Jump to content
gulay

Doğal yosun nasıl yetiştirilir?

Önerilen İletiler

Doğal yosun nasıl yetiştirilir? Her seferinde ormandan sevinerek alıp evde kuruttuğumuz yosunlardan sıkıldık... Artık ister dekoratif olarak kullanacağınız, ister canlılarınızın yanına koyacaklarınızda bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Duvarlara Yaşayan Yosunla Dekor Yapmak

1. Biraz yosun buluyoruz

FjDOos.jpg

2. Bulduğumuz yosunları yıkıyoruz.

ju3VEe.jpg

3. Yıkadığımız yosunları blender tarzı, iyice karıştırabileceğimiz bir alete koyuyoruz.

4. Blender'a koyduğumuz yosuna Yoğurt/Ayran, Su ve Şeker ilave ediyoruz;

- 2 su bardağı yoğurt ya da ayran

- 2 fincan su

- 1/2 kaşık şeker*

*İsteğe bağlı olarak bir-iki şişe kapağı ölçüsünde mısır şurubu da ilave edebiliriz, yosunların gelişmesini hızlandırıyor.

5. Blender'da karıştırdığımız karışımı bir kovaya döküyoruz.

6. Rengi bi tuhaf oluyor ama korkmuyoruz.

H7453T.jpg

7. Pek fazla direkt gün ışığı almayan bir duvar seçiyoruz.

8. Bir fırça yardımıyla istediğimizi yapabiliriz artık...

APpWHR.jpg

XLSAQx.jpg

9. Yosunun daha hızlı büyümesi için bir fıs fıs ile sıklıkla sulamayı da ihmal etmiyoruz.

DST3VI.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kadıköy sahilden topluyordum akvaryuma koyuyordum pembe pembe yosunları güzel duruyordu tekrar gidince toplayacağım ;) bu ağaç yosunu sanırım ...Güzelmiş...blenderdan geçirdikten sonra içiyoruz sandım değilmiş :laugh:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yok artık. Çok uç geldi. Gerçek midir bu

Duvara yapılması ilk bana da ilginç gelmişti ama duvara yapışıyor olmalı bu malzemelerle. 2-3 ay önce de yoğurt/ayran değil, süt ve şekerle yapılanını bir bahçe dergisinde okumuştum. Orada balkonlara yapılan kaya bahçelerinde ve cam fanus düzenlemelerinde kullanıyordu. Ben de ilk fırsatta denemek istiyorum, en azından ufak bir saksı düzenlemesinde... Önceden bonsainin altında çok yetiştirmeye çalıştım, hiç tutmamıştı artık bonsai yok ama bu sefer ümitliyim  :laugh:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kadıköy sahilden topluyordum akvaryuma koyuyordum pembe pembe yosunları güzel duruyordu tekrar gidince toplayacağım ;) bu ağaç yosunu sanırım ...Güzelmiş...blenderdan geçirdikten sonra içiyoruz sandım değilmiş :laugh:

Aynen, bu şu rengine hayran kaldığımız yemyeşil ağaç ve ağaç dibi yosunlarından...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kuruyu canlandirmasi biraz zor olabilir ama içlerinde sporları varsa (hani halen çıkabilecek tohumlari) olmaz da değil bence :) denenebilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.