Jump to content
Efzyozy

Leopard Geckomun Gözlerinde Sorun Mu Var

Önerilen İletiler

İyi akşamlar hobide yeniyim gecko'mun bir gözü nü hiç açmadı diğer gözünde ise zar gibi bir şey var. 

Bu da beni endişelendirdi daha 2 gün oldu alalı (fotoğraflarını yarın atabilirim).

düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Efzyozy, 42 dakika önce yazdı:

İyi akşamlar hobide yeniyim gecko'mun bir gözü nü hiç açmadı diğer gözünde ise zar gibi bir şey var. 

Bu da beni endişelendirdi daha 2 gün oldu alalı (fotoğraflarını yarın atabilirim).

düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

Fotoğraflarını paylaştığınız takdirde daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabiliriz 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

Geçmiş olsun. Evet canlınızın gözünde deri sıkışması var gibi görünüyor. İltihaba dönüşmeden müdahale edilmeli.

Neden deri sıkışır :

1) Deri vakti yetersiz nem

2) Hasta olmuş canlı

3) Deri vakti canlının o kısmı soyamaması ( canlının becerisizliği )

4) Kalsiyum eksikliği nedeni derinin düzgün atılmaması ( bi nevi 2. Kategori sayılı )

Sizin canlı 1-4 nedenlerinden dolayı deri atamamış gibi görünüyor. 

ÇÖZÜM:

-Canlıyı kaçamayacağı bir kap hazırlayın

İçine ılık* su koyun 

-Canlıyı koyun ve 5dk bekleyin

-Derinin nemlendiğinden emin olun

-El ve kulak çubuğu yardımıyla deriyi manuel olarak çıkartın. 
-Bu işlemleri yaparken göz , parmak ucu , burun ucu ve kuyruk ucunda hassas çalışın. 

- Gözünün çevresindeki deriyi cımbız yardımı ile yavaşca alabilirsiniz. (Daha sert olur o deri o yüzden)

- Bu işlemlerden sonra canlinin gözünün açıldığına emin olun. ( sıkışmadan dolayı olan şişlik zamanla geçecektir )

- Canlınızın d3 kalsiyumu güzel aldigina emin olmak icin haftada 2 kez manuel plastik kaşıkla verebilirsiniz kalsiyum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EvaGeckos, 06.06.2021 - 16:36 yazdı:

Merhaba

Geçmiş olsun. Evet canlınızın gözünde deri sıkışması var gibi görünüyor. İltihaba dönüşmeden müdahale edilmeli.

Neden deri sıkışır :

1) Deri vakti yetersiz nem

2) Hasta olmuş canlı

3) Deri vakti canlının o kısmı soyamaması ( canlının becerisizliği )

4) Kalsiyum eksikliği nedeni derinin düzgün atılmaması ( bi nevi 2. Kategori sayılı )

Sizin canlı 1-4 nedenlerinden dolayı deri atamamış gibi görünüyor. 

ÇÖZÜM:

-Canlıyı kaçamayacağı bir kap hazırlayın

İçine ılık* su koyun 

-Canlıyı koyun ve 5dk bekleyin

-Derinin nemlendiğinden emin olun

-El ve kulak çubuğu yardımıyla deriyi manuel olarak çıkartın. 
-Bu işlemleri yaparken göz , parmak ucu , burun ucu ve kuyruk ucunda hassas çalışın. 

- Gözünün çevresindeki deriyi cımbız yardımı ile yavaşca alabilirsiniz. (Daha sert olur o deri o yüzden)

- Bu işlemlerden sonra canlinin gözünün açıldığına emin olun. ( sıkışmadan dolayı olan şişlik zamanla geçecektir )

- Canlınızın d3 kalsiyumu güzel aldigina emin olmak icin haftada 2 kez manuel plastik kaşıkla verebilirsiniz kalsiyum.

ya d3 kalsiyum demişken bir şey sorucam en güvenlisi exo terra değil mi? (ona göre alıcamda çünkü bazı kalsiyumlardan zehirlenme falan olabiliyormuş)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Orhi Borhi, 2 saat önce yazdı:

ya d3 kalsiyum demişken bir şey sorucam en güvenlisi exo terra değil mi? (ona göre alıcamda çünkü bazı kalsiyumlardan zehirlenme falan olabiliyormuş)

Türkiye şartlarında bulunabilen en güvenilir exoterra , evet

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Orhi Borhi, 21 saat önce yazdı:

Teşekkürler.

ben petcalvit öneriyorum. açıkça söylüyorum, exo terra sadece pahalı olduğu için ve daha ''marka'' olduğu için tercih ediliyor çoğu kişi tarafından. exo terra yemlere yapışmıyor ayrıca. ha dersiniz ben illa exo terra alıcam derseniz, yapışmama sorunu için yemin üstüne azcık su fışkırtabilirsiniz :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
akudra, 8 dakika önce yazdı:

ben petcalvit öneriyorum. açıkça söylüyorum, exo terra sadece pahalı olduğu için ve daha ''marka'' olduğu için tercih ediliyor çoğu kişi tarafından. exo terra yemlere yapışmıyor ayrıca. ha dersiniz ben illa exo terra alıcam derseniz, yapışmama sorunu için yemin üstüne azcık su fışkırtabilirsiniz :) 

Yaklaşık 6 yıldır Leopardları gözlemleyen biri olarak elime flukers , repcal , exo terra , repashy , petcalvit gibi bir çok marka geçti. Siz hangilerini kullandınız bilmiyorum ama benim gözlemlediğim kadarıyla aralarında kalsiyum statüsüne bile girmeyen tek marka petcalvit. Diğerleri için tek fark yapışıp yapışamama ama petcalvit kalsiyum içeriği canlıda kalsiyum gereksinimi karşılamıyor.

Ben şahsen kendi geckolarım için kullanmadım petcalviti. Leopard geckosu mbd olmuş biri bana gönderdi sen kurtar canlıyı diye ve malzemeler arasından çıktı. Eski sahibi canlıyı aldığından beri kalsiyum kullandığını iddia ediyordu ve kalsiyum kutusunun yarısı da cidden bitmişti..Bu benim bizzat şahit olduğum bir durum. Bu olay dışında duyduğum 2-3 tane daha mbd olan canlı var. Özellikle yavruların gelişim süresinde kalsiyum ihtiyacı çok oluyor ve özellikle petcalvit kullanıp yavru besleyen kişilerde bu sorun kulağıma geldi.

Bu durum dışında Flukers , Repcal ve Exo-terrayı hepsini minimum 1er sene kullanmışımdır. Canlılarımın bebeklik evrelerinde , yumurtlama evrelerinde veya yaşlılık evrelerinin hiçbirinde mbd belirtisi görülmemiştir.

Siz Petcalvit gibi 1 senedir bile piyasada olmayan bir markanın canlınızın her evresinde kalsiyum eksikliğini giderdiğini söyleyebilir misiniz ? Eğer cevabınız hayır ise (ki evet olabileceğini sanmıyorum) insanları yanlış yönlendirmeyin. 1 sene evvel piyasaya tanınan kişilere hediye kalsiyum göndererek hobiye girmiş bir marka. Kendi reklamını o kişilere yaptırmıştır. Hatta işin ilginci o kişilerden birkaçı exo-terra satın almaya devam etmiştir ( exoterra satan kişi ile görüşmüştüm ).

Yani gönlüm ister ki ben de o kadar para vermeyeyim. Yerli bir marka kullanayım ve onu destekleyeyim ama görülen köy kılavuz istemiyor. Konu canlının sağlığı olduğu için hassasiyet göstermemiz ve taviz vermememiz gerekiyor. Burda marka seviciliği de yapmıyorum. Bana kalırsa exo terra da tercih etmeyeceğim ama bulabildiğim tek kalsiyum markası o.

Not: Yemlere su fışkırtıp kalsiyuma batırmayın. Balçık gibi bir şey oluyor canlınızın iştahi ilk yemden sonra kesilir.

• Like 3
  • Thanks 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EvaGeckos, 10.06.2021 - 16:04 yazdı:

Yaklaşık 6 yıldır Leopardları gözlemleyen biri olarak elime flukers , repcal , exo terra , repashy , petcalvit gibi bir çok marka geçti. Siz hangilerini kullandınız bilmiyorum ama benim gözlemlediğim kadarıyla aralarında kalsiyum statüsüne bile girmeyen tek marka petcalvit. Diğerleri için tek fark yapışıp yapışamama ama petcalvit kalsiyum içeriği canlıda kalsiyum gereksinimi karşılamıyor.

Ben şahsen kendi geckolarım için kullanmadım petcalviti. Leopard geckosu mbd olmuş biri bana gönderdi sen kurtar canlıyı diye ve malzemeler arasından çıktı. Eski sahibi canlıyı aldığından beri kalsiyum kullandığını iddia ediyordu ve kalsiyum kutusunun yarısı da cidden bitmişti..Bu benim bizzat şahit olduğum bir durum. Bu olay dışında duyduğum 2-3 tane daha mbd olan canlı var. Özellikle yavruların gelişim süresinde kalsiyum ihtiyacı çok oluyor ve özellikle petcalvit kullanıp yavru besleyen kişilerde bu sorun kulağıma geldi.

Bu durum dışında Flukers , Repcal ve Exo-terrayı hepsini minimum 1er sene kullanmışımdır. Canlılarımın bebeklik evrelerinde , yumurtlama evrelerinde veya yaşlılık evrelerinin hiçbirinde mbd belirtisi görülmemiştir.

Siz Petcalvit gibi 1 senedir bile piyasada olmayan bir markanın canlınızın her evresinde kalsiyum eksikliğini giderdiğini söyleyebilir misiniz ? Eğer cevabınız hayır ise (ki evet olabileceğini sanmıyorum) insanları yanlış yönlendirmeyin. 1 sene evvel piyasaya tanınan kişilere hediye kalsiyum göndererek hobiye girmiş bir marka. Kendi reklamını o kişilere yaptırmıştır. Hatta işin ilginci o kişilerden birkaçı exo-terra satın almaya devam etmiştir ( exoterra satan kişi ile görüşmüştüm ).

Yani gönlüm ister ki ben de o kadar para vermeyeyim. Yerli bir marka kullanayım ve onu destekleyeyim ama görülen köy kılavuz istemiyor. Konu canlının sağlığı olduğu için hassasiyet göstermemiz ve taviz vermememiz gerekiyor. Burda marka seviciliği de yapmıyorum. Bana kalırsa exo terra da tercih etmeyeceğim ama bulabildiğim tek kalsiyum markası o.

Not: Yemlere su fışkırtıp kalsiyuma batırmayın. Balçık gibi bir şey oluyor canlınızın iştahi ilk yemden sonra kesilir.

açık söyliyim sizin gibi detaylı bir araştırma yapmadım exo terrayı 7 ay kadar bir süre petcalviti 1 yıldır kullanıyorum. exoyu yetişkin leopardda ve ay6  da petcalvit kullandım herhangi bir sorun yok. şuan da 2 aylıkken aldım bd'de 6 aydır petcalvit kullanıyorum. herhangi bir sıkıntı yok şuan. piyasası hakkında bir bilgim yok repcal ve flukers hiç kullanmadım yerli olduğunu bile yeni öğrendim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EvaGeckos, 10.06.2021 - 16:04 yazdı:

Şu bilgilendirmenin herkes tarafından okunmasi gerekir gerçekten. 

Yakın zaman önce benimde karşıma çıktı petcalvit kalsiyum kullanıpta canlısı mdb olan dikkat edilmesi gereken bir durum. Ucuz ürün alicam diye canlıların sağlığıyla oynuyorsunuz bana göre sadece.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Orhi Borhi, 07.06.2021 - 19:18 yazdı:
akudra, 10.06.2021 - 15:41 yazdı:

Buyrun pelcavitle büyümüş bir can daha geçen sahibi bana vericekti kurtat bunu diye dikkatli olalım lütfen

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Nesrinthr, 36 dakika önce yazdı:

Sanırım petcalvit lerin çöpe atılma zamanı gelmiş😧

Sanırım evet canlının bu duruma gelmesinden sonra asla kullanmam zaten hiç kullanmamıştım ama bu örnek noktayı koyuyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Petcalvit kullanarak kendi yetiştirdiği canlıda mbd yaşayan var mı? Birebir gözlemleyip, tükettiğini bildiği halde canlısı mbd olan? Başkası kullanmış canlı mbd oldu bana gönderdi şeklinde değil yani. O kişi elbette kullandığını söyleyebilir ama yeterli kullanmamıştır veya dikkat etmemiştir o yüzden başkasının söylemi ile değil kendi gözlemi olan varsa söylerse sevinirim. Ona göre ben de boş yere kullanmayayım. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alkakazirgan, 3 saat önce yazdı:

Petcalvit kullanarak kendi yetiştirdiği canlıda mbd yaşayan var mı? Birebir gözlemleyip, tükettiğini bildiği halde canlısı mbd olan? Başkası kullanmış canlı mbd oldu bana gönderdi şeklinde değil yani. O kişi elbette kullandığını söyleyebilir ama yeterli kullanmamıştır veya dikkat etmemiştir o yüzden başkasının söylemi ile değil kendi gözlemi olan varsa söylerse sevinirim. Ona göre ben de boş yere kullanmayayım. 

hocam attığım canlı küçüklükten itibaren petcalvit kuulanarak büyüdü bu sezon ilk defa yumurta üretimine girdiği için direktmen mbd oldu şu anda hamile yumurtlamasını bekliyoruz yumurtladığı zaman tedaviye başlıyacağız. yani şöyle söyliyim ürün hayvanın kalsiyum ihtiyacını bir yere kadar götürüyor bilirsinizki yumurta üretimi için dişiler kemiklerinden kalsiyum alırlar ve kemiklerinde yetersiz kalsiyum olduğunda ise yumurta üreten dişiler mbd olur. genellikle mbd vakalarıda bu gibi yumurta üreten dişilerde daha sık görülür. yani yine ürünün hatası ve bundan başkada vakalar var tek hayvana göre söylenmiş bir şey değil yani merak etmeyin :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Petcalvit kullanıyorum. Canlımın 6 yumurtası var şuanda. Calsium sacs leri gayet dolu. Bilemiyorum ama dediğiniz şekilde ilerlese muhtemelen 3. kez yumurtlayana kadar canlımın mbd olması gerekirdi. Şüphelerim hala bakımdan kaynaklı olabiliceğini söylüyor. Ya da ikimiz de haklıyızdır sorun sadece kullandığı petcalvit kutusundadır. Tarihi geçmiş veya sorunlu bir ürün denk gelmiş o yüzden sıkıntı yaşamışta olabilir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alkakazirgan, 15 dakika önce yazdı:

Petcalvit kullanıyorum. Canlımın 6 yumurtası var şuanda. Calsium sacs leri gayet dolu. Bilemiyorum ama dediğiniz şekilde ilerlese muhtemelen 3. kez yumurtlayana kadar canlımın mbd olması gerekirdi. Şüphelerim hala bakımdan kaynaklı olabiliceğini söylüyor. Ya da ikimiz de haklıyızdır sorun sadece kullandığı petcalvit kutusundadır. Tarihi geçmiş veya sorunlu bir ürün denk gelmiş o yüzden sıkıntı yaşamışta olabilir.

dediğiniz doğru olabilir bilemiyorum. katılıyorumda ayrıca lakin sorunun ürünün kalitesinde olduğunu savunuyorum eğer başka petcalvit ile sıkıntı yaşamış yada sizin gibi sıkıntısız kullanan kişiler varsa buraya yazarsa sevinirim. ayrıca canlınızın fotosu varmı ve günlük tutarmısınız 🤔 ? petcalvit kullanılan canlının üremesini gözlemlemek isterim 😀. şu ana kadar hep kötülenip beğenilmeyen bir ürünle sıkıntısız üretim yapılması ilgimi çekti doğrusu 😀. belkide siz haklısınız sadece bu canlının kullandığı üründe sorun olabilir gözlemlicem bakalım 🙂

tarihinde mesut kalan tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kesinlikle öyle herkes gözlemlerini yazarsa çok iyi olur. Tabiki canlının ve çıkacak yavruların da fotoğraflarını paylaşırım. Bir şüpheye düştüm böyle konuşulunca ama umarım sağlıklı olurlar :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
alkakazirgan, Şimdi yazdı:

Kesinlikle öyle herkes gözlemlerini yazarsa çok iyi olur. Tabiki canlının ve çıkacak yavruların da fotoğraflarını paylaşırım. Bir şüpheye düştüm böyle konuşulunca ama umarım sağlıklı olurlar :D

inşallah inşallah yavruların ana babası nedir morph olarak 😃

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: DORUK026
      Bir Karınca Buldum Kraliçemi

• Yazan: Rezdy
      COMPOLAR
      Componotus Koloni 1. 20+ iscili ve yumurtali fotograflarinin sag ustunde C1 yaziyor=55₺ (Compo 1. Satıldı)

Componotus Koloni 2. 15+ iscili ve yumurtali fotograflarinin sag ustunde C2 yaziyor=50₺

MESSORLAR
      Messor koloni 1. 30+ iscili ve yumurtali fotolarin sag ustunde M1 yaziyor=40₺ (Messor 1. Satıldı)

Messor Koloni 2. 25+ iscili ve yumurtali sag ustunde M2 yaziyor=35₺ (Messor 2. Satıldı)

Messor Koloni 3 20+ iscili yumurtali sag ustunde M3 yaziyor=35₺

Messor Koloni Boost 100+ iscili bol bol yumurtalı sag ustunde M BOOST yaziyor=140₺

Yer:İzmir elden teslim olur kargolama da yapılır ama kargoya garanti veremem.

Forumda çok aktif değilim discorddan yazarsanız daha hızlı cevap verebilirim !Rezdy#3239

• Yazan: alp_kuzgun
      L12 canlı kabuk atarken dişi kabukta kalmış. Henuz yeni kabuk attığı için yeme atlıyor mu denenmedi ama abdomen iyi durumda. Canlı benim değil bir dostum hesabı olmadığı için konuyu acil olarak onun yerine açmamı rica etti takip edecek ona iyileşme sürecinde yapması gerekenler hakkında bilgi verebilirseniz çok iyi olur. Müdahale etmeli mi yoksa sonraki kabuğa kadar standart bakıma devam edip iyileşmesini mi beklemeli? (Nem vs uygundu diyor. Neden başına gelmiş olabilir?)

Bitkilerde mite olduğu için canlıyı ayırıp temizlemedim iyice ama canlıyı geçici olarak koyduğum kapta da mite gördüm sanırım tarantula üzerinde taşınmış. Bitkili teraryuma geri alamıyorum tekrar bitkilere bulaşır diye. Nasıl temizlerim canlıyı peki? Bilgisi tecrübesi vs olan yardımcı olabilir mi?
      Tarantula için bitkili teraryum kurdum. 1 aydır gayet iyi gidiyordu ama son 1 haftadır bitki yapraklarında sararma delik ve filizlerde kuruma fark ettim. Inceleyince mite olduğunu fark ettim. Bitkileri satan kişiyle konuşunca bunların otobur canlılar olduğunu tarantulaya zarar vermeyeceğini ama bitkilere çok zarar verdiklerini söyledi. Uğurböceğinin kendisi ve larvası mite ile besleniyor bulabilirsem içine ekliycem teraryumun. Onun dışında nanenin miteları uzaklaştırdığını söyledi ama tarantulayı strese sokabilir bilene sor dedi. Ne yapmalıyım önerisi olan?
      Not: Tarantula bir buçuk ay önce bana geldiğinden beri beslenmedi kabukta olduğu için yani yiyecek artığı vs de olmadığı için ben de sadece otçul mite olduğundan şüpheleniyorum. Yine de tarantulaya zararı olur mu?