Jump to content
Q-chan

Böcek korkusu ._.

Önerilen İletiler

Büyük ve 'sakin' böceklerle sıkıntım yok, hatta çatlamasını beklediğim yumurtalar var. Tarantulalara da fazlasıyla hayranım ^^. Ama sorun şu ki şu canlı yem vb olarak kullanılan minik böcekciklerden korkuyorum o_o bu konuda tavsiyesi olan var mı?  :help:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hepsinden mi korkuyorsunuz? Büyük ve yavru cırcır (daha korkunç olabilir diğerlerine kıyasla), büyük ve yavru çekirge, un kurdu, calciworm (korkunç olabilir özellikle bunlar), büyük ve yavru dubia, büyük ve yavru tartara (bu da özellikle korkunç olabilir bence).

Önerim belki eline alan, korkmayan biriyle birlikte "seans" yapmanız olabilir, o hayvanları "korkunç canlı yemler" ile beslerken sizi de alıştırmaya çalışır. Sadece benim fikrim ama bu, tamamen temelsiz bir fikir. :sigara:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ne yalan söyleyeyim ben de çekirge ve cırcırlardan korkardım üstüme atlayacaklar diye :D  zamanla alışıyor insan elimle alıp yem edebiliyorum artık

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benim şuan ellemediğim yem türü yok sanırım :) Hissing, Lobster, Cırcır, Çekirge, un kurdu, morio vb

Olay biraz alışmakla da ilgili. Gerçi ben ilk günden beri alıyorum ama eşim başlarda çoğu türden korkmasına rağmen şuan seviyeli bir ilişkisi var böcekler ile :) Cımbız ile yem edebiliyor ama zıplayıp üstüne doğru kaçarsa çığlığı basıyor. Zaten o çığlık böcekte geçici felç meydana getirdiğinden sonrasında tekrar cımbız ile yakalayıp yem ediyor :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bencede tamamen alışmakla ilgili bir durum;

İlk başlar un kurdundan bile haz etmemekle birlikte , şuan için içli dışlı bir ilişkimiz var kurtlar ile ilgili.

Hatta Un kurdu Böceği ve Morio böcekleri bile irrite edici gelmiyor, sanırım ufaklık hallerini bildiğim için  :laugh:

Ama hale mesafeyi koruduğum böcüklerde yok değil, özelliklede Tartara  :şok:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bunun için yine ayrı konu açmıyım dedim ^-^ Crested geckolar için hazır yemek görmüştüm bir yerde yanlış hatırlamıyorsam. Bunun gibi ölü yemle ya da kedi köpek gibi mamayla beslenebilen başka sürüngenler var mı? Ya da sürüngenlere normal et veremez miyiz O.o Otçul olsalar çok muazzam olurdu ama iguanadan başka otçul sürüngen de yok sanırım :ı Bu forumda kendimi çok geveze hissediyorum  :thanks: :baybay:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Iguana dışında otçul olan Uromastyx var, ona bakabilirsiniz.  Ama uromastyx de verildigi zaman bocek yiyebiliyor. Okumak isterseniz internetten bulduğum bir bilgi. :barış:

Uromastyx absolutely love insects like mealworms and crickets. Unfortunately, animal matter in large amounts is not good for them. Insects can be given as treats, but only sparingly. They are an unhealthy junk food to your pet. One or two per week can be fed to your uromastyx if you want to treat him with insects. uromastyxcare.com

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Uromastyxler de az çok araştırdığım sürüngenler arasındaydı ama gördüğüm her yerde hepçil olarak geçiyordu nedense O.o Tamamen otçul yetiştirilmelerinin sağlıklarına zararı yoksa harika olur  :tebrik: bu arada sanırım pet olarak beslenebilecek en küçük yılan olan ringnecklerden almayı düşünüyorum  ^-^ umarım yakında bütün evi doldurup rahatlayabilirim  :laugh:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.