Jump to content
atakankvk

A. Geniculata Hareketsizlik

Önerilen İletiler

Arkadaşlar dün farkettim  a. geniculatanın yaşam alanında (koyduğum hindistan cevizi kabuğu kaynaklı) birçok mite yada küçük sinek tam bilmiyorum o tarza minik canlılar geziyordu ve suyu da eski olmamasına rağmen suyunda da minik larvamsı şeyler yüzüyordu. Anında yeni yaşam alanına aldım ve temizliğini yaptım fakat bugün kontrol ettiğimde çok az tepki veriyordu. fırça ile çok küçük dokunuşlar yaptım ufak irkilme olmasına rağmen yer değişimi gösteremiyordu. 6-7 saattir bu halde. bayadır kabuk atmadığından kabukta da olabilir diye düşünüyorum ama ayak pozisyonu da şuanda hoşuma gitmediğinden size danışmak istedim. death curl mu yer değişimine bağlı stres + kabuk dönemi kaynaklı bir hareket mi ve ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? (karanlık bir yere aldım ve rahatsız etmiyorum zaten farklı bir öneri yazarsanız sevinirim)

WhatsApp Image 2021-11-24 at 17.21.13 (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-11-24 at 17.21.13.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yaşam alanı çok kuru, muhtemelen susuzluktan death curle geçmiş. Ağzının olduğu kısma su sıkabilir veya ters çevirerek ağzına damla damla su verebilirsiniz. Forumda yoğun bakım (ICU) hakkında detaylı yazılar var onlara da bakabilirsin. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yaşam alanında su kabı hep bulunduruyorum ve dün su püskürttüm yaşam alanına. su kaybına uğraması mantıklı gelmiyor ve kabuk dönemindeyse rahatsız etmek istemiyorum ama su kaybı olabileceğinizi düşünüyorsanız ICU ya alabilirim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ICU ya aldım fakat canlıda hiç tepki yok. dün tamamen sağlıklıydı bugün bu hale gelmesi cidden çok canımı sıktı doğrusu. İç parazit de olabilir gibime geliyor benim fakat geç kalmış olabilirim. gelişmelerden haberdar ederim. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

teraryumunu sinek basmış fakat genelde sinekten dolayı böyle etkilenmezler madem halihazırda ıcu ya almışsınız nemi çok fazla yapmayın ve rahatsız etmeyin canlıyı 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3-4 günde bir nemlendiririm normalde. ve su kabı hep dolu olur. En son dün rehouseing yapmadan hemen önce nemlendirdim bir sıkıntısı yoktu bugün baktığımda sabah hareketleri yavaştı stres yapmıştır yerini değiştirdiğimden diye düşündüm müdahale etmedim fakat şuanda tepkisi sıfır. diğer tarilerimde bir sıkıntı yok. En sevdiğim ve dikkat ettiğim tariydi bunu buldu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.