Jump to content
alperentozer

Geckom Deri Değiştirdi Ve Gözünü Açamıyor

Önerilen İletiler

Geckom sabah uyandığımda deri değiştirmişti sadece kafasının üstünde kalmıştı bende cımbız yardımıyla ona yardım ettim kafasının üstündeki büyük parçayı aldım ve bi sorun yoktu aksama kadar gece eve geldiğimde gözü kapalıydı açamıyordu öğlen oldu hala aynı hareket ediyor fakat görmüyor önünü gözü tamamen kapalı lütfen yardım edin 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gözünün yanında deri parçası kaldıysa kulak temizleme çubuğu yardımıyla temizleyiniz. Deri değişimi dönemlerinde nem oranını arttırırsanız ve yaşam alanın bir köşesine sauna koyarsanız bu tarz sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz en aza indirmiş olursunuz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gözüne bir şey kaçmış olabilir. Enfeksiyon kapmış olabilir. Sadece geckomun gözü kapandı derseniz yardımcı olmayız. Gözünde bir şişlik varmı. Gözünü sürekli yalıyormu veya bir yere sürüyorumu. Detaylı bilgi verirmisiniz.

tarihinde Niko990. tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Niko990., 3 saat önce yazdı:

Gözüne bir şey kaçmış olabilir. Enfeksiyon kapmış olabilir. Sadece geckomun gözü kapandı derseniz yardımcı olmayız. Gözünde bir şişlik varmı. Gözünü sürekli yalıyormu veya bir yere sürüyorumu. Detaylı bilgi verirmisiniz.

gözünü yalıyor ve zaman zaman sürtmeye çalışıyor evet hocam görseli bırakıyorum şuan bu durumda

IMG_4154.png

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok büyük ihtimal enfeksiyon kapmış çünkü süreki gözünü yalaması ve biryere sürtmesi enfeksiyonun en belirgin işaretlerinden biridir. Benim buradan bir ilaç söylemem veya nasıl tedavi edeceğinizi söylemem doğru olmaz çünkü yanlış ilaç veya tedavi uygulanması sonucunda canlıyı körlüğe kadar götürebilir. Egzotik canlılar hakkında uzman bir veterinere götürmenizi öneriyorum.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Niko990., 2 saat önce yazdı:

Çok büyük ihtimal enfeksiyon kapmış çünkü süreki gözünü yalaması ve biryere sürtmesi enfeksiyonun en belirgin işaretlerinden biridir. Benim buradan bir ilaç söylemem veya nasıl tedavi edeceğinizi söylemem doğru olmaz çünkü yanlış ilaç veya tedavi uygulanması sonucunda canlıyı körlüğe kadar götürebilir. Egzotik canlılar hakkında uzman bir veterinere götürmenizi öneriyorum.

veterinerleri gezdim hiç biri bakmıyor internetten 1-2 yer buldum onlarda bakmıyoruz dedi. Bir arkadaştan şöyle bi tavsiye aldım ılık bir su hazırlayıp pamuğuda ılık suyla ıslayıp hayvanın gözünü yavasca acıp içinde deri varsa çıkarmamı söyledi sizce bir işe yararmı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Canlıyı ılık bir suda 20 dk banyo yaptırabilirsiniz. Su seviyesi ayaklarını geçmemesini dikkat edin ve canlının kafasını suya daldırmamaya dikkat ediniz. Banyodan sonra gözünü kontrol ediniz herhangi bir deri parçası kalmışsa alınız. Canlının gözünde herhangi bir sulanma oluyorumu? Eğer sulanma var ise dediğim gibi enfeksiyon vardır büyük ihtimal fakat siz yemede gözünde deri varmı diye kontrol ediniz.

tarihinde Niko990. tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Niko990., 5 dakika önce yazdı:

Canlıyı ılık bir suda 20 dk banyo yaptırabilirsiniz. Su seviyesi ayaklarını geçmemesini dikkat edin ve canlının kafasını suya daldırmamaya dikkat ediniz. Banyodan sonra gözünü kontrol ediniz herhangi bir deri parçası kalmışsa alınız. Canlının gözünde herhangi bir sulanma oluyorumu? Eğer sulanma var ise dediğim gibi enfeksiyon vardır büyük ihtimal fakat siz yinede gözünde deri varmı diye kontrol ediniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Niko990., 28 dakika önce yazdı:

Canlıyı ılık bir suda 20 dk banyo yaptırabilirsiniz. Su seviyesi ayaklarını geçmemesini dikkat edin ve canlının kafasını suya daldırmamaya dikkat ediniz. Banyodan sonra gözünü kontrol ediniz herhangi bir deri parçası kalmışsa alınız. Canlının gözünde herhangi bir sulanma oluyorumu? Eğer sulanma var ise dediğim gibi enfeksiyon vardır büyük ihtimal fakat siz yemede gözünde deri varmı diye kontrol ediniz.

çok teşekkür ederim şuan ılık suyu hazırlıyorum canlıyı öylece kendi halinde 20 dk suyamı bırakayım yoksa ben onu sırtını kuyruğunu vs. yıkamam yardım etmem gerekirmi yanlış bişey yapmak istemiyorum 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Niko990., 1 saat önce yazdı:

Sadece sırtına hafifçe su dökebilirsiniz.

diğer gözü normal fakat bu gözü böyle iltihab kapmış bi veteriner buldum yarın getir bakarız diyor ama bişeyden anladığını sanmıyorum olan sadece paraya olucak

IMG_4206.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Ardacan
      İş yerimizin içinde buldum. Kesinlikle uçamıyor kanatlarını kontrol ettim bir sıkıntısını göremedim yavru diye düşünüyorum. Kutuya koyup gözetimimde olacak açık bir alana bıraktım, hiçbir yuva, gelen giden kuş, ötme vs. olmadı bende iş dönüşünde yanımda getirdim. Muhabbet kuşlarımla aynı kafese koymak yerine ( 1 kafesim var) ve zaten fazla kalmasını planlamadığım için (uçana kadar) kutuya koydum içine kapak ile su koydum kuş yemim var fakat yiyebilir mi bilmiyorum ne vermek ne yapmak lazım? Olabildiğince sıcak tutucam haşlanmış yumurta, kuş yemi falan vermeyi denicem bilenler varsa yardımcı olur musunuz. Ayrıca lütfen "keşke doğasına bıraksaydınız" ,"yuvası vardır" ,"bıraksanız annesi babası gelip ilgilenirdi" gibi yorumlar yapmayın. Dediğim gibi zaten bekledim aradım ama ne gelen oldu nede bi yuva bulabildim.

VID_20231004_200826.mp4
    • Yazan: KarincaClub
      Leopard geckomun gözünde deri parçası kaldı 1 aydır duruyor nasıl alabilirim
      İltihab değil gibi hiçbir büyüme yok gözün kenarında

• Yazan: dogu
      Geckom yumurtladı, yumurtaları bakabilen birine teslim etmek istiyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum, internetten araştırdım ama benim karşılayabileceğim şeyler değil. Yumurtalar döllenmiş mi emin değilim ama bakabilen, üretici birine teslim etmek istiyorum. Ankarada yaşıyorum elden verebilirim yumurtaları.
    • Yazan: dogu
      Merhaba, bir leopard geckom var, edineli yaklaşık bir hafta oldu, aldığım kişi daha önce yumurtaladığını söyledi ancak ben üretim amaçlı değil, pet olarak edindim. Geldiği günden beri besleme yapmaya çalışıyorum ama yemiyor. Cımbız ile beslemiş aldığım kişi, kendi başına gidip yemediğini, cımbızla manuel beslediğini söyledi, bir haftadır her gün deniyorum ancak yemek yemedi, teraryumunda saunası, su kabı, yemlerin olduğu bir kap ve mağarası bulunuyor, ısıtıcı sipariş ettim ancak daha gelmedi ben de geçici olarak sıcak su torbası ile teraryumunu ısıtmak gibi bir çözüm buldum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum, un kurdu ve morio ile denedim ancak yemeyi reddediyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim. (Edindiğim ilk leopard gecko dolayısı ile yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum) 

• Yazan: Egemen27
      Merhabalar. Şimdi 7 aylık olan Leopar Gekom için güzel bir biyoaktif setup kurmayı planlıyorum. İnternetten özellikle yabancı sitelerden baya araştırma yaptım fakat bazı malzemeleri bulmakta zorlandım açıkçası.
      %60 Topsoil %40 Oyun kumu karışımı bir toprak hazırlamayı planlıyorum. Malzemeleri nereden bulabileceğime dair bir fikri veya deneyimi olan paylaşabilir ise çok memnun olurum.