Jump to content
EsadBuba

Axolotl Yasal Mı?

Önerilen İletiler

EsadBuba, 31 dakika önce yazdı:

Hobimizde çoğu canlının beslenmesi ve satılması yasak bu Axolotl'lar için de geçerli midir 2 tane sahiplenmek istiyorum.

Axolotl la alakalı bir düzenleme okumadım. Ege akvaryum ithalatını yapıyor. Yasal olmasa izin vermezlerdi. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
EsadBuba, 1 saat önce yazdı:

Hobimizde çoğu canlının beslenmesi ve satılması yasak bu Axolotl'lar için de geçerli midir 2 tane sahiplenmek istiyorum.

Bir petshopda görmüştüm satılıyordu büyük ihtimal yasak değildir.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayır, yasal değil, ancak bir çok tropik canlı gibi istisnai olarak, göze çarpmadan satılıyor. Bilgi bu canlının satışını yapan bir petshoptan elde edilmiştir. 

İyi forumlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında ülkemizde bizim evcil hayvan olarak tabir edebileceğimiz bir çok yasal olmayan tür var ama bu noktada aslında yasal bi boşluk durumu söz konusu.. şöyle ki,  5199 sayılı hayvan hakları kanunudaki bahsi geçen yasada “evcil hayvanlar” denmiş, ama evcil hayvanların veya yabani hayvanların neler olduğu sıralanmamış ve belirtilmemiş.. mesala bir Pit bull köpeğinin 2 türü terrier ve japanesee haricinde beslenmesi ve bakılmasıda yasalar gereği yasak ama yasada herhangi bir düzenleme ve geliştirme olmadığı için dışarıda bu köpekleri gezdirenlere denk gelmişsinizdir mutlaka herhangi bir yaptırım ve sorgu suhal olmadan hayvanlarını gezdirebiliyorlar.. o yüzden bakacağınız besleyeceğiniz axolot FBİnin en çok aranan hayvanlar listesinde yer almıyorsa sorun yok :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 45 dakika önce yazdı:

Aslında ülkemizde bizim evcil hayvan olarak tabir edebileceğimiz bir çok yasal olmayan tür var ama bu noktada aslında yasal bi boşluk durumu söz konusu.. şöyle ki,  5199 sayılı hayvan hakları kanunudaki bahsi geçen yasada “evcil hayvanlar” denmiş, ama evcil hayvanların veya yabani hayvanların neler olduğu sıralanmamış ve belirtilmemiş.. mesala bir Pit bull köpeğinin 2 türü terrier ve japanesee haricinde beslenmesi ve bakılmasıda yasalar gereği yasak ama yasada herhangi bir düzenleme ve geliştirme olmadığı için dışarıda bu köpekleri gezdirenlere denk gelmişsinizdir mutlaka herhangi bir yaptırım ve sorgu suhal olmadan hayvanlarını gezdirebiliyorlar.. o yüzden bakacağınız besleyeceğiniz axolot FBİnin en çok aranan hayvanlar listesinde yer almıyorsa sorun yok :)

Çok iyi anladım teşekkür ederim :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yasinhas, 45 dakika önce yazdı:

ege akvaryumdan almanı tavsiye etmem ben aldım hasta çıktı öldü bana göre sıkıcı canlılar hevesle almak istemiş olabilirsin ama pek bi özellikleri yok

Tavsiyeni göz önünde bulundurarak karar vereceğim teşekkürler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.