Jump to content
Jonathan

Sultan Papağanım Uçabiliyor Ama Uçmayı Tercih Etimiyor Yardım!

Önerilen İletiler

Merhaba size bir şey danışacağım. Sultan papağanım uçabiliyor ama uçmayı tercih etmiyor. Kendi isteğiyle hiç uçtuğunu görmedim. Zaten konamıyor, bir yere çarpıp düşüyor veya direk düşüyor. Veteriner travmatik olduğunu sinir sisteminde bir sorun olmadığını söyledi. Onun uçabilmesini sağlamak için ne yapabilirim. Bir önceki sahibi anne ve babasıyla aynı kafeste bakmış ve baba kuş yem yemesine izin vermeyip saldırılarda bulununca satmaya karar vermiş. Uçmayı bırakın zıplamıyor bile. Salıncak aldım üstüne koydum korktu titredi kımıldayamadı bile ve sonunda atladı ve aşağı düştü. Normal uçmasında sorun yok düz bir şekilde uçabiliyor elimi altından çektiğim zaman ama bir yere konamıyor ve düşüyor. Veteriner kanatlarında da sorun yok dedi. Fikirlerinize açığım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Biraz araştırdım bunları bulabildim tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum.
1-Ev içerisinde uçarken bir yere çarpmış olan kuşların bazıları uçmaktan korkar. Uçuşu bu kötü olayla bağdaştırırlar.
2-Kuşun görme yeteneği zayıf ise, mesafeleri zor tahmin eder ve dolayısıyla uçmamayı tercih eder.

3-Teşhisi nerdeyse mümkün olmayan bir neden ise beyinde bir ‘işlem hatası’ olması. Kuş, uçmak için gerekli koordinasyonu yapamıyor veya beyin gözlerinin gördüğü şeyleri doğru algılamıyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Sürüngen Delisi, 4 dakika önce yazdı:

Biraz araştırdım bunları bulabildim tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum.
1-Ev içerisinde uçarken bir yere çarpmış olan kuşların bazıları uçmaktan korkar. Uçuşu bu kötü olayla bağdaştırırlar.
2-Kuşun görme yeteneği zayıf ise, mesafeleri zor tahmin eder ve dolayısıyla uçmamayı tercih eder.

3-Teşhisi nerdeyse mümkün olmayan bir neden ise beyinde bir ‘işlem hatası’ olması. Kuş, uçmak için gerekli koordinasyonu yapamıyor veya beyin gözlerinin gördüğü şeyleri doğru algılamıyor

Teşekkürler ama uçmakta sorunu yok konamıyor. Veteriner sinir sistemi hasarı olmadığını olsaydı tek ayak üzerinde dengede kalamayacağını, baba kuştan dolayı travma yaşamış olabileceğini söyledi. Yanına Başka bir sultan papağanı alsam uçmayı dener mi acaba?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

sürekli alıştırmalar yapabilirsiniz (etrafta çarpacağı sivri bir nokta veya kör nokta olmayan biryerde). Zamanında bende beslemiştim. Doğrusu benimkide pek uçmuyordu. Tabi o keyfindendi. Sizinkinin durumu tamamen farklı. Güvenli şekilde kuşuda yormadan alıştırmalar yapın. Bencede travmatik, ve bence bunun en iyi yoluda sevgi, ilgi göstermekten; pratik yaptırmaktan geçer.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Papağanin kafesinin yerini asla değiştirmeyin, kafesin yanlarina agac benzeri tunekler yapin, konma noktaları ayaginin kavricagi büyüklükte olsun. Yanina başka kuş almak strese sokabilir, tavsiyem almayın. Kaliteli yemlerle besleyin, durumunuz varsa pelet yem kullanın. Energy cube pellet yem en iyisidir ,yalniz pelet yeme alismasi kolay degil, ve bir kere basladinizmi hep pelet yem almaniz gerekir, yoksa strese girer, ayrıca alışma surecinde de strese girebilir biraz

tarihinde Eb.bh tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Normal dietinde olmayan(çekirdek,ceviz gibi) sevdikleri yicekleri kullanarak onu uçurmaya zorlayabilirsin.Göster ona yemi ama alabilmesi için uçması gereksin.İlk başta yatağının üstü gibi yumuşak bi zeminde kısa aralıklarla dene olumlu tepki veriyosa arttır aralığı.Hasta değilse Travma olmuş olabilir bu durumda üstüne giderek çözebilirsin çünkü uçmayan kuşta egzersiz  eksikliğinden yağlanma başlayabilir.Ek olarak uçabilse bile olabildiğince tohumdan uzak tut meyve sebze ve pelet ana dietini oluştursun tohum eğitimlerde veya nadiren verin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Herkese yanıtları için çok teşekkürler. Sebze ve meyve yemiyor farklı yöntemler denedim ama muhabbet kuşu yemi dışında başka bir şey yemiyor. Pellet yemi yedirmeyi deneyeceğim. Ödülle çağırarak uçma isteği oluşturmada ise önerdiğiniz ödüllere karşı ilgisiz. Ağzına çekirdeği yaklaştırırsam alıyor veya yere koyarsam alıyor sadece kendisi gelip elimden almak gibi bir isteği yok. Kafesindeki her cisim ve tünekler tırmanarak veya adım atarak çıkabileceği şekilde dizayn ettim. Çünkü kendisi tırmanamayacağı veya adım atarak gidemeyeceği bir yere gitmiyor, yani bir daldan diğer daha zıplama gibi bir durumu da yok. Bu güne kadar hiç zıplamadı ama hiç, sadece bir kere salıncak almıştım ona elimle koydum korktu titredi ve bir süre sonra aşağı atladı.

Şu anda alıştırma olarak veterinerin önerdiği parmağımla merdiven şeklinde parmaktan parmağa ama kanatlarını çırpma ile destek olacak şekilde alıştırmalar yapıyorum. Daha önce dışarı çıkardığımda rüzgar biraz estiğinde kendi uçma denemesi olmuştu o da diğer benim denettiklerim gibi düz uçmada sorunu yok ama konamıyor ve düşüyor.

tarihinde Jonathan tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Jonathan, 02.03.2021 - 16:56 yazdı:

Merhaba size bir şey danışacağım. Sultan papağanım uçabiliyor ama uçmayı tercih etmiyor. Kendi isteğiyle hiç uçtuğunu görmedim. Zaten konamıyor, bir yere çarpıp düşüyor veya direk düşüyor. Veteriner travmatik olduğunu sinir sisteminde bir sorun olmadığını söyledi. Onun uçabilmesini sağlamak için ne yapabilirim. Bir önceki sahibi anne ve babasıyla aynı kafeste bakmış ve baba kuş yem yemesine izin vermeyip saldırılarda bulununca satmaya karar vermiş. Uçmayı bırakın zıplamıyor bile. Salıncak aldım üstüne koydum korktu titredi kımıldayamadı bile ve sonunda atladı ve aşağı düştü. Normal uçmasında sorun yok düz bir şekilde uçabiliyor elimi altından çektiğim zaman ama bir yere konamıyor ve düşüyor. Veteriner kanatlarında da sorun yok dedi. Fikirlerinize açığım.

Bazen çiftleşme yaşında yalnız yaşıyorlar ise uçmak pek istemezler papağanı yaşı kaç 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
sürüngenres, 23 saat önce yazdı:

Bazen çiftleşme yaşında yalnız yaşıyorlar ise uçmak pek istemezler papağanı yaşı kaç 

Yaşı 1,5. Ve doğduğundan beri böyleymiş. İlk sahibi anne ve baba kuş ile aynı kafeste bakmış ve baba kuş sürekli saldırdığı için bana sattı. Veteriner travmatik dedi. Ama bunu yenmek için bir şeyler yapılabiliyormuş. Burası ve farklı forumlardan bilir kişilerin tavsiyeler verdi, onları uygulayacağım. Teşekkürler öneriniz için

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Jonathan, 13 dakika önce yazdı:

Yaşı 1,5. Ve doğduğundan beri böyleymiş. İlk sahibi anne ve baba kuş ile aynı kafeste bakmış ve baba kuş sürekli saldırdığı için bana sattı. Veteriner travmatik dedi. Ama bunu yenmek için bir şeyler yapılabiliyormuş. Burası ve farklı forumlardan bilir kişilerin tavsiyeler verdi, onları uygulayacağım. Teşekkürler öneriniz için

Bu durumda ona sevgi göstermen lazım seni tehdit görmemesi lazım.başka yolu olduğunu sanmıyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: exotic med
      hamster,hamster üretimi,hamster bakımı,ihtiyaçlar vs istediğniz her şeyi sorabilirsiniz sultan papağanı hakkındada her şeyi sorabilirsiniz üretim hariç ama üretim ile ilgilide bazı bilgiler verebilirim

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.