EsadBuba 27 Oluşturuldu: 22 Haziran, 2021 Hobimizde çoğu canlının beslenmesi ve satılması yasak bu Axolotl'lar için de geçerli midir 2 tane sahiplenmek istiyorum. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EsadBuba 27 22 Haziran, 2021 gönderildi Bir de tüm akvaryumuyla beraber 2 tanesi ne kadara mâl olur? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
PadeN 24 22 Haziran, 2021 gönderildi EsadBuba, 31 dakika önce yazdı: Hobimizde çoğu canlının beslenmesi ve satılması yasak bu Axolotl'lar için de geçerli midir 2 tane sahiplenmek istiyorum. Axolotl la alakalı bir düzenleme okumadım. Ege akvaryum ithalatını yapıyor. Yasal olmasa izin vermezlerdi. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
kemal 80 22 Haziran, 2021 gönderildi EsadBuba, 1 saat önce yazdı: Hobimizde çoğu canlının beslenmesi ve satılması yasak bu Axolotl'lar için de geçerli midir 2 tane sahiplenmek istiyorum. Bir petshopda görmüştüm satılıyordu büyük ihtimal yasak değildir. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
seamansoul 646 22 Haziran, 2021 gönderildi Hayır, yasal değil, ancak bir çok tropik canlı gibi istisnai olarak, göze çarpmadan satılıyor. Bilgi bu canlının satışını yapan bir petshoptan elde edilmiştir. İyi forumlar. 3 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Erastes 380 22 Haziran, 2021 gönderildi Aslında ülkemizde bizim evcil hayvan olarak tabir edebileceğimiz bir çok yasal olmayan tür var ama bu noktada aslında yasal bi boşluk durumu söz konusu.. şöyle ki, 5199 sayılı hayvan hakları kanunudaki bahsi geçen yasada “evcil hayvanlar” denmiş, ama evcil hayvanların veya yabani hayvanların neler olduğu sıralanmamış ve belirtilmemiş.. mesala bir Pit bull köpeğinin 2 türü terrier ve japanesee haricinde beslenmesi ve bakılmasıda yasalar gereği yasak ama yasada herhangi bir düzenleme ve geliştirme olmadığı için dışarıda bu köpekleri gezdirenlere denk gelmişsinizdir mutlaka herhangi bir yaptırım ve sorgu suhal olmadan hayvanlarını gezdirebiliyorlar.. o yüzden bakacağınız besleyeceğiniz axolot FBİnin en çok aranan hayvanlar listesinde yer almıyorsa sorun yok Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
yasinhas 0 22 Haziran, 2021 gönderildi ege akvaryumdan almanı tavsiye etmem ben aldım hasta çıktı öldü bana göre sıkıcı canlılar hevesle almak istemiş olabilirsin ama pek bi özellikleri yok Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EsadBuba 27 22 Haziran, 2021 gönderildi Erastes, 45 dakika önce yazdı: Aslında ülkemizde bizim evcil hayvan olarak tabir edebileceğimiz bir çok yasal olmayan tür var ama bu noktada aslında yasal bi boşluk durumu söz konusu.. şöyle ki, 5199 sayılı hayvan hakları kanunudaki bahsi geçen yasada “evcil hayvanlar” denmiş, ama evcil hayvanların veya yabani hayvanların neler olduğu sıralanmamış ve belirtilmemiş.. mesala bir Pit bull köpeğinin 2 türü terrier ve japanesee haricinde beslenmesi ve bakılmasıda yasalar gereği yasak ama yasada herhangi bir düzenleme ve geliştirme olmadığı için dışarıda bu köpekleri gezdirenlere denk gelmişsinizdir mutlaka herhangi bir yaptırım ve sorgu suhal olmadan hayvanlarını gezdirebiliyorlar.. o yüzden bakacağınız besleyeceğiniz axolot FBİnin en çok aranan hayvanlar listesinde yer almıyorsa sorun yok Çok iyi anladım teşekkür ederim Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EsadBuba 27 22 Haziran, 2021 gönderildi yasinhas, 45 dakika önce yazdı: ege akvaryumdan almanı tavsiye etmem ben aldım hasta çıktı öldü bana göre sıkıcı canlılar hevesle almak istemiş olabilirsin ama pek bi özellikleri yok Tavsiyeni göz önünde bulundurarak karar vereceğim teşekkürler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş