Jump to content
ahmet cem

H.gigas'dan Dayak Yedim

Önerilen İletiler

Merhablar beyler daha önce de bahsetmiş olduğum gigas  3-4 gün önce geldi   ve yaklaşık  bi 60dk  önce yuvasından kaçtığını fark ettim az önce yatağımın altında buldum ve ayağımdan ısırdı  şuan ısırdığı yer zonkluyor ve kızardı sizce doktora gitsem mi ? 

not:video kargodan geldiği an çektiğim videodur şuan yeni yuvasında 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 16 dakika önce yazdı:

Merhablar beyler daha önce de bahsetmiş olduğum gigas  3-4 gün önce geldi   ve yaklaşık  bi 60dk  önce yuvasından kaçtığını fark ettim az önce yatağımın altında buldum ve ayağımdan ısırdı  şuan ısırdığı yer zonkluyor ve kızardı sizce doktora gitsem mi ? 

Eğer arıya falan alerjin yoksa pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.Isırdığı bölgeye buz press yap şişmemesi için,varsa antiseptik bi kremle muhafazaya alabilirsin.Sonrasında ise kesinlikle bir doktora görünmeni öneririm.Fakat muhtemelen tutanak ile canlın elinden alınabilir.Ha ben neyin ısırdığını söylemem kendimi riske atarım yeter ki canlım alınmasın dersen senin bileceğin iş fakat herşeyin başı sağlık dostum,hiçbirşey senden önemli değil.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
efekaman, 1 dakika önce yazdı:

Eğer arıya falan alerjin yoksa pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.Isırdığı bölgeye buz press yap şişmemesi için,varsa antiseptik bi kremle muhafazaya alabilirsin.Sonrasında ise kesinlikle bir doktora görünmeni öneririm.Fakat muhtemelen tutanak ile canlın elinden alınabilir.Ha ben neyin ısırdığını söylemem kendimi riske atarım yeter ki canlım alınmasın dersen senin bileceğin iş fakat herşeyin başı sağlık dostum,hiçbirşey senden önemli değil.

Ayrıca şunlarıda ekleyeyim.Videoda canlının yaptığı hareket ağ örme hareketidir bir anormelliği yok.Isırdığı yerde yüksek ihtimal ağrı ve kan oturması olur,ekstradan endişelenmen gereken durumlar değil.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Canlı sling çok fazla bir sorun olucağını düşünmüyorum @efekaman zaten güzelce açıklamış doktora gitseniz dahi antiseptik bir krem verip yollarlar ve doktor tutanak tutabilir tutarsa canlınız elinizden alınır herhangi bir örümcek ısırığı olduğunu söyleyebilirsiniz ben doktora gitmenizi tavsiye ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 2 saat önce yazdı:

Isırıldığın yerin resmini atabilirsen forum arşivine büyük katkıda bulunmuş olursun bence.Isırılma vakaları ile çok karşılaşmıyoruz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Daha l1 değil mi bu canlı ısırabilmiş olması ilginç ısırması da daha da ilginç tam olarak nasıl yaptınız da ısırdı ısıranın o olduğuna emin misiniz ve nasıl kaçtı? 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 10 saat önce yazdı:

geçmiş olsun hocam ilk kez bir sling tarafından ısırılan birini gördüm... doktora gitmenizi tavsiye ederim...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yetkin, Şimdi yazdı:

Daha l1 değil mi bu canlı ısırabilmiş olması ilginç ısırması da daha da ilginç tam olarak nasıl yaptınız da ısırdı ısıranın o olduğuna emin misiniz ve nasıl kaçtı? 

bilmiyom hacı kitaplığımın yanında yastık vardı  yastığı kaldırdım  ayağımın dibinde buldum ondan sonra zaten üstüne basamaz oldum 

YushLeN1, Şimdi yazdı:

Isırıldığın yerin resmini atabilirsen forum arşivine büyük katkıda bulunmuş olursun bence.Isırılma vakaları ile çok karşılaşmıyoruz.

hacı şuan ağrı sızı kalmadı gayet iyiyim  çok küçük bi kızarıklık var  o da kamerada belli olmaz zaten  istersen,z yine de atarım 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 11 dakika önce yazdı:

beyler canlı geldiğinde yanında un kurdu yoktu ve dün kaçtığı için strese girmiş olabilir  yaklaşık 6-7 gündür yemek yemiyor napmalıyım

sakin bırakın hocam abdomen iyice küçüle bilir telaş yapmayın,stres belirtileri gidince tekrar deneyin gene yemezse hamam böceği deneye bilirsin daha hareketli oldukları için daha çok dikkat çekiyorlar.gene yemezse kabukta olabilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 23 dakika önce yazdı:

beyler canlı geldiğinde yanında un kurdu yoktu ve dün kaçtığı için strese girmiş olabilir  yaklaşık 6-7 gündür yemek yemiyor napmalıyım

Un kurdu yoksa hangi yemler var?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yetkin, Şimdi yazdı:

Un kurdu yoksa hangi yemler var?

yok abi bişey göndermemiş halbuki konuştuğumuz zaman yanında göndericeğini söylmeişti bende dün sipraiş verdim ankaracanlıyemden bugun geldi işte denedim hala yemiyor 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 2 saat önce yazdı:

bilmiyom hacı kitaplığımın yanında yastık vardı  yastığı kaldırdım  ayağımın dibinde buldum ondan sonra zaten üstüne basamaz oldum 

hacı şuan ağrı sızı kalmadı gayet iyiyim  çok küçük bi kızarıklık var  o da kamerada belli olmaz zaten  istersen,z yine de atarım 

İz yoksa atmana gerek yok

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 1 saat önce yazdı:

yok abi bişey göndermemiş halbuki konuştuğumuz zaman yanında göndericeğini söylmeişti bende dün sipraiş verdim ankaracanlıyemden bugun geldi işte denedim hala yemiyor 

Birkaç gün sonra denersiniz orta boy kurtların kafa-bacak kısmını kesip vermenizi öneririm 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 4 saat önce yazdı:

Birkaç gün kendi haline bırak.Muhtemelen hem kaçtığı için hem de kargo stresinden dolayı yemiyordur.Canlı yemin boyutuyla da ilgili olabilir ben l4 tarantulama sık sık yemesini istediğim için 0.05mm kalem ucu kalınlığında yarım santim kadarlık olan kurtlardan veriyorum.Yaşam alanında eğer gerekli koşullar yoksa onla da ilgili olabilir.Ayrıca bildiğim kadarıyla gigas tünel türü.Sos kabı uygun değil.Kürdan kabı veya idrar numune kabı gibi yüksekliği fazla olan ve rahatça kazabilceği şekilde torfu yükseltip bakmanı öneririm.

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

abi  yaklaşık 40dk önce un kurdu verdim  ilk kez bişeyler yedi guzum  ama hala ağzında duruyo napsam bilemedim

efekaman, 11.06.2021 - 18:44 yazdı:

Birkaç gün kendi haline bırak.Muhtemelen hem kaçtığı için hem de kargo stresinden dolayı yemiyordur.Canlı yemin boyutuyla da ilgili olabilir ben l4 tarantulama sık sık yemesini istediğim için 0.05mm kalem ucu kalınlığında yarım santim kadarlık olan kurtlardan veriyorum.Yaşam alanında eğer gerekli koşullar yoksa onla da ilgili olabilir.Ayrıca bildiğim kadarıyla gigas tünel türü.Sos kabı uygun değil.Kürdan kabı veya idrar numune kabı gibi yüksekliği fazla olan ve rahatça kazabilceği şekilde torfu yükseltip bakmanı öneririm.

Orhi Borhi, 13.06.2021 - 15:53 yazdı:

Benide az önce gecko ısırdı beslemeye çalışırken :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 1 dakika önce yazdı:

abi  yaklaşık 40dk önce un kurdu verdim  ilk kez bişeyler yedi guzum  ama hala ağzında duruyo napsam bilemedim

Hocam rahat bırakın yemeğini yiyiyor :) birazdan bitirir...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ahmet cem, 16 dakika önce yazdı:

Tarantula biz insanlar gibi ısırarak yemez kanka :D.Zehrini önce avının iç organlarını bulamaç gibi sıvı kıvama çevirmek için kullanır.Sonrasında emerek yer avını.Bu  slinglerde kendi boyutunda bi mikro un kurdunda ortalama 4-5 saat sürer.Endişelenmeni gerektiren birşey değil.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

@ahmet cem  selamlar dostum konuşmamızı yayınlayabilirsin yemi önceden temin etmen için de seni bilgilendirdim yanında yem olmadığını söyleyerek. Adana ve ankara canlı yemi önererek seninle paylaştığımı söyleyip adımı lekelemezsen sevinirim... ❤️

ahmet cem, 11.06.2021 - 13:47 yazdı:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
emiraltun, Bir saat önce yazdı:

t.albiposum l5 var  bende akşam veriyorum öğlen gibi bitirmiş oluyor rahat bırak saatler de sürebilir hemen de bitirebilir eleşme :)

Dostum şeyi sormak istiyorum.Albiposumu l4 ken ne sıklıkla besledin,sıcaklık değerleri neydi,ne kadar sürede kabuk attı ve l4 ile l5 arası boyut farkı ne kadar.Cevaplarsan çok memnun olurum,iyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
efekaman, 15.06.2021 - 22:41 yazdı:

Dostum şeyi sormak istiyorum.Albiposumu l4 ken ne sıklıkla besledin,sıcaklık değerleri neydi,ne kadar sürede kabuk attı ve l4 ile l5 arası boyut farkı ne kadar.Cevaplarsan çok memnun olurum,iyi hobiler.

canlı elim ulaştıktan 20 gün sonraydı sanırım kabuk ettı

ilk geldiğinde hayvanı ilk aldığım için biraz sitrese soktum ölü mü diye baktım kutusunu açtım o yüzden geç yedi

2günde 1-2 fıs su sıkarak (çok su kaçırdığım da oldu) ağ örmeye başladı rengi karardı tüy döktü biraz araştım toprağa normalden fazla nmlendirdim 

sabah baktığımda kabuk atmıştı 

bu da 1 hafta önceki hali 

2f25427e-8bdb-4c51-a650-e66fcffbb253.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
efekaman, 2 saat önce yazdı:

ilk geldiğinde hayvanı ilk aldığım için biraz sitrese soktum ölü mü diye baktım kutusunu açtım o yüzden geç yedi

2günde 1-2 fıs su sıkarak (çok su kaçırdığım da oldu) ağ örmeye başladı rengi karardı tüy döktü biraz araştım toprağa normalden fazla nmlendirdim 

sen görsellerdeki kaar su koyma şuan dengeldim ben -torfun 3te1i sulu kalsın yeter 

ben hep haftada 1 besledimkabuktan önce elime ulaşan canlı sağlıklı ve tok olduğundan 1-2 sefer yedi 

hala daha hafta 1 den geç veya erken vermemeye çalışıyorum  1. de ilk geldiği gün kaçmıştı geri yerine koyayım derken yanlışlıkla handling oldu :) 2. fotoğraf da 1 hafta öncesinin 

1.jpg

2.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
emiraltun, 8 dakika önce yazdı:

sen görsellerdeki kaar su koyma şuan dengeldim ben -torfun 3te1i sulu kalsın yeter 

ben hep haftada 1 besledimkabuktan önce elime ulaşan canlı sağlıklı ve tok olduğundan 1-2 sefer yedi 

hala daha hafta 1 den geç veya erken vermemeye çalışıyorum  1. de ilk geldiği gün kaçmıştı geri yerine koyayım derken yanlışlıkla handling oldu :) 2. fotoğraf da 1 hafta öncesinin 

1.jpg

2.jpg

burda da torf fazla ıslak diyebilirsiniz şuan 3te1i ıslak 

ısıya gelirsek ısıtıcı ped vs kullanmadım oda sıcaklığındaydı hava soğuk olunca camı dahi açmadım genel olarak odam ılıktı desem daha doğru olur (25 derece olabilir ) ortam ısısını olabildiğinc sabit tuttum şuan sıkıntısız her attığım yemi yiyor :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.