Jump to content
ardapoko

Teraryum Küf Sorunu

Önerilen İletiler

Swalfken, 2 dakika önce yazdı:

Torfta gözüken şeyler tahta yada dal parçası mı? Eğer dal parçalarıysa  o yüzden kaynaklanmış olabilir veya torf karışımından kaynaklı olabilir.

Yani farklı bir torf türü kullanmalıyım değilmi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Swalfken, 12 dakika önce yazdı:

Torfta gözüken şeyler tahta yada dal parçası mı? Eğer dal parçalarıysa  o yüzden kaynaklanmış olabilir veya torf karışımından kaynaklı olabilir.

Evet o şeyler inca tahta ondan olabilir onların yerine ney kullanabilirim birşey önerirmisiniz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
ardapoko, 30 dakika önce yazdı:

Evet o şeyler inca tahta ondan olabilir onların yerine ney kullanabilirim birşey önerirmisiniz

plastik malzeme pipet gibi küf yapmaz doğru malzemeler, torf olsa bile havalandırma azsa, yanlışsa bunlar da neden olabilir bu nedenle teraryumun da fotoğrafını atar mısınız?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kavanoz kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmem yandan delikler açılamadığı için çapraz hava sirkülasyonu sağlanamıyor torftan ziyade küfün asıl sebebi budur yüksek ihtimal.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

torf küfleniyor ya arada normaldir değiştirirsen sıkınıntı olmaz fakat her saniye değiştirmek iistemiyorsanız bioactive yapın. (bioactive torf kendi kendini temizliyor bilmiyorsanız söyleyeyim dedim :D )

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Orhi Borhi, 4 dakika önce yazdı:

torf küfleniyor ya arada normaldir değiştirirsen sıkınıntı olmaz fakat her saniye değiştirmek iistemiyorsanız bioactive yapın. (bioactive torf kendi kendini temizliyor bilmiyorsanız söyleyeyim dedim :D )

Torfu değiştirmek sağlıklı bir şey değildir sürekli değiştirmek canlıyı strese sokar onun yerine havalandırmaya dikkat edilmeli ve küfün hiç oluşmaması sağlanmalıdır. Bahsettiğiniz şey sanırım bioactive teraryum, yeterli bilgiye sahip olmadan yapmak daha büyük sorunlar doğurabilir tecrübe isteyen bir olay.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

forumdaki arkadaşların da dediği gibi 

kavanoz yerine yanlardan delik açabilceğiniz bir teraryum çok iyi olur 

tahta  yerine pipet vs veya illa tahta kullanacaksanız kaynatabilirsiniz ama ben olsam yapmazdı en mantıklısı başka metaryaller

ben cocopeat kullanıyorum tavsiye ederim

bir sebebi de un kurdu .morio vs veriyorsanız üstündeki un yataklığa değdiğinde küf yapabilir ortamdaki nemle birleşince ( sorunu çözmek için biraz üfleyerek servis edebilirsiniz .) ben   yataklıktan yaşamıştm artık daha dikkat ediyorum .

tarihinde emiraltun tarafından düzenlendi
yazım yanlışı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.