Jump to content
rengoku

Tarantula Depresyonda Mi ?

Önerilen İletiler

Merhaba l3 vagans tarantulam mağarasının önünü toprakla kapattı ve 3 gündür dışarı çıkmıyor yaklaşık 2 hafta önce kabuk attı sanırım erkek, bunu neden yapıyor olabilir torfta veya teraryumda bir sıkıntı olduğunda mı yapıyorlar yoksa kabuk değiştirmek için mi ? ne kadar süre sonra endişelenmem gerek (başlık ironi)

a7d56334-39fb-44dc-96db-f2a0fbfbc084.jfif

tarihinde rengoku tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rengoku, 15 saat önce yazdı:

Merhaba l3 vagans tarantulam mağarasının önünü toprakla kapattı ve 3 gündür dışarı çıkmıyor yaklaşık 2 hafta önce kabuk attı sanırım erkek, bunu neden yapıyor olabilir torfta veya teraryumda bir sıkıntı olduğunda mı yapıyorlar yoksa kabuk değiştirmek için mi ? ne kadar süre sonra endişelenmem gerek (başlık ironi)

a7d56334-39fb-44dc-96db-f2a0fbfbc084.jfif

Normalde kabuk dönemi belirtisi olarak adlandırılabilir fakat 2 hafta kabuk süreci için çok kısa bir süre. Torfu nemli değil balçık gibi olmuş bu canlılar bataklıkta yaşamıyor. Sadece su ihtiyacını karşılaması için kabın 1/3 ünü hafif ıslatmanız yeterli. Nem ihtiyacını zaten havadaki bağıl nemden sağlayacaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wh1te, 5 saat önce yazdı:

Normalde kabuk dönemi belirtisi olarak adlandırılabilir fakat 2 hafta kabuk süreci için çok kısa bir süre. Torfu nemli değil balçık gibi olmuş bu canlılar bataklıkta yaşamıyor. Sadece su ihtiyacını karşılaması için kabın 1/3 ünü hafif ıslatmanız yeterli. Nem ihtiyacını zaten havadaki bağıl nemden sağlayacaktır.

sanırım torfu kameranın flashından parladı nedenini bilmiyorum nemlendirmeyi kabın küçük bir kısmına yapıyorum ve normalde bu kadar ıslak değil. sıcaklık değişiminden kaynaklanıyor olabilir mi 2 3 günde havalar büyük ölçüde değişti.  canlıyı sıcak tutmak için ne gibi bir yöntem uygulayabilirim 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ceviz kabı koymayın küflenebiliyorlar hele bu kadar nemli duruyorken

alan ısıtması gerekli bu canlılarda iklimlendirme kabı ile oluyor ama sıcaklık çok az değilse bir sorun olmaz yavaş büyür sadece 

l3 canlının nerden erkek olduğunu düşünüyorsunuz 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rengoku, 16 saat önce yazdı:

sanırım torfu kameranın flashından parladı nedenini bilmiyorum nemlendirmeyi kabın küçük bir kısmına yapıyorum ve normalde bu kadar ıslak değil. sıcaklık değişiminden kaynaklanıyor olabilir mi 2 3 günde havalar büyük ölçüde değişti.  canlıyı sıcak tutmak için ne gibi bir yöntem uygulayabilirim 

İklimlendirme dolabı veya bir ısıtıcı ile sorunu çözebilirsiniz.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Yetkin, 17 saat önce yazdı:

ceviz kabı koymayın küflenebiliyorlar hele bu kadar nemli duruyorken

alan ısıtması gerekli bu canlılarda iklimlendirme kabı ile oluyor ama sıcaklık çok az değilse bir sorun olmaz yavaş büyür sadece 

l3 canlının nerden erkek olduğunu düşünüyorsunuz 

bilmiyorum önce dişi sandım yavaş büyüyo diye sonra bi ayda 2 kabuk attı erkekdir diye düşündüm hızlı büyüdüğü için. kuruyana kadar nemlendirme yapmayacağım. ceviz kabuğunu kaldıracağım,hobide yeniyim cevaplar için teşekkürler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
rengoku, 1 saat önce yazdı:

bilmiyorum önce dişi sandım yavaş büyüyo diye sonra bi ayda 2 kabuk attı erkekdir diye düşündüm hızlı büyüdüğü için. kuruyana kadar nemlendirme yapmayacağım. ceviz kabuğunu kaldıracağım,hobide yeniyim cevaplar için teşekkürler

bu dişi erkek tahmini yapılabilecek bir şey değil canlı henüz küçük büyüdüğünde kabuk ve ya ventralden belli olur 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle cinsi için bir şey düşünmen doğru olmaz, juve ve sub adult boylarına gelince çeşitli bilimsel yöntemler ile öğrenmen mümkün ama tahmin sağlıklı olmaz. Fotoğrafta su çok gibi duruyor ama öyle değil diyorsun, diğer arkadaşların dediklerini dikkate almalısın. Vagansların nem ortalaması %55-%70 yaşadığınız bölgenin nem derecesine bakarak bir tahmin yürütebilirsiniz, ben Bağcılar'dayım nem %75-%80 lerde ben ekstra senin gibi su verirsem nem %90-%95'e kadar çıkacaktır, fazla nem canlı için iyi olmayacaktır. Yer türü için tavsiyem torfu kuru tutup ufak bir su kapı(canlının boğulamayacağı boyutlarda) ayarlayıp suyu onun içerisine sıkmandır, zaten kış ayındayız. Sıcaklık için de arkadaşların da dediği gibi ısıtıdı pad kullanabilirsin onun içinde "https://www.hepsiburada.com/cinarhobi" bu satıcıyı tavsiye edebilirim Hepsipreminium'u 1 seferlik alırsan yarı fiyatına kadar düşüyor ısıtıcı padin fiyatı ve kargo da ücretsiz geliyor çok çok uyguna alman mümkün olur. İyi forumlar,

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Egzotik karıncam
      Merhabalar, bir tarantula sahiplenmek istiyorum şu üç türle ilgili bir kaç sorum olacaktı ;

1. Brachypelma albopilosum
      2. Nhandu tripepii 
      3. Cyriocosmus elegans

- Bu türlerden hangisi başlangıç için en uygunu ?
      - Hangi türün büyüme hızı en az ?
      - Bakımı beslenmesi nem ve ısı duyarlılığı gibi özelliklerinde hangi türler daha hassas ve zor hangileri daha kolay ( Hepsinin bakımlarını forumdan ve yabancı kaynaklardan araştırdım ama karşılaştırma olarak verilmediği için yinede sormak istiyorum ( C.elegans' ın başlangıç için önerilmesede küçük bir tür istediğimden onuda listeme ekledim  )
      ( NOT: Bu arada Brachypelma albopilosum ve Nhandu tripepii sling boyda Cyriocosmus elegans ise adult dişi buna göre değerlendirirseniz sevinirim ... )

• Yazan: Dcdes
      Smith ve CC tarantula arıyorum L2 yi geçmeyecek şekilde istiyorum. Mesaj atın lütfen yer Adana.
    • Yazan: rengoku
      Merhabalar, yaklaşık 1 ay kadar önce yavru bir tarantula edindim. Tarantulam kabuk değiştirdi ve biraz büyüdü yaşam alanını orantılı şekilde büyütmek istiyorum ama taban malzemesiyle alakalı bir sıkıntı çekiyorum(daha doğrusu aklıma takılan bağzı şeyler var).Hindistan cevizi torfu bulamadım büyük ve tanıdığım bir petshopa gittim orda talaş kullanabilirsin dediler bende biraz talaş satın aldım. L3 bir vagans için talaş kullanmam sıkıntı yaratır mı yani nem tutma konusunda ve canlıya rahatsızlık verir mi 
      yanıtlarsanız çok mutlu olurum ilk canlım ve forumda yeniyim
    • Yazan: eneskalayli
      Selamlar herkese,

Mümkünse İstanbul içerisinde Lasiodora Parahybana öncelikli yer türlerinden en fazla l8 canlı arayışındayım. Yoğunluklu araştırmamı Parahybana üzerine yapmış olduğum için öncelikli olarak parahybana istiyorum fakat önerileriniz doğrultusunda farklı türlere de yönelmem mümkün. Daha önce karınca ve mantis besledim. Tarantula konusunda uzun zamandır isteğim var fakat bilgim yetersiz kalacağı için cesaret edip almıyordum. Artık yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum, güzel bir çocuk edinmek istiyorum fakat elde edebileceğim kanalları bilmiyorum.

Bu arkadaşları nerelerden elde edebiliriz nasıl fiyatlar ödemek makuldur, bilgilendirebilrseniz çok memnun olurum.

Keyifli hobiler...
    • Yazan: Furkiiiiii
      Dostlarım L3 olana kadar çok güzel besleniyordu L3 olunca beslenmeyi bıraktı yemiyor sizce sorun nedir?(Türü=T.Vagans)