Jump to content
34DCB34

Crested Gecko’ Mu Kargodan Alalı Bir Hafta Oldu Ve Hala Yemek Yemiyor

Önerilen İletiler

Crested geckonu konyadan bir satıcıdan aldım gayet sağlıklıydı istanbula gelene kadar satıcı bana videolarını atıyordu yerken fakat şu anda hiç bir şekilde yemiyor azıcık assist feed yapıyorum meyve püresiyle yanaklarına ve burnuna sürüyorum sadece onu yalıyor tartara ve un kurdu vermeye çalışıyorum fakat yemiyor hiç bir şekilde nasıl yemesini sağlarım ? ( kargodan geldiğinden beri çok üstüne gitmedim kendi haline bıraktım azıcık)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
34DCB34, Bir saat önce yazdı:

Crested geckonu konyadan bir satıcıdan aldım gayet sağlıklıydı istanbula gelene kadar satıcı bana videolarını atıyordu yerken fakat şu anda hiç bir şekilde yemiyor azıcık assist feed yapıyorum meyve püresiyle yanaklarına ve burnuna sürüyorum sadece onu yalıyor tartara ve un kurdu vermeye çalışıyorum fakat yemiyor hiç bir şekilde nasıl yemesini sağlarım ? ( kargodan geldiğinden beri çok üstüne gitmedim kendi haline bıraktım azıcık)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Assist feeding canlıyı daha çok strese sokar(Daha geleli 1 hafta olmuş.) . Canlının yaşam alanına bir kap koyup gözlemleyebilirsiniz yiyip yemediğini illa cımbız ile beslemenize gerek yok en azından alışana kadar.

tarihinde Prof.Dr.Reptile tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yeni bi yere geçmiş alışma süresi 1 aya kadar çıkabiliyor ve ilk hafta yememesi normal olabildiğince kendi haline bırak sonra kendi yiyorsa az azar yemeye başlar sen yediriyosan beslenme süresini yavaş yavaş arttır.Canlı yemi tamamen rahat hissedene kadar yemeyebilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O kişi siz misiniz bilmiyorum ama galiba force feeding denemişsiniz ve kabul etmemiş. İlk geldiği günlerde bu canlıyı daha fazla strese sokar ve hiç yemek istemez. Canlıyı 1 hafta kendi haline bırakın yem yedirmeye çalışmayın sadece nemini yapın ve bir kaba canlı yem koyun ve onu orada yalnız bir şekilde bırakın. Üstünü karanlık olacak şekilde bir örtü ile kapatırsanız canlı daha çabuk alışır fakat gerek yok. Canlıya handling yapmayın. Zaten mama yiyormuş çok sıkıntı olmaz. Bu canlılar gececildir, sabahları da elinize alıp yem yedirmeyi hiç bir zaman denemeyin. Bazı crestedlar canlı yemi sevmeyebiliyor ondan dolayı çok zorlamamaya çalışın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gene forumda okuduğum kadarıyla bir arkadaş un kurdunun kafasını kes, içinden akan sıvıyı hayvanın ağız kısmına değdir o tadını alınca yer demişti. ben denemiştim olmuştu. tekrardan iştahlanmıştı. deneyebilirsin. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.