Jump to content
alp_kuzgun

Mitedan Kurtulma Yöntemi

Önerilen İletiler

Bitkilerde mite olduğu için canlıyı ayırıp temizlemedim iyice ama canlıyı geçici olarak koyduğum kapta da mite gördüm sanırım tarantula üzerinde taşınmış. Bitkili teraryuma geri alamıyorum tekrar bitkilere bulaşır diye. Nasıl temizlerim canlıyı peki? Bilgisi tecrübesi vs olan yardımcı olabilir mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Mite eğer kırmızı renkte ve gözle rahatlıkla görülecek boyda değilse tarantulaya bir zararı olmaz. Eğer tecrübeli değilseniz yaşam alanında canlı bitkiler bulundurmayın. Torfu değiştirip gerekirse kapta yeterli hava sirkülasyonu olacak şekilde delikler açın. Nem fazla yüksek olmamalı, yem artıklarını da düzenli toplamak önlemek için yeterli.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Beyaz mite ancak tarantula yanında var şu an. Tekrar da bitkilere bulaşma riskini göze alamam. Çok az sulama yapmama rağmen teraryumun genel nemi 78 84 arası değişirken saklanma alanı 92 civarı. Bi hayli de havalandırma açtım üstelik.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arachno.philia, 4 dakika önce yazdı:

Mite eğer kırmızı renkte ve gözle rahatlıkla görülecek boyda değilse tarantulaya bir zararı olmaz. Eğer tecrübeli değilseniz yaşam alanında canlı bitkiler bulundurmayın. Torfu değiştirip gerekirse kapta yeterli hava sirkülasyonu olacak şekilde delikler açın. Nem fazla yüksek olmamalı, yem artıklarını da düzenli toplamak önlemek için yeterli.

Tarantula yanındaki miteların öldürülmesinin bir yolu var mıdır?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tarantula türü nedir? Temiz ve kuru torf ekleyip bir süreliğine tamamen kuru da kalsa büyük sorun olmaz, canlının boyutuna uygun bir su kabı yeterli olur. Birkaç gün gözlem ardından mite görülmezse torfu hafiften nemlemek yeterli olacaktır. Eğer ev içinde rutubet varsa mite halı, mobilya, özellikle ahşap eşyaların üzerinde ve içinde ürer. Sadece deri artıkları bile beslenmelerine yetiyor.

Bitkileri temizleme konusunda kesin bilgim yok fakat sulandırılmış sirke ile spreyleyip ardından temiz su ile durulayabilirsiniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arachno.philia, 1 dakika önce yazdı:

Tarantula türü nedir? Temiz ve kuru torf ekleyip bir süreliğine tamamen kuru da kalsa büyük sorun olmaz, canlının boyutuna uygun bir su kabı yeterli olur. Birkaç gün gözlem ardından mite görülmezse torfu hafiften nemlemek yeterli olacaktır. Eğer ev içinde rutubet varsa mite halı, mobilya, özellikle ahşap eşyaların üzerinde ve içinde ürer. Sadece deri artıkları bile beslenmelerine yetiyor.

Bitkileri temizleme konusunda kesin bilgim yok fakat sulandırılmış sirke ile spreyleyip ardından temiz su ile durulayabilirsiniz.

P. Metallica. Tavsiye edilen nemden biraz yüksek sadece. Saklanma alanı bi hayli yüksek gerçi. Bitkileri tamamiyle temizledim su an asıl teraryumun herşeyi değişti temizlendi. Tarantula üzerinde diğer teraryuma mite taşınmış. Şimdi tekrar temizledigim teraryuma bulaşmaması için tarantulayı mitedan arındırıp koymam lazım bitkiliye. Bu süreçte canlı da kabuktaydı rahatsız ediyorum sürekli o canımı sıkıyor.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arachno.philia, 6 dakika önce yazdı:

Üzerinde taşıyacağı kadar sayıdan bir zarar gelmez, temiz ve kısmen kuru torfta üreyemezler.

Şuradaki kase içine her gun su koyuyorum bitkiler oradan emiyor. Torfa sulama yapmıyorum nemlenmesin diye ama bir miktar nem var zaten. Ne dersin sorun çıkarıcak düzeyde mi.

16143329430958797877618632452297.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Havalandırma çok iyi olmadıkça %60 üzeri nem olan ortam mite mıknatısı gibi iş görüyor. Sayıları çok artmadıkça tarantulaya ve sana zararı dokunmaz. Bu arada mite'lar bitki tüketmezler. Yaprak biti vb. olabilir bitkilere zarar veren.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: ebu
      Merhaba. Daha önce hiç teraryum veya akvaryum kurmadım. 20x20x20 veya bir tık büyük/küçük bir boyutta nano air akvaryum alıp teraryum kurmak istiyorum. Veya direkt su doldurup akvaryum yapıp balık yerine karides ve salyangoz koymak istiyorum.

Pomza taşı, aktif karbon, torf, moss gibi malzemeler kullanmayı düşünüyorum. Direkt alacaklarım aşağıda. Fazlalık veya eksik var ise söylerseniz sevinirim.

Genta Sıkıştırılmış Torf Cocopeat 5 Lt : Amazon.com.tr
      Faf Fresh Air Filter Aktif Karbon Kömür Bazlı 8-30 Mesh (1 Kg) : Amazon.com.tr
      MF Botanik Kırmızı Pomza Taşı 8-16 Mm 5 Litre Volkanik Ponza Lav Taşı : Amazon.com.tr

Moss şu anlık bir tek bu var. Uygun fiyatlı bir site varsa atabilirsiniz.
      Fissidens Fountanus Tele Sarılı 5x5Cm Yeni Sarım Canlı Bitki

Bu tele sarılı geliyor ya, direkt tel ile alıp akvaryumun içine mi koyacağım? Bir de ilk başta pomza taşı ve üstüne aktif karbon en son torf ekleyip onun üzerine de bunları koyacağım sonra jelatin veya delikli bir küçük kap yardımıyla suyu direkt olarak dökmek yerine yavaş yavaş dökeceğim o su ortalama 2 gün kaldıktan sonra suyun ortalama %50'sini falan boşaltıp yeni su ekleyip ne kadar beklemem lazım? Doğru mu yapıyorum?

Çeşme suyu veya arıtma hangisini kullanayım?
    • Yazan: Egzotik karıncam
      Madagaskar tıslayan hamam böceklerim için yaptığım teraryum paylaşmak istedim önerilere açığım    
    • Yazan: baranuslu
      Crested geckomun teraryumu için pet shoptan böyle bir şey aldım, pet shoptaki kişi "mango kökü" dedi  ama bu bir mangrove kökü mü yoksa yati kökü mü emin olamadım. Birkaç kez kaynar suya koydum ve suyun rengini sarı yaptı, teraryumuma eklemek için ne yapmalıyım? 

• Yazan: DORUK026
      Bir Karınca Buldum Kraliçemi

• Yazan: akudra
      Merhabalar,30x30x30 boyutunda veya o civarlarda teraryum arıyorum.
      pleksiden kendi imal edebilen arkadaşlar varsa onlardan da alabilirim.