ardapoko 5 Oluşturuldu: 12 Haziran, 2021 Hiçbir böcek artığı bırakmamama râmen teraryumumda küf oluşuyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Swalfken 189 12 Haziran, 2021 gönderildi Torfta gözüken şeyler tahta yada dal parçası mı? Eğer dal parçalarıysa o yüzden kaynaklanmış olabilir veya torf karışımından kaynaklı olabilir. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ardapoko 5 12 Haziran, 2021 gönderildi Swalfken, 2 dakika önce yazdı: Torfta gözüken şeyler tahta yada dal parçası mı? Eğer dal parçalarıysa o yüzden kaynaklanmış olabilir veya torf karışımından kaynaklı olabilir. Yani farklı bir torf türü kullanmalıyım değilmi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ardapoko 5 12 Haziran, 2021 gönderildi Swalfken, 12 dakika önce yazdı: Torfta gözüken şeyler tahta yada dal parçası mı? Eğer dal parçalarıysa o yüzden kaynaklanmış olabilir veya torf karışımından kaynaklı olabilir. Evet o şeyler inca tahta ondan olabilir onların yerine ney kullanabilirim birşey önerirmisiniz Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Swalfken 189 12 Haziran, 2021 gönderildi Ben cocopeat öneririm ama torftan kaynaklı olduğu hakkında kesin bir sey söyleyemem bana torftan dolayı oluşmuş gibi geldi. 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Yetkin 249 12 Haziran, 2021 gönderildi ardapoko, 30 dakika önce yazdı: Evet o şeyler inca tahta ondan olabilir onların yerine ney kullanabilirim birşey önerirmisiniz plastik malzeme pipet gibi küf yapmaz doğru malzemeler, torf olsa bile havalandırma azsa, yanlışsa bunlar da neden olabilir bu nedenle teraryumun da fotoğrafını atar mısınız? 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ardapoko 5 12 Haziran, 2021 gönderildi Çok büyük olmayan küçük bir kavanoz kullanıyorum üst kapağını baya kesip sineklik yapıştıracağım Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Swalfken 189 12 Haziran, 2021 gönderildi Kavanoz kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmem yandan delikler açılamadığı için çapraz hava sirkülasyonu sağlanamıyor torftan ziyade küfün asıl sebebi budur yüksek ihtimal. 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Marshall 485 12 Haziran, 2021 gönderildi Springtail eklemenizi şiddetle öneririm. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ardapoko 5 12 Haziran, 2021 gönderildi Bütün yorumlar için teşekkürler çoğunu yapacağım Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Orhi Borhi 11 13 Haziran, 2021 gönderildi torf küfleniyor ya arada normaldir değiştirirsen sıkınıntı olmaz fakat her saniye değiştirmek iistemiyorsanız bioactive yapın. (bioactive torf kendi kendini temizliyor bilmiyorsanız söyleyeyim dedim ) Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Swalfken 189 13 Haziran, 2021 gönderildi Orhi Borhi, 4 dakika önce yazdı: torf küfleniyor ya arada normaldir değiştirirsen sıkınıntı olmaz fakat her saniye değiştirmek iistemiyorsanız bioactive yapın. (bioactive torf kendi kendini temizliyor bilmiyorsanız söyleyeyim dedim ) Torfu değiştirmek sağlıklı bir şey değildir sürekli değiştirmek canlıyı strese sokar onun yerine havalandırmaya dikkat edilmeli ve küfün hiç oluşmaması sağlanmalıdır. Bahsettiğiniz şey sanırım bioactive teraryum, yeterli bilgiye sahip olmadan yapmak daha büyük sorunlar doğurabilir tecrübe isteyen bir olay. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emiraltun 32 13 Haziran, 2021 gönderildi (düzenlendi) forumdaki arkadaşların da dediği gibi kavanoz yerine yanlardan delik açabilceğiniz bir teraryum çok iyi olur tahta yerine pipet vs veya illa tahta kullanacaksanız kaynatabilirsiniz ama ben olsam yapmazdı en mantıklısı başka metaryaller ben cocopeat kullanıyorum tavsiye ederim bir sebebi de un kurdu .morio vs veriyorsanız üstündeki un yataklığa değdiğinde küf yapabilir ortamdaki nemle birleşince ( sorunu çözmek için biraz üfleyerek servis edebilirsiniz .) ben yataklıktan yaşamıştm artık daha dikkat ediyorum . 13 Haziran, 2021 tarihinde emiraltun tarafından düzenlendi yazım yanlışı 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş