Jump to content
0je

SEAHORSES(DENİZ ATLARI)

Önerilen İletiler

-Efsane canlılardır.

-Mitolojide; kıyılara vuran ölü  denizatlarının aslında denizin derinliklerinde deniz tanrısı Poseidon’un arabasını çeken aygırların yavruları olduklarına inanılırmış.

- Bir başka anonim Filipin halk öyküsüne göre deniz atlarının oluşumu, insanlardan kaçan atlara bağlanır. Öykünün geçtiği zamanlarda Kavite Adası’nda görenleri güzellikleri ile büyüleyen iki at vardır. Bu atlar deniz tanrısı Amanikable’ye  aittir. Atları yakalamak isteyen insanlar, onları deniz kenarına kadar kovalayıp, etrafını çevirirler. Taylardan biri deniz tanrısından yardım ister, durumu gören Amanikable ise dalgalarını yükselterek atları denize alır. Onları deniz atlarına çeviren Amanikable karınlarını doyurabilmeleri için deniz kenarlarına yosunları yerleştir.

AKVARYUM Deniz atları dikey yüzdüğü için Akvaryum yüksekliği  Deniz atının boyundan 3 kat fazla olmalıdır.Bir çift deniz atı için 40x40x60cm akvaryum idealdir.

IŞIK Deniz atları için Özel bir ışığa gerek yoktur.Deniz atları için Beslenecek olan makro algler için ışık en az litreye 0.25watt olmalıdır.

SICAKLIK En önemli değerlerden biride sıcaklıktır.26 dereceyi geçmemelidir.Yüksek sıcaklarda bakteriyel enfeksiyonlar çoğalabilir deniz atları vibrio gibi hastalıklara yakalanabilir.

NİTRAT Deniz atları nitratada hassastır yine et yiyen bakteriye sebep olabilir ve korkunç bir şekilde ölürler.Önlemek için bol makro algler alınmalı ve alglerin büyüleri beklenebilir.Haftalık %20-30 su değişimi yapılır.Sadece karides yedikleri için su kalitesi çabuk bozulabilir bu yüzden nitratı tüketen makro algler önemlidir.

ülkemizde bulunabilecek başlıca deniz atları şunlardır;

1-Hippocampus reidi(Brezilya uzun burunlu deniz atı)

2-Hippocampus kuda

3-hippocampus comes(tiger tail seahorse)

4-hippocampus guttulatus(ülkemiz sularındada bulunur)

5-hippocampus hippocampus(ülkemiz sularındada bulunur)

6-hippocampus barbouri(zebra burunlu deniz atı)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

YEM Deniz atları doğada gammarus( kaya atlarında zıplayan ufak canlılar) tüketirler.Akbaryumlarımızdada mercan kayalarıyla vs bu canlıllar skvaryumda ürüyor fakat yeterli olmadığı için yarım günde denizatları tümünü yiyebiliyor..Bunları bulamadığımız bulsakta parazit riski olduğu için mecburen dondurulmuş mysis karidesi vermek durumundayız.

-2 seneye kadar ülkemizde yoktu bu yüzden beslenemiyordu denizatları.Bir firma ocean nutritionun dondurulmuş yemlerini düzenli getirdiği için artık bu canlılara bakabiliyoruz.

-Çok obur canlılar oldukları için günde 3 kez mysis karidesiyle beslemek zorundayız yoksa zayıflayıp ölürler.Bir çiftin aylık masrafı 2 kutu mysis shrimp=40TL

-Ufak deniz atları ilkden mysis shrimp yiyemeyebilir düdondurulmuş artemia yiyebilirler daha sonradan mysis shrimpe geçiş yapabilirler.

-vahşi yani doğadan yakalanan deniz atları sadece gammarus yani canlı yem kabul ederler zaten yakalanması tüm dünyada yasaklanmıştır kırmızı listededir soyları tükenme noktasındadır.

-Türkiyede ege ve akdenizde yok olan denizçayırları yüzünden şuan çoğunlukla marmarada bulunmaktadırlar.

Gölcük değirmenderede çekilen fotoğraflar şunlardır.

Ülkemiz sularında yaşayan denizatlarının fotoğrafları;

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

HİPPOCAMPUS REİDİ

En çok popüler olan ve bulunması kolay olan tür long snout seahorse yani reidilerdir.Yem kolay kabul ederler.Dondurulmuş artemia ve mysis yerler.

SEVİYE                :Başlangıç

MAKSİMUM BOYUT:20cm yani yüksekliği 60cmlik bir akvaryum idealdir.Çabuk büyürler ömürleri 5-6 yıldır çok iyi bakılırsa 8 yıla kadar yaşadığıda görülmüştür.

CİNSİYET Erkekler keselere sahiptir dişiden yumurtaları devralırlar ve zamanı geldiğinde yavruları keseden boşaltırlar.Örneğin fotoğrafdaki kırmızı reidi erkektir çünkü kesesi vardır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

En çok merak ettiğim ve Sevdiğim canlılardan biri kendileri ama kendime pek güvenemiyorum o konuda :)

İlktren Kolay türünden besle sıkıntı çıkmaz.Daha sonra çeşitlendirirsin ;)  3-4 tane ufak alıp büyüt çift çıksın ;)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

En çok merak ettiğim ve Sevdiğim canlılardan biri kendileri ama kendime pek güvenemiyorum o konuda :)

İlktren Kolay türünden besle sıkıntı çıkmaz.Daha sonra çeşitlendirirsin ;)  3-4 tane ufak alıp büyüt çift çıksın ;)

Çok zor o iş şimdilik sürüngenlere devam :)

Zaten sonunda nano teraryumu Nihat Bey (Ribar) sayesinde vampir yengeç ile doldurdum :) ona da buradan teşekkür ederim tekrardan

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Deniz şişmandaydık dün ender abiyle

Deniz atları 1-2 aya yavru alacakmış şimdiden ayırtmak isteyen varmı yoksa hepsini şehir akvaryumları kapıyor.Bir çift ayırtcam ben barbouriyi(zebra burun deniz ATI)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederiz teklif için, ben daha ışık-element takviyesi-canlılar hakkında okuyup araştırmaktan paylaşım bile yapamadım ileride bir gün beslemek istediğim türlerden kendileri :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederiz teklif için, ben daha ışık-element takviyesi-canlılar hakkında okuyup araştırmaktan paylaşım bile yapamadım ileride bir gün beslemek istediğim türlerden kendileri :)

+1

kırmızıya özelli,kle bayıldım. GTP nin yavru hali gibi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

+1

kırmızıya özelli,kle bayıldım. GTP nin yavru hali gibi

Ben de oldum olası sarıları beğenirim ama kırmızı gerçekten çok farklı, bu dünyadan değil gibi resmen...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yavruları cinsiyetsizler 4cm olanlar yani.Resimdeki yavru 150-200Tl arasıdır brezilya deniz atı.Yerlileri 50 tl satıyorlar şuan ama karşıyım yerliye tuzluluk oranı düşük ve vahşiler yem alma problemi olur,alışamazlar tropik ortama zaten güzelliğide yok.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu resimdeki yavru olan deniz atı zebra burun değil di mi, o başkası? Bu yerli türlerin yem kabul etmemesi ve de evcilleşmemesi kara türlerinde de aynı galiba. Görünümlerinin çekici olmaması bir yana bu özellikleri çok kötü...Yazın bizim evin balkonunda gördüğüm muhteşem bir kertenkele türü var, resmen zümrüt yeşili bir hayvan ve kıpkırmızı lekeleri var yanak kısmında galiba. Onları alıp beslemeye çalışmaktan sırf o yüzden korkuyorum, çok aşırı ürkekler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu resimdeki yavru olan deniz atı zebra burun değil di mi, o başkası? Bu yerli türlerin yem kabul etmemesi ve de evcilleşmemesi kara türlerinde de aynı galiba. Görünümlerinin çekici olmaması bir yana bu özellikleri çok kötü...Yazın bizim evin balkonunda gördüğüm muhteşem bir kertenkele türü var, resmen zümrüt yeşili bir hayvan ve kıpkırmızı lekeleri var yanak kısmında galiba. Onları alıp beslemeye çalışmaktan sırf o yüzden korkuyorum, çok aşırı ürkekler.

Yasalda değil dünya üzerinde bütün deniz atlarının hem çıkarılması hem satılması yasak.Türkiyedede öyle şikayet edeceksin aslında ama tanıdıklar boşver diyorum...

Hippocampus reidi bunlar...Zebra burunlu lar hippocampus barbouri...burundan hemen anlaşılıyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Deniz iğneleri(pipefish) ile deniz atları aynı familyaya mensuplar.

Ann marienin deniz atları ve deniz iğneleri aynı kaptan yemek yiyor :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kasım 2014te Türkiye'ye gelmiş ithal üretim Civciv sarısı Brezilya deniz ATI (Hippocampus Reidi) turuncular gelince bunları sattı bana Sağolsun deniz şişman,bugüne kısmet oldu...

Kendisinin sarı reidileride 300tane doğurdu Şubat gibi Satışa çıkar belki onlardanda alırım...Yerli üretime destek anlamında ;)

Şimdi refigiuma ekledim biraz büyüsünler yukarıya koyacağım.Ekler eklemez yedi Donmuş  Mysis karideslerini afiyetle:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Duzenli yem kabul eden bir deniz atı bulunursa rahatlıkla bakılabilir. Bir de deniz ejderleri var. Ama onlar oldukça pahalı. Sağlıklı olan türleri $1500 civarı. El surulmuyor.

a3975011c64473cdc12cf08ad5e51a2e.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu deniz atlarına teraryumda bakamıyor muyuz yahu :D

Tuzlu sunun bu kadar terim içermesi ve bakımının uğraştırıcı olması beni korkutuyor.

Yok yok ben tuzlu suya burnumu sokmayayım karada iyiyim böyle :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu deniz atlarına teraryumda bakamıyor muyuz yahu :D

Tuzlu sunun bu kadar terim içermesi ve bakımının uğraştırıcı olması beni korkutuyor.

Yok yok ben tuzlu suya burnumu sokmayayım karada iyiyim böyle :)

Kaan terimi boşver.Mercan değil bunlar.45x45x60h bir akvaryum kur tamamdır..30litreye 1kg tuz koycan haftalık %20 su değişimi bitti bu kadar

sea dragon 17000tlye getireyim dedi avustralya canlısı bide soğuk su istiyor..

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.