Jump to content
shagydigy

Doğadan Peygamber Devesi Üretimi

Önerilen İletiler

Merhablar Peygamber devesi uzun zamandır beslemek istediğim bier tür ama bir türlü bulamıyorum. Doğadan dişi erkek bir çift alıp yavrulatıp yavrularını besleyebilir miyim? Normalde doğadan alınan canlıların beslenmeyeceğini biliyorum ama amacım yavrularını beslemek sizce böyle bişi olabilir mi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Konu, WC canlıların alınıp beslenmeyeceği değil, "beslenemeyeceği." 

Etik tarafını bir tarafa bırakıyorum, zaten her ortamda söylediğimiz gibi WC bir canlıyı esaret altında yaşatmayı başaramazsınız. 

Yaşayamayan bir canlı da üreyemez. 

Tşk.

• Like 4
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
shagydigy, 19.12.2021 - 23:35 yazdı:

Merhablar Peygamber devesi uzun zamandır beslemek istediğim bier tür ama bir türlü bulamıyorum. Doğadan dişi erkek bir çift alıp yavrulatıp yavrularını besleyebilir miyim? Normalde doğadan alınan canlıların beslenmeyeceğini biliyorum ama amacım yavrularını beslemek sizce böyle bişi olabilir mi?

Bir aralar benimde düşündüğüm bir projeydi fakat eyleme dökemedim. Doğada nüfusları çok az bir çift bulmak bile zaten çok zor. Canlıların yaşayıp uyum sağlama ihtimalide çok düşük. Her ne kadar etik bulunmasada ben hala tecrübeli birisinin bu projeyi hayata dökebileceği taraftarıyım. Eğer önümüzdeki çiftleşme döneminde erkek ve dişi bireyler bulabilirsem denemeyi düşünüyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İngilizce biliyorsanız, bunun ne şartlarda yapıldığını, yani yabanıl canlıların hangi aşamalardan geçilerek çiftlik üretimi haline getirildiğini, bunun neden hobiciler değil, üniversiteler tarafından yapıldığını, hangi tüzel kişilerin finansman sağladığını öğrenmek ve konuya hakim olmak için araştırma yapınız. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
shagydigy, 20 saat önce yazdı:

aylar sonra bekleyişten sonra fqacebookta bir arkadaş satışa başladı alanlarda var bakalım bende alacağım sonunda mantis bulduk

fotoğraflarını atar mısınız? türkiye'de maalesef esaret altında üretilmiş mantis bulmanız imkansız sayılır. %90 doğadan toplamadır.

Örneğin şu ilan şaka gibi:

https://surungenpazari.com/Ilanlar/hobi-uretimi-isirmayan-mantis-14789

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlan bana biraz şaibeli gibi geldi hem paylaşan hemde üreticinin Facebook sayfalarına baktım mantisle ilgili bir paylaşım ve resimler göremedim..

1258724950_Screenshot_20211225-1009573.thumb.png.c370018d5c51cee601aeaba6559add4c.png

akudra, 39 dakika önce yazdı:

fotoğraflarını atar mısınız? türkiye'de maalesef esaret altında üretilmiş mantis bulmanız imkansız sayılır. %90 doğadan toplamadır.

Örneğin şu ilan şaka gibi:

https://surungenpazari.com/Ilanlar/hobi-uretimi-isirmayan-mantis-14789

tarihinde Erastes tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 3 saat önce yazdı:

İlan bana biraz şaibeli gibi geldi hem paylaşan hemde üreticinin Facebook sayfalarına baktım mantisle ilgili bir paylaşım ve resimler göremedim..

1258724950_Screenshot_20211225-1009573.thumb.png.c370018d5c51cee601aeaba6559add4c.png

evet bende bundan bahsediyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
shagydigy, 1 dakika önce yazdı:

evet bende bundan bahsediyorum 

Dediğim gibi biraz soru işaretleri var iyice araştırmak lazım dolandırıcılık olabilir.. kişilerden güncel foto ve video istemek gerekir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Erastes, 2 saat önce yazdı:

Dediğim gibi biraz soru işaretleri var iyice araştırmak lazım dolandırıcılık olabilir.. kişilerden güncel foto ve video istemek gerekir

Ben aldım pazartesi kargoya vericek güncel fotoları falan var . Gelince yazıyım 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

shagydigy, 5 dakika önce yazdı:

benim düşündüğüm gibi doğadan bir çift alıp yavru mu aldı acaba düşündürücü çünkü çok uzun zamandır piyasada mantis yok

Büyük ihtimal öyledir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.