay bitki koymuştum. Ağaç kabuğu da fazla nemden küf yaptığı için (spreyle teraryumun her yerine nem yapıyorum) yapay ağaç oyuğu kullanmak zorunda kaldım. 

Herkese iyi hobiler 😊

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Salamander, 5 dakika önce yazdı:

Çok güzel olmuş

Teşekkür ederim 😊

XPlot, 5 dakika önce yazdı:

Harika olmuş, ellerine sağlık. Tarantulanın cinsi nedir?

Teşekkür ederim 😊 tür Lp şuan  L10

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 3 dakika önce yazdı:

tür Lp şuan  L10

Bende almayı düşünüyorum ama bombalamadan emin olamadım çok sık bombalıyor mu ve handling yapmayacağım yine de yem verirken bombalar mı?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, 1 dakika önce yazdı:

Bende almayı düşünüyorum ama bombalamadan emin olamadım çok sık bombalıyor mu ve handling yapmayacağım yine de yem verirken bombalar mı?

Bu zamana kadar ne yem verirken ne de handling yaparken bombalamadi, zaten smithi gibi sürekli bombalayan bir tur değil çok üstüne gitmezseniz bombama yapacağını sanmıyorum (en azından bendeki öyle). Başıma gelmedi henüz ama bombalama tüylerinin çok can yaktığını okumuştum araştırdığım kaynaklardan

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 1 dakika önce yazdı:

Bu zamana kadar ne yem verirken ne de handling yaparken bombalamadi, zaten smithi gibi sürekli bombalayan bir tur değil çok üstüne gitmezseniz bombama yapacağını sanmıyorum (en azından bendeki öyle). Başıma gelmedi henüz ama bombalama tüylerinin çok can yaktığını okumuştum araştırdığım kaynaklardan

Tamamdır teşekkür ederim dostum sende dikkat et cidden çok can yakıyormuş belki sizinkinin karakteri sakin olabilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.