Jump to content
Alperen26

Yardım Edin Geckom Bunu Tükürdü Ne Olduğunu Bilmiyorum

Önerilen İletiler

Geckom 10 gün önce yem yemeyi bıraktı ilk başlarda soğuk havadan kaynaklı olduğunu sandım fakat 3 gün önce koymuş olduğum miro kurdlarını yemeye çalışıp yiyemediği zaman bir terslik olduğunu fark ettim ve direk veterinere telefon açtım veterinerim şehir dışında olduğu için ona o gün götüremedim ve ağzının içinde olduğundan dolayı fotoğraf da atamadım ama ettiğim tarife göre ağız yarası olabileceğini söyledi ve bana 2 ilaç almam gerektiğini söyledi  bugün ilaçların 2. Gününde fotoğrafını görmüş oldugunuz şeyi çıkardı dile benziyor 

20201218_212249.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun.

10gün evvel durduk yere mi yemeyi bıraktı ?
Hangi yemle besleniyordu o aralar ? Veterinerin verdiği ilaçlar ne tür ilaçlardı ?

Çıkarttığı şey dibi iltihaplanmış kanlı bir dile benziyor. hayvanın ağzını açtıgınızda dili görünüyor mu ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EvaGeckos, 1 saat önce yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun.

10gün evvel durduk yere mi yemeyi bıraktı ?
Hangi yemle besleniyordu o aralar ? Veterinerin verdiği ilaçlar ne tür ilaçlardı ?

Çıkarttığı şey dibi iltihaplanmış kanlı bir dile benziyor. hayvanın ağzını açtıgınızda dili görünüyor mu ?

az önce veterinerden geldim ve açıkçası yeteri kadar bilgisi olmadığını söyledi fotoğraf çekip sürüngenlerden anlayan bir arkadaşına gönderdi yarın farklı bir veterinere gidicem mori kurdu vermiştim vicdan azabı çekiyorum şuanda keşke vermeseydim dilini ısırmış olabiliceğinden şüpheleniyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Prof.Dr.Reptile, 51 dakika önce yazdı:

Ağzının içine bakar mısınız acaba?

Ne ile besliyordunuz?

Veterinere bu görseli atmanızı öneririm en azından kesin olmasa da tespit koyabilir diye düşünüyorum.

az önce veterinerden geldim ve kopan şeyin dili olduğuna eminim yarın daha fazla bilgi almak için başka bir veterinere gidiceğim dilin kendini yenileme özelliği var mı açıkcası bilmiyorum ayrıca tavsiye ettiğiniz bir veteriner varsa diğer fotoğraflarla birlikte atabilirim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
az önce veterinerden geldim ve kopan şeyin dili olduğuna eminim yarın daha fazla bilgi almak için başka bir veterinere gidiceğim dilin kendini yenileme özelliği var mı açıkcası bilmiyorum ayrıca tavsiye ettiğiniz bir veteriner varsa diğer fotoğraflarla birlikte atabilirim 

Sadece kuyruğunu yenileyebiliyor diye biliyorum. Dilinin olmaması ne gibi sorunlara yol açabilir bir araştırın derim benim aklıma gelen gözüne bir şey kaçtığında temizleyememesi onun dışında su içermende dilini kullanıyorlar ama bir sorun olacağını düşünmüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Alperen26, 6 dakika önce yazdı:

Dilin olmaması sorun yaratıcaktır yediği şeyleri dili sayesinde itebiliyor vb. gibi düşünebilirsiniz ayrıca gözünü temizlemek için kullanıyor bu yüzden yalamazsa göz problemi oluşabilir. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
IrmakDe, 12 saat önce yazdı:

Sadece kuyruğunu yenileyebiliyor diye biliyorum. Dilinin olmaması ne gibi sorunlara yol açabilir bir araştırın derim benim aklıma gelen gözüne bir şey kaçtığında temizleyememesi onun dışında su içermende dilini kullanıyorlar ama bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Dün geceden beri araştırıyorum ve yabancı kaynaklarda sadece su içmesi sorun olucaktır diyordu gözü aklıma geldi ama göz kapakları var onlarla müdahale edebilir ve bundan sonra zaten bakımına çok daha fazla dikkat edicem a

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Alperen26, 19 dakika önce yazdı:

Dün geceden beri araştırıyorum ve yabancı kaynaklarda sadece su içmesi sorun olucaktır diyordu gözü aklıma geldi ama göz kapakları var onlarla müdahale edebilir ve bundan sonra zaten bakımına çok daha fazla dikkat edicem a

Bende okuduğum bir kaynağa göre yorum yaptım yanlış olmasın diye de tekrar tekrar kontrol ettim size şöyle söyleyebilirim göz kapağı ile müdahale edebilecekse neden dili ile yalıyor :) ? Temiz tutması lazım . İnsanlarda da dilimiz ile temizlemek yerine bizde aslında kirpiklerimizle gelen tozlar vs engelliyoruz kirpiklerimizin olmadığını düşünün göz kapağımız ile temizleyebilir miydik yoksa elimizi mi götürürdük gözümüze sürekli ?

tarihinde Prof.Dr.Reptile tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
7 hours ago, mustafa42 said:

nasıl uyutacak. gazlamı (merak ettiğim için sordum)

Daha once pitonumu uyutmak zorunda kaldigimiz icin, veteriner ile gorustugumuzde soguk kanli canlilarda normal otenazi yontemlerinin her zaman basarili olmadigini cogu zaman hayvanin uyutulup kafasinin govdeden ayrilmasi ile otenazi uygulandigi bilgisini almistim. Tabii ki islem icin orada degildim. Yurt disinda bazi hobiciler ise canliyi dondurarak uyutuyorlar ama bence Veterinerlerin uyguladigi yontem daha acisiz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mustafa42, 20.12.2020 - 05:02 yazdı:

Aslında normal dondurucuya atmakta can yakmaz ilk öncelikle metabolizması ve kan akışı yavaşlar ve uykuya yatar ondan sonra ölüm gerçekleşir. Tabii ki Co2 ile bayıltıp ondan sonra dondurmak daha rahatlatıcı ve insancıl bir çözüm olur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mustafa42, 20.12.2020 - 05:02 yazdı:

gazlada olabilir ama benim kedim iğneyle uyutulmuştu 😞

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
plantlady, 20.12.2020 - 12:27 yazdı:

Daha once pitonumu uyutmak zorunda kaldigimiz icin, veteriner ile gorustugumuzde soguk kanli canlilarda normal otenazi yontemlerinin her zaman basarili olmadigini cogu zaman hayvanin uyutulup kafasinin govdeden ayrilmasi ile otenazi uygulandigi bilgisini almistim. Tabii ki islem icin orada degildim. Yurt disinda bazi hobiciler ise canliyi dondurarak uyutuyorlar ama bence Veterinerlerin uyguladigi yontem daha acisiz.

abi aşıyı diyorsan binevi kezzap gibi düşün asit yani enjekte edlidiğinde iç organları parçalanıyor acılımı acısızmı sen karar ver 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
egekn, 28 dakika önce yazdı:

abi aşıyı diyorsan binevi kezzap gibi düşün asit yani enjekte edlidiğinde iç organları parçalanıyor acılımı acısızmı sen karar ver 

Anestezi iğnesi ile uyutuluyor. Memeli hayvanlarda aşırı doz verince bir süre sonra canlının kalbi duruyor. Anestezi iğnesinin canlının canını hafif yakıyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
34 minutes ago, egekn said:

Asi degil anestezi ignesi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tarık Kuran, 8 dakika önce yazdı:

Acaba son durum nedir ? 

Yaklaşık 1.5 ay sağlıklı bir şekilde bakabildim artık kendi başına avlanmaya başlamıştı, suyu ise şırınga yardımı ile veriyordum.

2 hafta veteriner bi abime verdim daha iyi napıcağımı bildiğim için 

IrmakDe, 19.12.2020 - 00:50 yazdı:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.