Jump to content

Önerilen İletiler

Türkiye şartlarında 200 tl bütçe ile ekteki teraryuma benzer bir teraryum tasarımı düşünüyorum, mağara için ne kullanacağım bilmiyorum. Kullanabileceğim malzemeleri önerebilir misiniz? Bu arada mağara üzerindeki sarmaşık muhtemelen yapay bir sarmaşık, yosun ise kaya yosunu olarak geçiyor. Teraryumum; 40x20x20 görseldeki ölçülere yakın bir ölçü olsun istedim.

Tarantula-enclosure.thumb.jpg.ba124cb2fc8fd8f4d6badbf476ceafab.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Pleksi teraryumları egoterradan, 2.el ve ya kendin pleksi levha alıp yapabilirsin yosun için sphagnum atakanpetshop da vardı sanırım sahte bitki birçok yerde mevcut fotoğraftaki cork bark fakat burda bulunmuyor yerine birçok şey kullanılabilir fakat bunlar birlikte çok uyguna bulmazsanız 200 ü aşar 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teraryum zaten var, dediğim gibi 40x20x20. 200 TL bütçe sadece iç dekoru için. Zaten sorduğum soru da cork bark olmasa da, benzeri bir şeyi nasıl Türkiye de bulabileceğim. Soruma cevap vermemişsiniz, benim yazdıklarımı tekrar yazmışsınız...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Thei, 20 dakika önce yazdı:

Teraryum zaten var, dediğim gibi 40x20x20. 200 TL bütçe sadece iç dekoru için. Zaten sorduğum soru da cork bark olmasa da, benzeri bir şeyi nasıl Türkiye de bulabileceğim. Soruma cevap vermemişsiniz, benim yazdıklarımı tekrar yazmışsınız...

"Kullanabileceğim malzemeleri söyler misiniz" diye sormuşsunuz her neyse başka ağaç kabuklarından fırınlayıp vernikleyip kullanabilirsiniz ve ya başka şeyleri torf ile kaplayarak 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

"Türkiye şartlarında" detayı var konu başında, siz bana Türkiye de satılmayan bir şeyi öneriyorsunuz. Exo Terra'nın s boy mağarası lp için yeterli olur mu? ölçüleri bana uygun ve doğal bir görünüm verebilirim gibi bu şekilde.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Thei, 2 saat önce yazdı:

"Türkiye şartlarında" detayı var konu başında, siz bana Türkiye de satılmayan bir şeyi öneriyorsunuz. Exo Terra'nın s boy mağarası lp için yeterli olur mu? ölçüleri bana uygun ve doğal bir görünüm verebilirim gibi bu şekilde.

Türkiye'de satılmayan bir şey önermedim herhangibir şey için özel olarak exoterra alın demedim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yanlış anladınız, sizinle tartışmıyorum. Cork bark ın ne olduğunu biliyorum ve dediğim gibi konu başında da Türkiye şartlarında bulabileceğim bir malzeme istiyorum. Ben size ayrı olarak exo terranın small mağarasını soruyorum, fikir alma amaçlı. Lp için yeterli olur mu diye, tartışmaya çalışmıyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Thei, 3 dakika önce yazdı:

Yanlış anladınız, sizinle tartışmıyorum. Cork bark ın ne olduğunu biliyorum ve dediğim gibi konu başında da Türkiye şartlarında bulabileceğim bir malzeme istiyorum. Ben size ayrı olarak exo terranın small mağarasını soruyorum, fikir alma amaçlı. Lp için yeterli olur mu diye, tartışmaya çalışmıyorum.

Anladım kusura bakmayın yanlış anlamışım amazonda gördüm bunun harici facebookda vs 2. El bulabilirsiniz belki 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
the_berketorun, 4 saat önce yazdı:

Hobide daha çok yeniyim (yaklaşık 1-2 saattir) ama belki mağrayı plastik bir kabın ürtüne köpük sıkarak yapabilirsiniz üstüne torf atarsınız güzel bir görüntü yakalanabilir.

Konu açılalı 1 yıl olmuş 😀 sen bu konuyu nerden nasıl buldunda çıkardın 😀

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Emre_zr said:

Konu açılalı 1 yıl olmuş 😀 sen bu konuyu nerden nasıl buldunda çıkardın 😀

bilmiyorum abi daha yeni forma katıldım lp hakkında bilgi ararken çıktı bende yazayim dedim konu sahibi yararlanmasa bile başkaları yararlanır belki.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: ebu
      Merhaba. Daha önce hiç teraryum veya akvaryum kurmadım. 20x20x20 veya bir tık büyük/küçük bir boyutta nano air akvaryum alıp teraryum kurmak istiyorum. Veya direkt su doldurup akvaryum yapıp balık yerine karides ve salyangoz koymak istiyorum.

Pomza taşı, aktif karbon, torf, moss gibi malzemeler kullanmayı düşünüyorum. Direkt alacaklarım aşağıda. Fazlalık veya eksik var ise söylerseniz sevinirim.

Genta Sıkıştırılmış Torf Cocopeat 5 Lt : Amazon.com.tr
      Faf Fresh Air Filter Aktif Karbon Kömür Bazlı 8-30 Mesh (1 Kg) : Amazon.com.tr
      MF Botanik Kırmızı Pomza Taşı 8-16 Mm 5 Litre Volkanik Ponza Lav Taşı : Amazon.com.tr

Moss şu anlık bir tek bu var. Uygun fiyatlı bir site varsa atabilirsiniz.
      Fissidens Fountanus Tele Sarılı 5x5Cm Yeni Sarım Canlı Bitki

Bu tele sarılı geliyor ya, direkt tel ile alıp akvaryumun içine mi koyacağım? Bir de ilk başta pomza taşı ve üstüne aktif karbon en son torf ekleyip onun üzerine de bunları koyacağım sonra jelatin veya delikli bir küçük kap yardımıyla suyu direkt olarak dökmek yerine yavaş yavaş dökeceğim o su ortalama 2 gün kaldıktan sonra suyun ortalama %50'sini falan boşaltıp yeni su ekleyip ne kadar beklemem lazım? Doğru mu yapıyorum?

Çeşme suyu veya arıtma hangisini kullanayım?
    • Yazan: Egzotik karıncam
      Madagaskar tıslayan hamam böceklerim için yaptığım teraryum paylaşmak istedim önerilere açığım    
    • Yazan: Egzotik karıncam
      Merhabalar, bir tarantula sahiplenmek istiyorum şu üç türle ilgili bir kaç sorum olacaktı ;

1. Brachypelma albopilosum
      2. Nhandu tripepii 
      3. Cyriocosmus elegans

- Bu türlerden hangisi başlangıç için en uygunu ?
      - Hangi türün büyüme hızı en az ?
      - Bakımı beslenmesi nem ve ısı duyarlılığı gibi özelliklerinde hangi türler daha hassas ve zor hangileri daha kolay ( Hepsinin bakımlarını forumdan ve yabancı kaynaklardan araştırdım ama karşılaştırma olarak verilmediği için yinede sormak istiyorum ( C.elegans' ın başlangıç için önerilmesede küçük bir tür istediğimden onuda listeme ekledim  )
      ( NOT: Bu arada Brachypelma albopilosum ve Nhandu tripepii sling boyda Cyriocosmus elegans ise adult dişi buna göre değerlendirirseniz sevinirim ... )

• Yazan: Dcdes
      Smith ve CC tarantula arıyorum L2 yi geçmeyecek şekilde istiyorum. Mesaj atın lütfen yer Adana.