Jump to content
Dodorino

Böcek Tüketmek

Önerilen İletiler

Şaka bir yana besilik hayvan yerine böcekten protein karşılansa ormanlık alanların çoğu yok olmaz ve yok olmaya devam etmezdi.Ama Isa ne demiş"ilk taşı günahsız olanınız atsın." Ben de böcekten ilk lokmayı en açımız alsın diyorum :D Bize tabu olarak gelsede böcek yemek çoğu kültürde var.Öyle uzakdoğuda aramayada gerek yok sanırım.Ortadoğuda eski tarihlerde cırcır ve çekirge değerli besin kaynaklarıydı insanlar için.(çok eski bir tarihten bahsetmiyorum)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Pişirdim birkaç pupa halinde un kurdu,tavuk/patlamış mısır gibi kokuyor.Ama pek pişiremedim sanırım ki çok susuz çatır çutur bir şey olmuş.Pek bir tadı da yok,önce tavuk/hamsi benzeri bir tat aldım geri kalanı plastik gibiydi.Sanırım başka malzemeler de eklenmesi lazım.Baya tereddüt ettim ama yemeden  :kurb:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Uzak doğuda hamamdır madagaskar dır hariç ama çekirgedir,cırcır dır,ağaç kurdu dur denemişliğim vardır :) Hatta kızarmış çekirgenin müptelası olduğum bile söylenebilir :D 2 kilo kadar kese kağıdına paket yaptırmış ama hava alanından geçirememiş insanım o kadar lezzetli yani insanı ne hallere düşürüyor , nefsime hakim olamasam buradada yakalayıp denemeyi düşünmedim desem yalan olur ama onların kızartma tekniklerinde değişik soslar var sanırım yemesini eğlenceli hale getirende o soslar :))

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben de çekirge yemeyi düşünmedim değil ama öyle tavaya at pişir tarzı birşey ile verim alınmayacağını düşündüğüm için hiç girişmedim :) bilen biri tarif verse de yesek nasıl olsa Antalyacekirge de çekirge var bol miktarda :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gördüğüm kadarıyla öyle tavada sotelik yapılacak bir durum yok gibi sanki :) ben oradayken anlık kızartma şeklinde oluyordu.önce (mısır unu olduğunu düşündüğüm ) un gibi birşeye bulayıp kızgın yağa batırıp 30 sn de cıkarıyorlardı :)) aklıma geldikce heyecan kaplıyor içimi bu işin sonu mutfak önlüğüyle sahanda çekirge keyfi şeklinde çekilen selfielerle sonuçlanacak gibi :D

Allah sonumuzu hayır etsin :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

çekirge söylendiği gibi geçmişte ve günümüzde bir çok kültürde çok önemli bir besin kaynağıydı.

orta doğuda çok yaygındı mesela. günümüzde de afrika ve orta doğuda yaygın.

benim de mangalda denemişliğim var.

baya tavuk etine benziyor. gayet lezzetli.

hatta yağda kızartılsa biranın yanında gider gibi.  :içme:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ülkede bir akımın öncüleri olabiliriz.

İçine keyifle dalmış olduğum bir çok iğrenç durum yüzünden, dünya üzerinde birilerinin yapabildiği herşeyi yapabileceğime inanmışımdır. Kesinlikle karidesten, kalamardan bir farkı yok. Ki ben, her türlü deniz kabuklusunun müptelasıyım. Uzakdoğu'da tecrübe etmeyi çok istedim ama rehberimiz olan Türk hanım, sanırım kendi midesi kaldıramayacağından "buralarda yok onlardan" diyerek kestirip atmıştı.

Un kurdu daha rahat olur ama cırcır ve çekirgenin bacaklar bana fasulyenin kılçığı gibi geliyor :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Rapor ediyorum: Un kurdu çiğ iken kötü, tavsiye etmem. Ağza bulaşıyor. Kavurunca eh, tavuk beyaz eti gibi ama tatsız geldi, kızartma deneyince yazarım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.