Jump to content
emirandreev

Bu Nedir Arkadaşlar

Önerilen İletiler

Semender. Türünü bilmiyorum ama tahmini bu tür olabilir: Plethodontidae

tarihinde mssxr tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Lyciasalamandra cinsinden bir kara semenderi. Eğer fotoğraf Muğla'da çekildiyse Marmaris Semenderi, Lyciasalamandra flavimembris olması gerekiyor. Çok hassas ve soyu tükenme altında olan canlılardır, çoğunlukla kış aylarında yağışlardan sonra gece vakti görülürler. Yılın büyük kısmını toprağın metrelerce altında kalan karstik oluşumların içinde bulunan nemli ve serin odacıklarda geçirirler. Tabii ki fotoğrafı çeken kişi kim bilmiyorum, ama canlıyı rahatsız etmemesini rica ve tavsiye ediyorum.

tarihinde Treefingers tarafından düzenlendi
İmla
  • Like 5
  • Thanks 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Son bir şey daha söylemeliyim. Yerli türleri beslemek hepimizin bildiği üzere yasal değildir, etik hiç değildir. Ayrıca, doğadan toplanan canlılar hangi türden oldukları fark etmeksizin esaret altında yaşamaya adapte olamadıkları için elbette ölürler. Ancak, Lyciasalamandra türlerini kısa bir süreliğine bile esaret altında tutmak olanaksızdır, çünkü ortam sıcaklığı 20 dereceyi geçerse ölürler. Doğada aktif oldukları sıcaklık en fazla 15 derece civarıdır. Asla oda sıcaklığında hayatta kalamazlar. Referans olması amacıyla bu önemli bilgiyi paylaşmak istedim, herhangi bir ithamda bulunuyor olduğumu düşünmeyin lütfen.

• Like 5
  • Thanks 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.