Jump to content
Egzotik karıncam

Crested Gecko İçin Biyoaktif Teraryum Kurulumu

Önerilen İletiler

Merhabalar Crested geckom için bir Biyoaktif teraryum kurma kararı aldım. hem yapım aşamalarını göstericeğim hemde fikirlerinizi alıcağım :)

Teraryum ölçüleri 40x40x55 cam bir teraryum aradaki bölme ise 10 cm geride ve 12 cm yüksekliğinde

Önce pvc boruyu ve dalı akvaryum silikonu ile sabitledim silikon kuruduktan sonra poliüretan köpük sıkıp üzerine ağaç kabukları ve saksıları yerleştirdim 

IMG_0401.jpg.93bd1edc93cfc2abd6ceddd2caa516ce.jpgIMG_0400.jpg.9c1cfbb67c8e75d4e3fb9fece9316790.jpg

Köpük kuruduktan sonra üstüne akvaryum silikonu bulayıp üzerine torf ve orkide toprağı döktüm (küçük sarmaşıklar yapmak için ipin üzerine torfla kapladım)

IMG_0476.jpg.ae62ae2f0a34cbec254d25cebffdaf28.jpg

Köpük kuruduktan sonra halatı yapıştırdım.

Drenaj katmanı için lav kırığı kullandım ve üzerine tül serip kömür ve aktif karbon döktüm. 

Subsrat katmanı için torf, ince lav kırığı, orkide toprağı ve aktif karbonun karışımını kullandım.

IMG_0585.jpg.8b7a62881c95ed1d6f628dde88f43b10.jpgIMG_0586.jpg.a32ab154592519421b1fefdabc838a9e.jpg

Sonra bitkileri ektim.(Eğrelti otu, Tül kuşkonmaz, Telegraf çiçeği, Areka, Fittonia ve türünü bilmediğim bir tür sarmaşık )

Şimdilik bu kadar ilerledikçe yazmaya devam ediceğim ...

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ellerine sağlık, bitki olarak antoryum ve monstera öneririm cgler seviyor yapraklarında uyumayı. Biraz da kuru bambuları dik yerleştirip tırmanma alanı ve hindistan cevizini sallandırıp yuva yapabilirsiniz. İsopod ekleyeceksen dikkat et arada avlayabiliyorlar bendeki isopod avlayarak böceğe alıştı önceden yemezdi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
roll, 3 saat önce yazdı:

Ellerine sağlık, bitki olarak antoryum ve monstera öneririm cgler seviyor yapraklarında uyumayı. Biraz da kuru bambuları dik yerleştirip tırmanma alanı ve hindistan cevizini sallandırıp yuva yapabilirsiniz. İsopod ekleyeceksen dikkat et arada avlayabiliyorlar bendeki isopod avlayarak böceğe alıştı önceden yemezdi.

Teşekkürler, Kuru bambu vardı evde daha sonra kesip eklerip zaten köpüğün altında bir tane yuva var borudan, bir tane daha yer kaplar diye koymadım. isapod ve springtail de ekliyeceğim bulursam millipede eklemeyi düşünüyorum yersede yapcak bişi yok nasibiymiş. Bu canlılar dışında başka bir hayvan ekleyebilirmiyim geckoyla beraber yaşayabilecek acaba ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Su alanı için dibe bitki kubu serdim adrkadakı camı kapatmak için kayalar ve catappa yaprağı kullandım tünühü bilmediğim bir betki ve moss ball ekledim. Şimdilik 1 tanede nerite var  

Temizlik ekibi olarak Porcellio Leavis ''Orange'',Porcellio Leavis ''White'' ve springtail ekledim tabanıdameşe ve diğer yapraklarla kapladım süs olsun diye etrafa biraz Ağç kabuğu ve parkta bulduğum doğal malzemleri strelize edip koydum

IMG_0972.HEIC

IMG_0971.HEIC

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: mustafa42
      @CyBeRr selam videodan duydum hemen buraya geldim yoksa yeni gelişmeler crestedlar mı olucak merakla bu haberi bekliyorum bir umut var mı ?
    • Yazan: H4desh1
      6-7 yaşlarında erkek bir crested gecko, 1,5 yaşlarındaki bir dişiyle çiftleşebilir mi? Geckolar ağırlığa göre çiftleştiriliyor, biliyorum ama yaşın da bir etkisi var mı sormak istedim.
    • Yazan: XgecXO
      Merhaba geckomla üremesi için dişi adaylarını bekliyorum sadece bursa içi olur,ilgilenenler için numaram 05493405050 morphu yellow tiger .
    • Yazan: baranuslu
      Crested geckomun teraryumu için pet shoptan böyle bir şey aldım, pet shoptaki kişi "mango kökü" dedi  ama bu bir mangrove kökü mü yoksa yati kökü mü emin olamadım. Birkaç kez kaynar suya koydum ve suyun rengini sarı yaptı, teraryumuma eklemek için ne yapmalıyım? 

• Yazan: 5234
      Türkiye içinde ne kadar crested gecko kaldı?
      Gizli kahramanlar içimizde mi?