Jump to content
JustReptile

Anacanthotermes Ubachi(Hasatçı Termit)

Önerilen İletiler

Anacanthotermes Ubachi nedir?

Hasatçı termitler çok eski bir Eski Dünya familyası olan hodotermitidae familyasındandır.Çenelerinin tırtıklı iç kenarı ve tüm kastlarda bulununan fonsiyonel bileşik gözleri ile ayırt edilirler. Geceleri ve gündüz saatlerinde ot ararlar ve işçiler genellikle yuva dışında gözükür. Aile, üç mevcut cins ve 18 veya 19 türden oluşur.Türkiye dahil olmak üzere Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güneybatı Asyanın çöllerinde ve yarı bölgelerinde bulunur . İsimleri ailelerine özgü olmayan ot toplama alışkanlıklarını ifade eder.

Nasıl yuvalarda yaşarlar?

Archotermopsidae ve Kalotermitidae'nin aksine toprağı kazarak yaparak yuva yaparlar. Hodotermes mossambicus durumunda, küresel kovanlarının yaygın yeraltı sistemi, yüzeyin yakınından 6 m'den fazla derinlikte bulunabilir. Kovanlar 60 cm genişliğinde olabilir ve galerilerle birbirine bağlıdır. Kazılan toprağın gevşek parçacıkları yüzeye çıkarılır ve yuvanın çeşitli noktalarına atılır. Hodotermitidae'de sosyotomi veya bir kolonideki tüm kastların temsilcilerinin yeni bir koloni kurmak için kitle hareketi bilinmemektedir(Yani iki koloniyi birleştiremezsin).

Ne yerler ne içerler?

Termitler ahşap parçaları, bitkiler gibi organik malzemelerle beslenir. Yani doğadan topladığın odun parçaları sterilize ederek termitlerine verebilirsin. Koyduğun tereryumunun güzel gözükmesini istiyorsan canlı bitki dikmenzi önermem çünkü yiyebiliyorlar ve bu canlılar ışıktan ve nemden rahatsız oluyorlar. Ama yapay bitkide bir sorun yaşayabileceğinizi düşünmüyorum.

Şimdilik bu kadardı, sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

image.png

image.png

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kral ve kraliçe yakalayıp karıncalardaki gibi bir test tüpü sistemi yapıp bu sistemi toprağın altına su ve yiyecek olarak odun parçaları koyup toprağın altına sistemin ağzı açık olacak şekilde gömerseniz biraz bekleyerek bir koloni elde edebilirsiniz. Aynı zamanda birkaç işçiye aynı sistemi uygularsanız kral ve kraliçeye dönüşme ihtimalleri var. Işıktan çok rahatsız olurlar o yüzden termitler acaba nerde diye dikkatlice bakmak için ışık kullanmayın, ölebiliyorlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, 6 saat önce yazdı:

Siz termit bakıyor musunuz?

Ben termit bakmıyorum ama merak saldım. Bir araştırayım dedim ama hiç  yazı bulamadım. Ben de yabancı sitelerden felan bilgi toplayarak yazmaya başladım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.