Jump to content
Emiir

4 Aylık Ball Python Donmuş Yemi Kabul Etmedi

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar yeni aldığım yavru ball Python u bugün ilk defa beslemeye çalıştım. Bugün 5.gunu. Donmuş yemi derin dondurucudan çıkartıp buzdolabı poşedine koyup buzdolabına koydum 8 saat çözülmesini bekledim. Aynı poşetle bir kaseye koydum ve bir kaç saat daha bekledim ve sonrasında kaynara yakın bir suya koyup 15-20 dakika isıttım. Yani sonuç olarak çok güzel bir şekilde ısındı. Ama fareyi yılana yaklaştirdigimda korkak davrandı yaşam alanının içinde fareyi sağda tutuyosam yılan solda duruyo. 20 dakika falan uğraştım ama hiç yemeği aklından bile geçirmedi. Acaba dedim ilk canlı yem ile aliştirip sonra donmuşamı geçsem dedim ama aldığım kişi donmuş yem ile beslediğini soyluyo. Yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım. Sıcak bölge 28-32°C arası, ortam sıcaklığı 22-23°C 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Derin dondurucudan çıkardıktan sonra kasenin içinde koyup kaseyi soğuk suyla doldurdum çözülsün diye yukarıda eksik yazmışım 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bunun birden fazla sebebi olabilir. 

Canlı daha önce donmuş yem yememiş olabilir. 

Deri değiştirme sürecine girmiş olabilir.

Hala yol stresi altında olabilir.

Teraryumuna alışmamış olabilir. 

Teraryum lokasyonu yanlış olabilir. 

Canlı için etrafta bir ya da daha fazla uyaran olabilir. 

Evde kedi, köpek, tavşan vb. bir canlı olabilir. 

Liste uzar. 

Daha önceki sorunuzu da göz önünde bulunarak, daha fazla araştırma yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. 

Bu temel soruları yönlendirmeniz, yeterli araştırmayı yapmamış olduğunuzu gösterdiği için yanıt alamıyorsunuz. 

İyi forumlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emiir, 27 dakika önce yazdı:

Peki 22-23°C sizce soğuk mu

Tabi ki soğuk. Teraryumda bi sıcak alan 28-32 arası birde soğuk alan olmalı. Isıtıcı kullanmıyor musun 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kardeşim ortam sıcaklığın soğuk zaten o derecelerin altına inerse hayvan için ölümcül oluyo sen şuan en alt taban sıcaklığındasın bu derecede hayvan uyuşuk da davranır iştahsızlık da olur. Yukarıda da belirtilmiş yem yememesinin birçok sebebi olabilir şuan sıcaklığın çok kötü ilk önce ısıtman lazım bir fanlı oda ısıtıcı 200TL gibi bir fiyat ama ay sonu +1000TL fatura ile karşılaşabilirsin. Bu da Türkiye şartlarında eğer üretimde yapmıyorsan tuzlu. Benim tavsiyem iyi bir seramik ısıtıcı yılanlar için tavsiye edilmiyor ama yılanın  donmasından iyidir. Seramik ısıtıcı nemi düşürücektir tek yılan baktığın için nemi kontrol etmen kolay olucak spreyle, su kabını büyüterek, havalandırmayı arttırarak vs.. yani sonuç olarak senin ısı sorununu çözmen lazım. O ısılarda hayvana yazık olur eğer ısıyı arttıramıyorsan bakabilicek birine ver.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.