Jump to content
Zeynep

Hobi Için Başlangıç Sorum

Önerilen İletiler

ilk defa tarantula besleyeceğim daha doğrusu beselmek istiyorum karşıma murinus diye bir tür çıktı baya da hoşuma gitti onu beslemek istiyorum öneri ve bilgi verebilecek varmı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Zeynep, Bir saat önce yazdı:

ilk defa tarantula besleyeceğim daha doğrusu beselmek istiyorum karşıma murinus diye bir tür çıktı baya da hoşuma gitti onu beslemek istiyorum öneri ve bilgi verebilecek varmı

Murinus başlangıc için pek iyi değil fazla agresif başka sakin bir yer türü tarantula alıp tecrübe edebilirsiniz ama başlangıçta da murinus alıp sorun yaşamayan arkadaşlar var size kalmış

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sürüngen Delisi, 3 dakika önce yazdı:

Murinus başlangıc için pek iyi değil fazla agresif başka sakin bir yer türü tarantula alıp tecrübe edebilirsiniz ama başlangıçta da murinus alıp sorun yaşamayan arkadaşlar var size kalmış

Yavru ikenmi aagrasif oluyorlar büyüdükçe mi yoksa her  murinusa göre değişirmi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yavru ikenmi aagrasif oluyorlar büyüdükçe mi yoksa her  murinusa göre değişirmi?
Büyüdüklerinde. Tarantulalar sling evresinde agsçresif değildir.

LLD-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yahiayavuz, 3 dakika önce yazdı:

Büyüdüklerinde. Tarantulalar sling evresinde agsçresif değildir.

az da olsa araştırma yaptım beslemeye bağlı gibi geldi her ay neredeyse 1 kabuk atıyormuş adult olması l kaçtan sonra oluyor yani ne kadar süre sakin kalır ve agrasifliği gerçektende çokmu fazla

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
az da olsa araştırma yaptım beslemeye bağlı gibi geldi her ay neredeyse 1 kabuk atıyormuş adult olması l kaçtan sonra oluyor yani ne kadar süre sakin kalır ve agrasifliği gerçektende çokmu fazla
Tek bir tür beslemek istiyorsanız eğer sling murinus büyüme hızı ve iştahından dolayı sizi sıkmıyıcaktır. Ama çok hızlı oldukları için almadan önce çok iyi araştırın derim. Agresifleşene kadar tecrübe sahibi olursunuz bu da 7-8 kabuk kadar sürer diye düşünüyorum ve evet çok çok savunmacıdır.

Erişkin bir Murinus'un yaşam alanına yaklaştığınızda videodaki görüntüyle karşılaşmamanız olası değil, genelde şaha kalkmış pozisyonda görürsünüz, güzel mi çok güzel, zevkli mi sonuna kadar!

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yahiayavuz, 3 dakika önce yazdı:

Tek bir tür beslemek istiyorsanız eğer sling murinus büyüme hızı ve iştahından dolayı sizi sıkmıyıcaktır. Ama çok hızlı oldukları için almadan önce çok iyi araştırın derim. Agresifleşene kadar tecrübe sahibi olursunuz bu da 7-8 kabuk kadar sürer diye düşünüyorum ve evet çok çok savunmacıdır.

Erişkin bir Murinus'un yaşam alanına yaklaştığınızda videodaki görüntüyle karşılaşmamanız olası değil, genelde şaha kalkmış pozisyonda görürsünüz, güzel mi çok güzel, zevkli mi sonuna kadar!

bunu izledim bir çok arkadaşımda attı ama yinede heycan verici ve zevkli daha çok bilgi edinip murinus alacağım teşekkürler

• Like 1
  • Haha 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Zeynep, 7 saat önce yazdı:

Aslında agresif demek yanlış bir tabir bu tür için defansif demek daha doğru olur çünkü agresif moda geçmeden önce defansifliğini gösterir şaha kalkar, dişlerini gösterir, daha sonrada varsa tüneline kaçmayı dener siz yeterli mesafeyi koruduğunuz ve yaşam alanını fazla tehdit etmediğiniz sürece defansif modda kalmayı tercih edecektir.. agreslifliği yemlere karşıdır ve atılgandır bu sayede büyüme hızı diğer türlere göre biraz daha iyidir ama bir o kadarda hızlı hareket eder kaçmaya meyillidir.. L3 bi murinus alınıp 3 4 kabuk atıncaya kadar karakterini tanımış tecrübe etmiş olursunuz zaten işte o süreçten sonra asıl heyecan ve hobi başlıyor diyebilirim :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sling alırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum rahatsız edildiğinde yuvasına kaçar genelde bakım şartları kolay çok rahatsız etmemeye çalışın yeni yerlere koyarken dikkat edin 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir

Merhaba 

Taratulala saldırıları sonucu çok büyük acı bırakabiliyor bazıları araba çarpması bazılarında canlı et kesiyorlar gibi hesetiğini söyler murinus türü ise atak yaptıktan sonra belirli bir dk geçtikten sonraki bağırma ve acı çekimi karşı taraftaki izleyici kitlesini eğlendire biliyor murinusunuz var ise l1-l4 arası zevksiz gelebilir L4-L7 arası ele almak çok zevklidir 😂😂😂  

İyi hobiler dileriz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Zeynep, 11 saat önce yazdı:

Sling murinus çok çok hızlıdır agresif olmasa bile kaçma potansiyeli en yüksek canlılardan biridir dikkatlı olursanız sorun çıkmaz ama çok dikkat gerek

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Zeynep, 21.02.2021 - 03:30 yazdı:

Murinua tehlikeli bir türdür ve çok hızlıdr handling de yapılmaz  mesela bir gün beselemek için kapağı actığınızda elinizde 2 diş izi ve kaçak bir murinus görürsünüz.  Tarantulara alısmadan murinus beslemek riskli bir iştir. İlla besliyecekseniz sing almalısınız .ama mutlaka dikkatli olmalisiniz .murinusun familyasından olan ptrenochilus lugardinin renkleri çok güzel  bulması zor ama bulursan mutlaka onu alın.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gecktuğkan, 21.02.2021 - 12:38 yazdı:

Merhaba 

Taratulala saldırıları sonucu çok büyük acı bırakabiliyor bazıları araba çarpması bazılarında canlı et kesiyorlar gibi hesetiğini söyler murinus türü ise atak yaptıktan sonra belirli bir dk geçtikten sonraki bağırma ve acı çekimi karşı taraftaki izleyici kitlesini eğlendire biliyor murinusunuz var ise l1-l4 arası zevksiz gelebilir L4-L7 arası ele almak çok zevklidir 😂😂😂  

İyi hobiler dileriz

Beni bir çok kez tarantula larım ısırdi lütfen abartıp insanlrın gözünü korkutmayın.evet acıtıyor ama bu dediginiz abartılı. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Murinus çokk hızlı bi canlı..kafanı anlık birtarafa çevirdiğin an bakmışsın yok..sonra ara ki bulasın heleki slingse ;) daha yavaş türle başlamak en doğrusu..Tarantula candır!!

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Murinus alacaksan kesinlikle sling almanı tavsiye ederim, hiç bir sorun olmaz sadece dikkatli bakman lazım. Hayatı youtube videoları izleyerek geçen murinus hakkında tek bilgisi oradan gelen kişilerede pek takma derim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Biraz derin bir kap kullanırsan ve türün çok hızlı ve her an kaçabilecek bir tür olduğunu aklından çıkarmazsan, yeterince dikkatli olursan bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. 1 yaşına yaklaşınca defansif hareketlere başlar. O zamana kadar defansif tavır sergilemese de çok hızlı bir şekilde bir anda kaçabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Güzel bir türdür bol ağ yapar. Slingler tünel kazabilir. Çok nem sevmez. Gerekli araştırmaları yapıp kendinize güveniyorsanız bir sling ile başlayabilirsiniz bence. 

20201211_165901.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Karayels, 12 saat önce yazdı:

Murinus alacaksan kesinlikle sling almanı tavsiye ederim, hiç bir sorun olmaz sadece dikkatli bakman lazım. Hayatı youtube videoları izleyerek geçen murinus hakkında tek bilgisi oradan gelen kişilerede pek takma derim

Kime dedin bunu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Karayels, 12 saat önce yazdı:

aradığım yorum. Murinus beslemiş biri olarak bence pek bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Aksine hızlı büyüyen ve çok iştahlı bir tür. Buda hobicileri kendine çekiyor tabi. Karayels in dediği gibi sadece hızlı bir tür. dikkatli olursan kaçırmassın güzelce bakarsın. İlk defa besliyorsan sling al. yavruluktan büyütmek ve her kabukta bi tık daha büyüdüğünü gözlemlemek çok zevkli

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
enes06_hakan, 21.02.2021 - 09:37 yazdı:

Bende ilk murinus la başladım şuan l4 şuana kadar agresiflik yapmadı ama bı arkadaşım demişti l6 veya l7 olduğunda şaha kalkmaya başlar demişti ve çok zevkli 

Benim l4 murinusum besleme yaparken cımbıza şahlandı🤣 çok da obur bir haftada 2 ufak unkurdu 2 yavru tartara gömdü

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Kime dedin bunu
Tarantulalar hakkında milllllllyoooonlarca ansiklopedi millyonlarca makale olduğu için ülkemizde youtube videosu izleyen cahildir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.