Jump to content
ege öztürk

Porcellio Leavis (Panda) Yardım

Önerilen İletiler

ege öztürk, 11 saat önce yazdı:

Porcellio leavis (PANDA) 

isopodların kurumuş yaprakların mite gördüm bir kaç tane sorun olurmu acaba bilgili arkadaşlar yazarsa çok sevinirim

Mite lardan biran önce kurtulmalısınız sıkıntı çıkar tabiki.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ege öztürk, 13 saat önce yazdı:

Porcellio leavis (PANDA) 

isopodların kurumuş yaprakların mite gördüm bir kaç tane sorun olurmu acaba bilgili arkadaşlar yazarsa çok sevinirim

Merhabalar,

Yaprak altında gördüğünüz beyaz veya krem renkli mitelar zararsızlardır ve genellikle bu tür miteler ile sıklıkla karşılaşılabilir. Görsel eklemediğiniz için Gördüğünüz miteların bunlar olduğunu farz ediyorum. Bu mitelarda ortamdaki organik atık maddeler ile beslenirler. Canlınız için bir sorun oluşturmazlar ama yinede popülasyonu kontrol altında tutmak iyi olacaktır. Verdiğiniz gıdaları, özellikle de veriyor iseniz kedi köpek mamaları ve diğer protein içerikli gıdaları ertesi günlere kadar teraryumda bırakmayıp kısa sürede almalısınız.

Henüz eklemediyseniz mutlaka Springtail eklemenizi öneririm. Springtailler olmazsa olmaz çok yararlı canlılardır ve mite popülasyonunu alt seviyelerde tutmanıza da yardımcı olurlar.

Doğadan aldığınız materyalleri steril etmeyi unutmayınız. Ek olarak porcellio leavisler protein canavarlarıdır. Ve bu ihtiyaçları giderilmez ise yetişkinler ile Yavrular arasında yamyamlık görülebilir o yüzden eğer sağlamıyorsanız; düzenli olarak protein içerikli gıdalar vermemizi tavsiye ederim.

Keyifli beslemeler, iyi forumlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Marshall, 50 dakika önce yazdı:

Merhabalar,

Yaprak altında gördüğünüz beyaz veya krem renkli mitelar zararsızlardır ve genellikle bu tür miteler ile sıklıkla karşılaşılabilir. Görsel eklemediğiniz için Gördüğünüz miteların bunlar olduğunu farz ediyorum. Bu mitelarda ortamdaki organik atık maddeler ile beslenirler. Canlınız için bir sorun oluşturmazlar ama yinede popülasyonu kontrol altında tutmak iyi olacaktır. Verdiğiniz gıdaları, özellikle de veriyor iseniz kedi köpek mamaları ve diğer protein içerikli gıdaları ertesi günlere kadar teraryumda bırakmayıp kısa sürede almalısınız.

Henüz eklemediyseniz mutlaka Springtail eklemenizi öneririm. Springtailler olmazsa olmaz çok yararlı canlılardır ve mite popülasyonunu alt seviyelerde tutmanıza da yardımcı olurlar.

Doğadan aldığınız materyalleri steril etmeyi unutmayınız. Ek olarak porcellio leavisler protein canavarlarıdır. Ve bu ihtiyaçları giderilmez ise yetişkinler ile Yavrular arasında yamyamlık görülebilir o yüzden eğer sağlamıyorsanız; düzenli olarak protein içerikli gıdalar vermemizi tavsiye ederim.

Keyifli beslemeler, iyi forumlar.

Sadece yapraklarda geziyolar mite lar gğnlük olaraka sebze tazeliyorum 5 adult 20 civarı yavru var

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.