Jump to content
Bberkppisgin

Poecilotheria Regalis

Önerilen İletiler

Poecilotheria Regalis cinsi, potansiyel olarak tehlikeli olduğu kadar güzel olduğu da bilinir. Başlangıçta kaçış yolu seçilecek, ancak sürekli provokasyon durumunda ısırmadan önce hiçbir uyarı yapılmayacaktır. Isırıklar çok acı vericidir ve hastanede kalmanıza neden olabilir. Poecilotheria regalis ve Poecilotheria ornata cinsinin diğer örümceklerinden çok daha fazla ısırır. Poecilotheria regalis genellikle geceleri aktiftir.. Isırığın bulunduğu yere ve verilen zehir miktarına bağlı olarak bu çok acı verici bir deneyim olabilir. Dişiler 12 yıla kadar yaşayabilir. İstisnalar 15 yaşına kadar yaşıyor. Erkekler 3 yaşına kadar yaşarlar. Vahşi doğada, örümcekler bu yaşlara gelemeyebilir.. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bberkppisgin, 10 saat önce yazdı:

Arkadaşlar Poecilotheria Regalis nasıl bi tür detaylı anlatabilcek biri varmı ağa örer mi zehiri nasıl iştahı nasıl ? 

sameti42, 9 saat önce yazdı:

Poecilotheria Regalis cinsi, potansiyel olarak tehlikeli olduğu kadar güzel olduğu da bilinir. Başlangıçta kaçış yolu seçilecek, ancak sürekli provokasyon durumunda ısırmadan önce hiçbir uyarı yapılmayacaktır. Isırıklar çok acı vericidir ve hastanede kalmanıza neden olabilir. Poecilotheria regalis ve Poecilotheria ornata cinsinin diğer örümceklerinden çok daha fazla ısırır. Poecilotheria regalis genellikle geceleri aktiftir.. Isırığın bulunduğu yere ve verilen zehir miktarına bağlı olarak bu çok acı verici bir deneyim olabilir. Dişiler 12 yıla kadar yaşayabilir. İstisnalar 15 yaşına kadar yaşıyor. Erkekler 3 yaşına kadar yaşarlar. Vahşi doğada, örümcekler bu yaşlara gelemeyebilir.. 

Hiç ısırıldınızmı ben tigirna bakıyorum ama hiç öyle bişey yapıcak hayvana benzemiyor 😂

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mhmt.eshin, 7 saat önce yazdı:

Hiç ısırıldınızmı ben tigirna bakıyorum ama hiç öyle bişey yapıcak hayvana benzemiyor 😂

Ben ıssırılmadım ama yurt dışı kaynaklı ısırılma raporlarını çok okudum.. Metallica, Regalis ısırmaları verilen zehire göre1 hafta 10 gün baya eziyet veriyormuş 😄😄

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mhmt.eshin, 12 saat önce yazdı:

Bendeki tigrina fırça ile bacağına sokununca direkt saldırıyor sadece bir kere elime aldım genel olarak sakin görünüyor ama provoke etmemek lazım 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ThetHaler, 05.03.2019 - 19:51 yazdı:

Poecilotheria regalis ile ilgili görsel sonucu

Bilimsel Adı: Poecilotheria regalis

Bulunduğu Bölge: Hindistan

Sıcaklık: 24-27 Derece

Nem: 70-80% 

Yaşam Alanı: Yetişkin bir birey için 20x20x50h ölçülerinde bir teraryum yeterli olacaktır. Taban malzemesi yüksekliği canlının vücut çapı kadar olması idaeldir. Nemi seven bir tür olması mitelara davetiye çıkarmaktadır. Bu etken göz önünde bulundurulmalı ve gerekli önlem alınmalıdır. Taban malzemesi olarak hindistan cevizi torfu önerilir.

Beslenme: Her tarantula gibi canlı yem ile beslenmelidir.  

Büyüme Hızı: Hızlı büyüyen bir türdür ve yetişkin bireylerin bacak çapı ortalama 18-19cmdir.

Yaşam Süresi: Dişilerin 15 yıla kadar yaşadığı görülse de erkek bireylerin ortalama ömrü 3 yıldır.

Yorumlar:  Güzel olduğu kadar tehlikeli bir türdür ve bu nedenle tecrübesiz hobicilere önerilmez. Genellikle önce kaçmayı dener ancak ısrarlı bir şekilde rahatsız edilirse ısırmayı deneycektir. Isırıkları tehlikelidir ve hastanede sonuçlanabilir. Güzel ağ yapıları vardır ve genelde geceleri aktif olurlar.

Poecilotheria regalis ile ilgili görsel sonucu

Sling;

Poecilotheria regalis sling ile ilgili görsel sonucu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

P. regalis ve P. ornata cins içinde en defansif ve ısırmaya en meyilli iki tür olarak bilinir. Pokiler yetişkin boyutlara ulaşana kadar genellikle ürkektir, belli boy eşiğini geçtikten sonra defansif davranışları artıyor. Yine de genellikle ilk tepki olarak kaçmayı tercih ederler, eğer kışkırtma devam ederse fazla uyarı göstermeden ısırmaları ile meşhurlar. Karşılaştırmak gerekirse rahatsız edildiklerinde Pterinochilus murinus gibi üst üste defalarca uyarı vuruşu yapmazlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arachno.philia, 11 dakika önce yazdı:

P. regalis ve P. ornata cins içinde en defansif ve ısırmaya en meyilli iki tür olarak bilinir. Pokiler yetişkin boyutlara ulaşana kadar genellikle ürkektir, belli boy eşiğini geçtikten sonra defansif davranışları artıyor. Yine de genellikle ilk tepki olarak kaçmayı tercih ederler, eğer kışkırtma devam ederse fazla uyarı göstermeden ısırmaları ile meşhurlar. Karşılaştırmak gerekirse rahatsız edildiklerinde Pterinochilus murinus gibi üst üste defalarca uyarı vuruşu yapmazlar.

Bende okuduğumda aşırı iştahlı bol ağ ören renkleri çok güzel bir tür diye okudum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bberkppisgin, 3 saat önce yazdı:

Bende okuduğumda aşırı iştahlı bol ağ ören renkleri çok güzel bir tür diye okudum 

Poecilotheria cinsindeki hiçbir tür çok ağ örmez, saklandığı kovuk vb. kısma ağ yaparlar ama fazla sayılmaz. Dış iskelet değişiminden ve kokon yapmadan önce normalden fazla ağ yaparlar. Eğer fazla ağ ören seviyorsanız Chromatopelma cyaneopubescens, Pterinochilus murinus gibi türler o konuda çok daha tatmin edici.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yetkin, 14.04.2021 - 23:05 yazdı:

Bendeki tigrina fırça ile bacağına sokununca direkt saldırıyor sadece bir kere elime aldım genel olarak sakin görünüyor ama provoke etmemek lazım 

Benimki saldırmıyo zorla yem yediriyorum nazlı çocuk gibi 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Egzotik karıncam
      Merhabalar, bir tarantula sahiplenmek istiyorum şu üç türle ilgili bir kaç sorum olacaktı ;

1. Brachypelma albopilosum
      2. Nhandu tripepii 
      3. Cyriocosmus elegans

- Bu türlerden hangisi başlangıç için en uygunu ?
      - Hangi türün büyüme hızı en az ?
      - Bakımı beslenmesi nem ve ısı duyarlılığı gibi özelliklerinde hangi türler daha hassas ve zor hangileri daha kolay ( Hepsinin bakımlarını forumdan ve yabancı kaynaklardan araştırdım ama karşılaştırma olarak verilmediği için yinede sormak istiyorum ( C.elegans' ın başlangıç için önerilmesede küçük bir tür istediğimden onuda listeme ekledim  )
      ( NOT: Bu arada Brachypelma albopilosum ve Nhandu tripepii sling boyda Cyriocosmus elegans ise adult dişi buna göre değerlendirirseniz sevinirim ... )

• Yazan: Dcdes
      Smith ve CC tarantula arıyorum L2 yi geçmeyecek şekilde istiyorum. Mesaj atın lütfen yer Adana.
    • Yazan: rengoku
      Merhaba l3 vagans tarantulam mağarasının önünü toprakla kapattı ve 3 gündür dışarı çıkmıyor yaklaşık 2 hafta önce kabuk attı sanırım erkek, bunu neden yapıyor olabilir torfta veya teraryumda bir sıkıntı olduğunda mı yapıyorlar yoksa kabuk değiştirmek için mi ? ne kadar süre sonra endişelenmem gerek (başlık ironi)

a7d56334-39fb-44dc-96db-f2a0fbfbc084.jfif
    • Yazan: Ardacan
      İş yerimizin içinde buldum. Kesinlikle uçamıyor kanatlarını kontrol ettim bir sıkıntısını göremedim yavru diye düşünüyorum. Kutuya koyup gözetimimde olacak açık bir alana bıraktım, hiçbir yuva, gelen giden kuş, ötme vs. olmadı bende iş dönüşünde yanımda getirdim. Muhabbet kuşlarımla aynı kafese koymak yerine ( 1 kafesim var) ve zaten fazla kalmasını planlamadığım için (uçana kadar) kutuya koydum içine kapak ile su koydum kuş yemim var fakat yiyebilir mi bilmiyorum ne vermek ne yapmak lazım? Olabildiğince sıcak tutucam haşlanmış yumurta, kuş yemi falan vermeyi denicem bilenler varsa yardımcı olur musunuz. Ayrıca lütfen "keşke doğasına bıraksaydınız" ,"yuvası vardır" ,"bıraksanız annesi babası gelip ilgilenirdi" gibi yorumlar yapmayın. Dediğim gibi zaten bekledim aradım ama ne gelen oldu nede bi yuva bulabildim.

VID_20231004_200826.mp4
    • Yazan: rengoku
      Merhabalar, yaklaşık 1 ay kadar önce yavru bir tarantula edindim. Tarantulam kabuk değiştirdi ve biraz büyüdü yaşam alanını orantılı şekilde büyütmek istiyorum ama taban malzemesiyle alakalı bir sıkıntı çekiyorum(daha doğrusu aklıma takılan bağzı şeyler var).Hindistan cevizi torfu bulamadım büyük ve tanıdığım bir petshopa gittim orda talaş kullanabilirsin dediler bende biraz talaş satın aldım. L3 bir vagans için talaş kullanmam sıkıntı yaratır mı yani nem tutma konusunda ve canlıya rahatsızlık verir mi 
      yanıtlarsanız çok mutlu olurum ilk canlım ve forumda yeniyim