Jump to content
Guest Csinoux

Leopard Gecko Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim

Recommended Posts

Guest Csinoux

Küçüklüğümden beri sürüngenlere ilgi duyuyorum ve sonunda bir gecko sahiplenmeye karar verdim. Ama bu konuda hiç tecrübem olmadığı için alırken nelere dikkat etmeliyim, hangi yaşta ve hangi cinsiyette almalıyım, sağlıklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim bunları bilmiyorum. Biraz araştırdım ama bu konu hakkında net bir şey söyleyen bir konu bulamadım. Lütfen nelere dikkat etmeliyim yardımcı olur musunuz?

İlk aklıma gelenleri soyliyim. Eksigim varsa hobidaşlar tamamlayacaktır. Canlının iyi beslendigini anlamak adina kuyrugunun iyi bi formda olduguna dikkat etmekte fayda var. Canliyi sahiplenmeden once beslenirkenki bi videosunu istemekte fayda var. İstegi, refleksi, hareketleri gozlemlenmeli. Morph konusuna fazla hakim olmasam da yanlis morph birlesiminden dolayi canlida enigma sendromu olmadigina dikkat edilmeli. Enigma sendromlu canli gorsellerini internette bulabilirsin. Canlinin eklem yerleri ve omurunda gozle gorulur sorunlar olacaktir.

yalp_92, 06.01.2024 - 16:04 yazdı:

İlk aklıma gelenleri soyliyim. Eksigim varsa hobidaşlar tamamlayacaktır. Canlının iyi beslendigini anlamak adina kuyrugunun iyi bi formda olduguna dikkat etmekte fayda var. Canliyi sahiplenmeden once beslenirkenki bi videosunu istemekte fayda var. İstegi, refleksi, hareketleri gozlemlenmeli. Morph konusuna fazla hakim olmasam da yanlis morph birlesiminden dolayi canlida enigma sendromu olmadigina dikkat edilmeli. Enigma sendromlu canli gorsellerini internette bulabilirsin. Canlinin eklem yerleri ve omurunda gozle gorulur sorunlar olacaktir.

Arkadaşın dediklerine tamamen katılıyorum özellikle yem yelkenli videosu olayına bu olaya kurban gittim bende aft gecko aldım 6 aydır yem yemiyor sadece asist feeding le biraz yedirebildim

Yaman., 2.03.2024 - 00:07 yazdı:

Arkadaşın dediklerine tamamen katılıyorum özellikle yem yelkenli videosu olayına bu olaya kurban gittim bende aft gecko aldım 6 aydır yem yemiyor sadece asist feeding le biraz yedirebildim

Benim leopard da 2-3 aydir pek bisey yemiyo. Mevsim itibariyle istahsiz olmasi normal. Tahminimce nisan itibariyle istahi acilicaktir. Kendi canlimdaki gozlemim itibariyle diskilama var ise en azindan sindirim sisteminin sorunsuz oldugu yorumunu yapabilirim. Benimkinde geceleri hareketli olusu ve diskilmasinin sorunsuz olusundan dolayi istahsizligi normal olarak yorumluyorum. Tabi kuyrugun formu da burda onemli bi etken. Sen sahiplenmeden once kış icin iyi beslendiyse sorun olmayacaktir. Bilgim dahilindeki yorumlarim bu sekilde.

• Like 1

yalp_92, 05.03.2024 - 19:51 yazdı:

Benim leopard da 2-3 aydir pek bisey yemiyo. Mevsim itibariyle istahsiz olmasi normal. Tahminimce nisan itibariyle istahi acilicaktir. Kendi canlimdaki gozlemim itibariyle diskilama var ise en azindan sindirim sisteminin sorunsuz oldugu yorumunu yapabilirim. Benimkinde geceleri hareketli olusu ve diskilmasinin sorunsuz olusundan dolayi istahsizligi normal olarak yorumluyorum. Tabi kuyrugun formu da burda onemli bi etken. Sen sahiplenmeden once kış icin iyi beslendiyse sorun olmayacaktir. Bilgim dahilindeki yorumlarim bu sekilde.

Aldığımda ortalamaydı büyük ihtimal dediğiniz gibi mevsimsel çünkü asist feedingle bile zor yediriyordum max 2 tane falan dubia yedirebiliyordum 2 ay önce şimdi rahatça 4-5 tane yiyor elimden kapıyor direk biraz ağzına sürtünce

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

Copyright © 2013 Reptula.com Tüm hakları saklıdır.

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Şikayet; info@reptula.com Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.