Jump to content
marengerr

Leopard Gecko Için Isıtıcı Pad Termostatlı Olmak Zorunda Mı

Önerilen İletiler

Merhabalar,

leopard gecko sahiplenmeyi düşünüyorum ve bakımı için küçük çapta bir araştırma yaptım ama hala bu sorunun cevabını bulamadım.Bazı yerlerde ısıtıcı padin termostatlı olması gerektiği yazarken bazı yerlerde sıcaklık ayarı olmasının yeterli olacağı yazıyordu.Rica etsem tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Şimdiden herkese cevapları için teşekkür ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Termostat veya sıcaklık ayarı şart olan şeyler değil. En kullanışlısı sıcaklık ayarlı olanları oluyor genelde fakat olmaması da sorun değil. Çok fazla ısıtırsa araya karton, kağıt vb. bir malzeme koyarak kendiniz de yapabilirsiniz sıcaklık ayarını. Bence hobide sıcaklıklara derecesi derecesine kafayı takmamalıyız. Geckonuzun mağarasını ısıtıyorsa, teraryumun sıcak kısmının tabanına elinizi koyduğunuzda sıcacık bir his oluşuyorsa yeterli olacağını düşünüyorum. Kısacası farketmez fakat imkanınız varsa sıcaklık ayarlı almanız en mantıklısı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Onlorot, 33 dakika önce yazdı:

Termostat veya sıcaklık ayarı şart olan şeyler değil. En kullanışlısı sıcaklık ayarlı olanları oluyor genelde fakat olmaması da sorun değil. Çok fazla ısıtırsa araya karton, kağıt vb. bir malzeme koyarak kendiniz de yapabilirsiniz sıcaklık ayarını. Bence hobide sıcaklıklara derecesi derecesine kafayı takmamalıyız. Geckonuzun mağarasını ısıtıyorsa, teraryumun sıcak kısmının tabanına elinizi koyduğunuzda sıcacık bir his oluşuyorsa yeterli olacağını düşünüyorum. Kısacası farketmez fakat imkanınız varsa sıcaklık ayarlı almanız en mantıklısı.

Cevabınız için teşekkür ederim, ben de sıcaklık ayarı olan bir tane almayı planlıyordum zaten sadece içim rahat olsun diye yazmıştım. tekrardan cevapladığınız için teşekkür ederim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kısaca şöyle özetlemiş termostat sadece senin işini kolaylaştırıyor sen isitici padi 30 dereceye ayarladin diyelim ki çok zor termostat olmadan çok actim kıs, çok düştü aç. Bu şekilde hem seni hemde canlının yaşam kalitesini arttırıyor daha hassas ayar yapabiliyor. Ayrıca mevsim geçişlerinde ince ayari tekrarlaman gerekiyor termostat yokken kısaca hayat kurtarır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Heisenberg, 1 saat önce yazdı:

Kısaca şöyle özetlemiş termostat sadece senin işini kolaylaştırıyor sen isitici padi 30 dereceye ayarladin diyelim ki çok zor termostat olmadan çok actim kıs, çok düştü aç. Bu şekilde hem seni hemde canlının yaşam kalitesini arttırıyor daha hassas ayar yapabiliyor. Ayrıca mevsim geçişlerinde ince ayari tekrarlaman gerekiyor termostat yokken kısaca hayat kurtarır.

anladım, o zaman rahatlık olsun diye termostatlı almam iyi olur ama düzgün termostatlı ısıtıcı ped bulamadım maalesef. sıcaklık ayarlı alıp kendim termostat bağlamam gerekecek sanırım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
marengerr, 35 dakika önce yazdı:

anladım, o zaman rahatlık olsun diye termostatlı almam iyi olur ama düzgün termostatlı ısıtıcı ped bulamadım maalesef. sıcaklık ayarlı alıp kendim termostat bağlamam gerekecek sanırım.

Bağlaması cok basit + ya + , - ye - bagla çalıştır. Bu mavi beyaz termostatlar vardi ben onlardan almıştım 2 sene kadar önce 45tl ydi n11de cok memnunum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Heisenberg, 3 dakika önce yazdı:

Bağlaması cok basit + ya + , - ye - bagla çalıştır. Bu mavi beyaz termostatlar vardi ben onlardan almıştım 2 sene kadar önce 45tl ydi n11de cok memnunum

tamamdır zaten dediğiniz kadar basitse kendim de yaparım en kötü elektrikçilerden yardım alırım. yardımınız için teşekkür ederim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ufak bi tavsiye bende piyasada bulunann karbon filmlerden aldım memnun kalmadım çok onları dğier canlılarımda kullanıyorum aliexpresste yeni kullanıcılara bonus veriyor kargo ve vergi dahil bi kaç ay önce 60a aldım 4-5 gün öncede kuzenim 90a aldı düzgün küçük boy 7w ısıtıcı yı link çok memnunum görünüş olarak güzel ısı ayarlamalı  endüşükte 32-33 arası .

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
shagydigy, 23 dakika önce yazdı:

ufak bi tavsiye bende piyasada bulunann karbon filmlerden aldım memnun kalmadım çok onları dğier canlılarımda kullanıyorum aliexpresste yeni kullanıcılara bonus veriyor kargo ve vergi dahil bi kaç ay önce 60a aldım 4-5 gün öncede kuzenim 90a aldı düzgün küçük boy 7w ısıtıcı yı link çok memnunum görünüş olarak güzel ısı ayarlamalı  endüşükte 32-33 arası .

tavsiyeniz için teşekkür ederim, böyle bir bonus olduğunu bilmiyordum az kalsın aynı ürününü Amazon'dan iki katı fiyatına alacaktım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, termostat kullanım kolaylığı dolayısıyla değil, güvenlik açısından gereklidir. Isıtıcı pedler bir süre sonra bozulduklarında yüksek sıcaklıktan dolayı evlerinizde yangın çıkarabilirler. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
seamansoul, 2 saat önce yazdı:

Arkadaşlar, termostat kullanım kolaylığı dolayısıyla değil, güvenlik açısından gereklidir. Isıtıcı pedler bir süre sonra bozulduklarında yüksek sıcaklıktan dolayı evlerinizde yangın çıkarabilirler. 

cevabınız için teşekkür ederim, o zaman sorduğum sorunun cevabı kesinlikle "evet, gereklidir" olmalı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: ozciris
      Arkadaşlar yavru gecko iin beslenmesi nasıl olmalı. günde kaç yem vermeliyim veya her gün vermeli miyim. bunun dışında kalsiyum tozunu ne sıklıkla kullanmalıyım, D3 kalsiyum tozu mu yoksa normal kalsiyum tozu mu kullanmalıyım farkı ne. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    • Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.
    • Yazan: dogu
      Merhaba, bir leopard geckom var, edineli yaklaşık bir hafta oldu, aldığım kişi daha önce yumurtaladığını söyledi ancak ben üretim amaçlı değil, pet olarak edindim. Geldiği günden beri besleme yapmaya çalışıyorum ama yemiyor. Cımbız ile beslemiş aldığım kişi, kendi başına gidip yemediğini, cımbızla manuel beslediğini söyledi, bir haftadır her gün deniyorum ancak yemek yemedi, teraryumunda saunası, su kabı, yemlerin olduğu bir kap ve mağarası bulunuyor, ısıtıcı sipariş ettim ancak daha gelmedi ben de geçici olarak sıcak su torbası ile teraryumunu ısıtmak gibi bir çözüm buldum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum, un kurdu ve morio ile denedim ancak yemeyi reddediyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim. (Edindiğim ilk leopard gecko dolayısı ile yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum) 

• Yazan: senkimsin1234
      Selam arkadaşlar. Ben bir teraryum düzenliyorum leopard gecko için. Ama peçete kullanmak pek hoş gelmiyor çünkü daha doğal bir görüntü istiyorum ne kullanabilirim önerileriniz var mı