Jump to content
EsadBuba

G. Pulchripes Tarantula Ne Kadar Sürede Büyür?

Önerilen İletiler

EsadBuba, 3 saat önce yazdı:

Bu ilk tarantulam hobiye yeni başladım l3 boyutunda bir G. Pulchripes aldım ne zaman l6-l7 boyutlarına ulaşır?

Merhaba öncelikle canlınız hayırlı olsun güle güle besleyin.. hevesini kırmak istemem ama GP sabır isteyen ve yavaş büyüyen bir tür olduğunu söylemek isterim.. ayrıca bulunduğunuz ortam canlının habitatına ne kadar uygun olursa hızlı büyümesine bir tık daha faydası olacaktır 23-26 derece ortam sıcaklığı ve nemi ideal olacak.. ha diyelimki oda sıcaklığı 23 derecenin altında 19 20 derece bu canlının sadece metabolizmasını yavaşlatır iştahını keser..  zaten pek iştahlı bi tür değil bazen 10 gün bazen 15 gün yem kabul etmiyorlar hatta 20 günün üstünde kabul etmeyenlerede şahit oldum.. dediğim gibi sabırlı olun ve asla vazgeçmeyin hatta biraz tecrübe ve bilgi sahibi olduktan sonra imkanınız var ise biraz daha araştırma yapıp daha iştahlı başka bir tür alıp ikisine birden yoğunlaşabilirisiniz.. iyi hobiler ve forumlar..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 2 saat önce yazdı:

Merhaba öncelikle canlınız hayırlı olsun güle güle besleyin.. hevesini kırmak istemem ama GP sabır isteyen ve yavaş büyüyen bir tür olduğunu söylemek isterim.. ayrıca bulunduğunuz ortam canlının habitatına ne kadar uygun olursa hızlı büyümesine bir tık daha faydası olacaktır 23-26 derece ortam sıcaklığı ve nemi ideal olacak.. ha diyelimki oda sıcaklığı 23 derecenin altında 19 20 derece bu canlının sadece metabolizmasını yavaşlatır iştahını keser..  zaten pek iştahlı bi tür değil bazen 10 gün bazen 15 gün yem kabul etmiyorlar hatta 20 günün üstünde kabul etmeyenlerede şahit oldum.. dediğim gibi sabırlı olun ve asla vazgeçmeyin hatta biraz tecrübe ve bilgi sahibi olduktan sonra imkanınız var ise biraz daha araştırma yapıp daha iştahlı başka bir tür alıp ikisine birden yoğunlaşabilirisiniz.. iyi hobiler ve forumlar..

Öncelikle teşekkürler ve bu hevesimi kırmaz açıkçası biraz tembel ve unutkan biriyim benim için iyi olur fazla yememesi :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EsadBuba, 14 dakika önce yazdı:

Öncelikle teşekkürler ve bu hevesimi kırmaz açıkçası biraz tembel ve unutkan biriyim benim için iyi olur fazla yememesi :D

Dimi en masrafsız tür başka türler 10 günde 3 unkurdu yiyorsa bu ayda 3 tane anca yer 🤭 Eğer birde canlı yeni elinize geçtiyse kargo sonrası yaşam alanını uygun yaptıysanız 3 - 5 gün kendi haline bırakın ve pek rahatsız etmeyin yeni yaşam alanına ve ortamına çabuk alışsın.. günde bi kaç kez kapağını açmadan yaşadığını görün yeter 😊

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 39 dakika önce yazdı:

Dimi en masrafsız tür başka türler 10 günde 3 unkurdu yiyorsa bu ayda 3 tane anca yer 🤭 Eğer birde canlı yeni elinize geçtiyse kargo sonrası yaşam alanını uygun yaptıysanız 3 - 5 gün kendi haline bırakın ve pek rahatsız etmeyin yeni yaşam alanına ve ortamına çabuk alışsın.. günde bi kaç kez kapağını açmadan yaşadığını görün yeter 😊

Teşekkürler tavsiyeleriniz için.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EsadBuba, 21 saat önce yazdı:

image.jpg

Bu fotoğrafta görüldüğü kadarıyla birkaç gün içinde dış iskelet değişimi yapacak. Yaz aylarında yüksek sıcaklık etkisiyle metabolizmaları hızlanır, muhtemelen yaz sonuna kadar L6-L7 olacaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
tunecchi, 22 dakika önce yazdı:

ne kadara aldın canlı çok guzel maşallah

50 60 lira arasında fiyatlara bulabilirsin.. ama iştahlı bi tür değil ve büyüme hızı yavaştır hevesinizi kırmasın sonra :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 2 dakika önce yazdı:

50 60 lira arasında fiyatlara bulabilirsin.. ama iştahlı bi tür değil ve büyüme hızı yavaştır hevesinizi kırmasın sonra :)

handlinge en uygun ve buyuyunce kuzu gibi olcak zehir seviyesi az olan bir tür önerirmisin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
tunecchi, 20 dakika önce yazdı:

handlinge en uygun ve buyuyunce kuzu gibi olcak zehir seviyesi az olan bir tür önerirmisin

Tam aradığın tür bu işte grammostola pulchripes birde elde etmesi ve bulunması biraz zor ama brachypelma türleri var başlangıç için ideal ve fazla agresif olmayan 2 türdür.. handlinge gelince hiç bi tür ele alınmaması konusunda çoğu hobici hemfikirdir bu konuda.. handling denilen olay aslında canlının yaşam alanını düzenlerken veya toprağını yada teraryumunu değiştiriken kısa süreliğine yuvasından el yardımı ile dışarı alarak canlıya zarar vermeden daha rahat işinize odaklanmak istenmesidir.. tabi o süredede hazır elde iken 15 20 saniye fazladan elde tutabilir ama fazlası canlıyı strese sokabilir.. canlının o anki haraketlerini ve karakterini çok iyi gözlemlemiş olmanız lazım yoksa kendisine veya size zarar verebilir.. handling denilen olay bu aslında benim gözümde sonra herkes bu şekilde görüp özeniyor handlinge :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tam aradığın tür bu işte grammostola pulchripes birde elde etmesi ve bulunması biraz zor ama brachypelma türleri var başlangıç için ideal ve fazla agresif olmayan 2 türdür.. handlinge gelince hiç bi tür ele alınmaması konusunda çoğu hobici hemfikirdir bu konuda.. handling denilen olay aslında canlının yaşam alanını düzenlerken veya toprağını yada teraryumunu değiştiriken kısa süreliğine yuvasından el yardımı ile dışarı alarak canlıya zarar vermeden daha rahat işinize odaklanmak istenmesidir.. tabi o süredede hazır elde iken 15 20 saniye fazladan elde tutabilir ama fazlası canlıyı strese sokabilir.. canlının o anki haraketlerini ve karakterini çok iyi gözlemlemiş olmanız lazım yoksa kendisine veya size zarar verebilir.. handling denilen olay bu aslında benim gözümde sonra herkes bu şekilde görüp özeniyor handlinge
Tesekkur ederim dostum

Sent from my M2003J15SC using Tapatalk

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
theraphosidae35, 13.01.2021 - 09:54 yazdı:

Bu fotoğrafta görüldüğü kadarıyla birkaç gün içinde dış iskelet değişimi yapacak. Yaz aylarında yüksek sıcaklık etkisiyle metabolizmaları hızlanır, muhtemelen yaz sonuna kadar L6-L7 olacaktır.

Aşırı hareketsizliğinin sebebi bu demek ki teşekkürler rahatladım :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 12.01.2021 - 16:11 yazdı:

benimkiler abdomenleri çok dolu bir aydır yemiyorlar vermiyorum abdomenleri küçülünce mi veriyim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mssxr, 9 saat önce yazdı:

benimkiler abdomenleri çok dolu bir aydır yemiyorlar vermiyorum abdomenleri küçülünce mi veriyim

haftada 1 yem vermeyi deneyin kabul etmiyorsa geri alın ve 1 hafta sonra tekrar deneyin zaten iştahlı bi tür değil ortam sıcaklığı kabuk süreci vs gibi farklı durumlarda olabilir.. Bir resim olarak paylaşım yapsaydınız daha iyi fikir üretebiliriz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mssxr, 10 saat önce yazdı:

Abdomen aşırı doluysa yırtılabilir belki canlıların fotoğraflarını paylaşırsanız bilgili kişiler daha iyi yardımcı olabilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.