emirandreev 12 Oluşturuldu: 23 Ocak, 2021 (düzenlendi) 23 Ocak, 2021 tarihinde emirandreev tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
akudra 158 23 Ocak, 2021 gönderildi Karnı kırmızıysa kırmızı karınlı semender galiba Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mssxr 69 23 Ocak, 2021 gönderildi (düzenlendi) Semender. Türünü bilmiyorum ama tahmini bu tür olabilir: Plethodontidae 23 Ocak, 2021 tarihinde mssxr tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mssxr 69 23 Ocak, 2021 gönderildi akudra, 12 dakika önce yazdı: Karnı kırmızıysa kırmızı karınlı semender galiba Değil. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Treefingers 36 23 Ocak, 2021 gönderildi (düzenlendi) Lyciasalamandra cinsinden bir kara semenderi. Eğer fotoğraf Muğla'da çekildiyse Marmaris Semenderi, Lyciasalamandra flavimembris olması gerekiyor. Çok hassas ve soyu tükenme altında olan canlılardır, çoğunlukla kış aylarında yağışlardan sonra gece vakti görülürler. Yılın büyük kısmını toprağın metrelerce altında kalan karstik oluşumların içinde bulunan nemli ve serin odacıklarda geçirirler. Tabii ki fotoğrafı çeken kişi kim bilmiyorum, ama canlıyı rahatsız etmemesini rica ve tavsiye ediyorum. 23 Ocak, 2021 tarihinde Treefingers tarafından düzenlendi İmla 5 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Treefingers 36 23 Ocak, 2021 gönderildi Son bir şey daha söylemeliyim. Yerli türleri beslemek hepimizin bildiği üzere yasal değildir, etik hiç değildir. Ayrıca, doğadan toplanan canlılar hangi türden oldukları fark etmeksizin esaret altında yaşamaya adapte olamadıkları için elbette ölürler. Ancak, Lyciasalamandra türlerini kısa bir süreliğine bile esaret altında tutmak olanaksızdır, çünkü ortam sıcaklığı 20 dereceyi geçerse ölürler. Doğada aktif oldukları sıcaklık en fazla 15 derece civarıdır. Asla oda sıcaklığında hayatta kalamazlar. Referans olması amacıyla bu önemli bilgiyi paylaşmak istedim, herhangi bir ithamda bulunuyor olduğumu düşünmeyin lütfen. 5 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Elveriel 87 24 Ocak, 2021 gönderildi emirandreev, 16 saat önce yazdı: Nerede, hangi ilde gözlemlediniz acaba? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirandreev 12 24 Ocak, 2021 gönderildi Muğla Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş