Jump to content
Arthur!.0

Sling Murinus Neden Öldü?

Önerilen İletiler

Yaklaşık 1 buçuk ay önce aldığım sling L1 murinus bu gün kontrol ettiğimde torfun yüzeyinde ters şekilde ölü olarak buldum.

Ama neden öldüğü hakkında bir fikrim yok attığım tüm yemleri yiyen bir canlıydı ve son zamanlarda hiç belirti yoktu aldığım günkü gibi hızlı ve iştahlıydı.nem ayarı iyiydi sadece havalar soğuk olduğu için sıcaklık 20 derece civarıydı.ve aldığımda kargoda bir ayağı kopmuş şekilde geldi 

Kabuğa kadar yaşatamadım malesef muhtemelen ayağındaki yara yüzünden öldü.

IMG_20221209_225821.jpg

IMG_20221209_230115.jpg

IMG_20221208_232105.jpg

IMG_20221124_203105.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bulunduğu kabın daha önceki kullanımı yada torf değişimi temizliği sırasında kullandığın malzemeden kaynaklı olabilir, veya kullandığın canlı yemleri beslemenle alakalı parazitlenme durumundan dolayı canlıya parazit geçmesiyle olan bir durum belki de, bunun dışında tahmin etmek çok zor bir çok sebebi olabilir ters dönmüş olması da tuhaf kabuk belirtisi vs yok muydu hiç ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eklembacaklıların uzuvlarını kas yapısı olmadığından sıvı basıncı ile hareket sağladığı için hareket ve gezinme esnasında kopuk bacaktaki açık yaradan epey sıvı kaybetmiş olması ve dehidrasyon olma olasılığı da bir seçenek. Aklıma bunlar geliyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
darkel, 18 dakika önce yazdı:

Eklembacaklıların uzuvlarını kas yapısı olmadığından sıvı basıncı ile hareket sağladığı için hareket ve gezinme esnasında kopuk bacaktaki açık yaradan epey sıvı kaybetmiş olması ve dehidrasyon olma olasılığı da bir seçenek. Aklıma bunlar geliyor

ters düşme durumunda düzelir canlı bir ayağı olmasa bile kanama konusunda da bacak kaybında canlıyı öldürecek kadar kanama çoğunlukla olmuyor ki alınalı 1 ay olmuş zaten durum bu olsaydı ilk geldiğinde olurdu bu sorun 

son bir şey de kas yapıları var sıvı basıncını da kaslarını da kullanıyorlar 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Arthur!.0, 2 saat önce yazdı:

Neden öldü sizce parazittenmi death curl yapıp ölmüş kabuk atmadı atsaydı yaşardı muhtemelen.

parazit düşük bi ihitmal birçok sebebi olabilir dediğimiz gibi 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kol ve bacak hareketleri vücudun ana parçası içindeki kas yapısıyla sağlanmıyor diye biliyorum vücudun bacaklara etkisi elbet vardır bahsettiğim bu uzuvların kopması durumundaki sıvı kaybıyla alakalıydı her neyse, parazit düşük bir ihtimal de sayılmaz dışarıdan alınan yem dışardan dekor için alınan objelerle gayet yüksek olasılıkla oluşabilecek bir durum tabi ki benimkiler de tamamen tahmindi arkadaşa fikir verme maksatlı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
darkel, 18 saat önce yazdı:

Kol ve bacak hareketleri vücudun ana parçası içindeki kas yapısıyla sağlanmıyor diye biliyorum vücudun bacaklara etkisi elbet vardır bahsettiğim bu uzuvların kopması durumundaki sıvı kaybıyla alakalıydı her neyse, parazit düşük bir ihtimal de sayılmaz dışarıdan alınan yem dışardan dekor için alınan objelerle gayet yüksek olasılıkla oluşabilecek bir durum tabi ki benimkiler de tamamen tahmindi arkadaşa fikir verme maksatlı

bacaklarında- uzuvlarında da kas bulunuyor haraket etmekte kullanıyorlar sıvı kaybı konusu dediğim gibi olabilir fakat başta geldiğinde olmuş olurdu o durumda 

pazazit dediğiniz gibi dışardan yem verilmemesi gerekiyor verildiyse o yüzden olabilir verilmediyse düşük bi ihtimal 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Arthur!.0, 09.12.2022 - 23:10 yazdı:

Yaklaşık 1 buçuk ay önce aldığım sling L1 murinus bu gün kontrol ettiğimde torfun yüzeyinde ters şekilde ölü olarak buldum.

Ama neden öldüğü hakkında bir fikrim yok attığım tüm yemleri yiyen bir canlıydı ve son zamanlarda hiç belirti yoktu aldığım günkü gibi hızlı ve iştahlıydı.nem ayarı iyiydi sadece havalar soğuk olduğu için sıcaklık 20 derece civarıydı.ve aldığımda kargoda bir ayağı kopmuş şekilde geldi 

Kabuğa kadar yaşatamadım malesef muhtemelen ayağındaki yara yüzünden öldü.

IMG_20221209_225821.jpg

IMG_20221209_230115.jpg

IMG_20221208_232105.jpg

IMG_20221124_203105.jpg

Bunlar hep düzgün araştırmadan canlı alıp bilgisizlikle canlıyı öldürmekten kaynaklı bir durum. Bu konu diğer araştırma yapmaya üşenenler için çok güzel bir örnek olarak kalacak forumda. Şimdi sen diyeceksin ki ben araştırdım her şeyini öyle aldım ama öldü benim suçum ne? Şimdi bence o canlı ölmedi sen öldürdün 😊 Nasıl olduğunu aciklayayim, yukarda demişsin ki 1 buçuk ay önce L1 olarak aldım ve "torfun üstünde ters halde ölü olarak buldum". Yani bilgisizlikten dolayı, kabuğa girmiş sırt üstü yatmış kabuk atan canlıyı öldü diyerek rahatsız edip kendin ölümüne sebep olmuşsun çok büyük ihtimalle. Tarantula sırt üstü yatiyorsa kabuk atıyordur. En azından birdaha bir canlı alırken araştırmadan almazsın 😊

Bu arada bacaktan olduğunu düşünmüyorum çünkü canlıyı death curl pozisyonunda değil kabuk atma pozisyonunda bulup oldu sanıp rahatsız etmişsin. Muhtemelen kabukta sıkışmasına neden oldun ve öldü 😊

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Egzotik karıncam
      Merhabalar, bir tarantula sahiplenmek istiyorum şu üç türle ilgili bir kaç sorum olacaktı ;

1. Brachypelma albopilosum
      2. Nhandu tripepii 
      3. Cyriocosmus elegans

- Bu türlerden hangisi başlangıç için en uygunu ?
      - Hangi türün büyüme hızı en az ?
      - Bakımı beslenmesi nem ve ısı duyarlılığı gibi özelliklerinde hangi türler daha hassas ve zor hangileri daha kolay ( Hepsinin bakımlarını forumdan ve yabancı kaynaklardan araştırdım ama karşılaştırma olarak verilmediği için yinede sormak istiyorum ( C.elegans' ın başlangıç için önerilmesede küçük bir tür istediğimden onuda listeme ekledim  )
      ( NOT: Bu arada Brachypelma albopilosum ve Nhandu tripepii sling boyda Cyriocosmus elegans ise adult dişi buna göre değerlendirirseniz sevinirim ... )

• Yazan: Dcdes
      Smith ve CC tarantula arıyorum L2 yi geçmeyecek şekilde istiyorum. Mesaj atın lütfen yer Adana.
    • Yazan: rengoku
      Merhaba l3 vagans tarantulam mağarasının önünü toprakla kapattı ve 3 gündür dışarı çıkmıyor yaklaşık 2 hafta önce kabuk attı sanırım erkek, bunu neden yapıyor olabilir torfta veya teraryumda bir sıkıntı olduğunda mı yapıyorlar yoksa kabuk değiştirmek için mi ? ne kadar süre sonra endişelenmem gerek (başlık ironi)

a7d56334-39fb-44dc-96db-f2a0fbfbc084.jfif
    • Yazan: rengoku
      Merhabalar, yaklaşık 1 ay kadar önce yavru bir tarantula edindim. Tarantulam kabuk değiştirdi ve biraz büyüdü yaşam alanını orantılı şekilde büyütmek istiyorum ama taban malzemesiyle alakalı bir sıkıntı çekiyorum(daha doğrusu aklıma takılan bağzı şeyler var).Hindistan cevizi torfu bulamadım büyük ve tanıdığım bir petshopa gittim orda talaş kullanabilirsin dediler bende biraz talaş satın aldım. L3 bir vagans için talaş kullanmam sıkıntı yaratır mı yani nem tutma konusunda ve canlıya rahatsızlık verir mi 
      yanıtlarsanız çok mutlu olurum ilk canlım ve forumda yeniyim
    • Yazan: eneskalayli
      Selamlar herkese,

Mümkünse İstanbul içerisinde Lasiodora Parahybana öncelikli yer türlerinden en fazla l8 canlı arayışındayım. Yoğunluklu araştırmamı Parahybana üzerine yapmış olduğum için öncelikli olarak parahybana istiyorum fakat önerileriniz doğrultusunda farklı türlere de yönelmem mümkün. Daha önce karınca ve mantis besledim. Tarantula konusunda uzun zamandır isteğim var fakat bilgim yetersiz kalacağı için cesaret edip almıyordum. Artık yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum, güzel bir çocuk edinmek istiyorum fakat elde edebileceğim kanalları bilmiyorum.

Bu arkadaşları nerelerden elde edebiliriz nasıl fiyatlar ödemek makuldur, bilgilendirebilrseniz çok memnun olurum.

Keyifli hobiler...