Jump to content
hlrm5

Teraryum Için Arkafon Yapımı

Önerilen İletiler

Uygun ev yapımı arkafon ve teraryum tasarımları için fikir olması dileğiyle.

*İlk önce strafor veya poliüretan köpük ile(ki uygulaması daha kolay) kaba taslak zemini hazırlıyoruz.

t1.jpg

*ikinci aşama eğer strafor ise fugaflex derz dolgusu ile kaplayıp boyamak için hazır hale getiriyoruz poliüretan ise direk boyamaya hazır isterseniz maket bıçağı yardımıyla biraz şekillendirebiliriz.

*boya olarak ben cadence marka boyaları tercih ediyorum sağlığa zararsız ve esnek bir boya vernik gerektirmeden de yüzeylere iyi tutunuyor uzun ömürlü.
t2.jpg

zemin olarak mantar panoları kullanabilirsiniz içinde dışkı tutmadıktan sonra hem doğal bir görüntüye sahip olacak (sand mat gibi) hemde temizliği kolay bir zemin olacak.
t3.jpg

son olarak ise canlınızın ihtiyacına yönelik aksesuarları ve aydınlatmaları ekleyebilirsiniz.
t4.jpg

Daha önceden yapmış olduğum teraryumlar

Yağmur Ormanı

WrorkQ.jpg

JEWEAn.jpg

3RgRLp.jpg

66M6ql.jpg

DkGk63.jpg

Çöl Teraryumu

Y5V54A.jpg

jYAYB9.jpg

Z1n1Mk.jpg

1n7nVG.jpg

EE2ERq.jpg

aBgBGB.jpg

jYAYAJ.jpg

VyByBV.jpg

Z1n1nA.jpg

lz4z4k.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. Fakat hali hazırda yapmış olduğum arkafonların Exo terra'nın basit strafor görünümlü boyut dokusu az görselliğinden daha fazlası olduğunu düşünüyorum :thanks:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. Fakat hali hazırda yapmış olduğum arkafonların Exo terra'nın basit strafor görünümlü boyut dokusu az görselliğinden daha fazlası olduğunu düşünüyorum :thanks:

Bence de kesinlikle exo dan daha iyi.

Ama şu en son kat olarak Vernik atmak tüm görselliği bozuyor. Ona da bir çözüm bulabilsek keşke.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kesinlikle çok büyük emek var çaba var ellerinize sağlık inanın çok güzel olmuş exo sadece show kısmında biraz farklılık yaratıyor.. Onlar bu arka fonları seri üretim olarak 3d makineler de mı tasarlayıp yapıyorlar ?

http://www.youtube.com/watch?v=DrBB5wS5kT4

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

konu güncellenmiştir

*İlk önce strafor veya poliüretan köpük ile(ki uygulaması daha kolay) kaba taslak zemini hazırlıyoruz.

t1.jpg

*ikinci aşama eğer strafor ise fugaflex derz dolgusu ile kaplayıp boyamak için hazır hale getiriyoruz poliüretan ise direk boyamaya hazır isterseniz maket bıçağı yardımıyla biraz şekillendirebiliriz.

*boya olarak ben cadence marka boyaları tercih ediyorum sağlığa zararsız ve esnek bir boya vernik gerektirmeden de yüzeylere iyi tutunuyor uzun ömürlü.
t2.jpg

zemin olarak mantar panoları kullanabilirsiniz içinde dışkı tutmadıktan sonra hem doğal bir görüntüye sahip olacak (sand mat gibi) hemde temizliği kolay bir zemin olacak.
t3.jpg

son olarak ise canlınızın ihtiyacına yönelik aksesuarları ve aydınlatmaları ekleyebilirsiniz.
t4.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende crestedım için arkafon yapmayı düşünmüştüm fakat aklımda boyayıp vernikledikten ve teraryuma koyduktan sonra üstüne su sıkarsak vernik çıkar mı ve canlı oradaki su damlalarını yalarken sıkıntı olur mu(canlım crested)? sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Su bazlı vernik kullanırsan bir sorun yaşamazsın, kesinlikle sprey vernik ve benzeri solvent bazlı vernikleri önermiyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.