Jump to content
loving

Akvaryuma Sığdırılmış Orman

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar;

Bu terrarium kurmak istiyorum bilgi konusunda sizede danışmak istedim.

1 dişi 1 erkek ağaç pitonu düşünüyorum uygun mudur ?

BÖLÜM 1

BÖLÜM 2

12004130_931621606894499_6233154663913060656_n.jpg?oh=72f4f1916318f6d36ca48a01491ef316&oe=566D0D81

12002930_931621630227830_7735509599621939368_n.jpg?oh=98e735ea19e4637225cc267264b4eb20&oe=565D5BA6

photo.php?fbid=931621640227829&set=pcb.931621790227814&type=1&theater

:thanks:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yanlışım varsa bilen birisi düzeltsin ama ağaç pitonu için bildiğim kadarıyla bu terraryum çok yetersiz.Zira zeminle pek ilişkisi olmayan ağaç dallarından sarkmayı seven bir canlı.Yatay olarak terraryuma konulacak bambular falan kullanılıyor hatta.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir

Bu derece yesil bir ortam saglamaniz icin isiklandirmanin iyi yapilmasi gerekiyor. Bitki turune uygun spectrumlu bir isiklandirma sistemi kurmak lazim. Lakin bu derece yuksek wattta isik sistemi yilanlari rahatsiz eder. Golgede kalan bir kesim olusturabilirseniz belki olabilir. Ayrica uretim donemi haric iki yilani biraraya koymanizi tavsiye etmem. Diger bir konu ise gtp nem i seven bir hayvandir. Fazla nem terrarium icindeki bitkileri curutur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

2 tane ağaç pitonunu aynı yerde bakmanız uygun değil. 1 ağaç pitonu içinde diğer arkadaşların dediği gibi yatay sağlam bir dal olduğu sürece sıkıntı olmaz. Ama böyle bir terranın temizliğide zor olur yılan gibi canlıların dışkısı nemli ortamda kısa sürede ciddi bakteriler yapar kapalı bir terrada bakteri oluşumuna çok müsait bir ortam görsel olarak güzel ama birde o yönünü düşünün. Canberk tecrübelerini yazar görünce

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu paladaryum u daha önce de görmüştüm. Türkiyedeki malzemeler ile bu şekilde kurabilmek biraz sıkıntılı olur diye düşünüyorum. Ve belli bir botanik bilginiz yoksa kurulduktan 1 ay sonra bitkiler çöpe dönecektir. Biraz üst düzey bilgi ve deneyim gerektiriyor bu tarz işler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu paladaryum u daha önce de görmüştüm. Türkiyedeki malzemeler ile bu şekilde kurabilmek biraz sıkıntılı olur diye düşünüyorum. Ve belli bir botanik bilginiz yoksa kurulduktan 1 ay sonra bitkiler çöpe dönecektir. Biraz üst düzey bilgi ve deneyim gerektiriyor bu tarz işler.

2 yıllık bitki akvaryumu tecrübem yeter gibi sanki ve 2011 exo terra bukalemun bakmıştım.

184872_154004041322930_6944131_n.jpg?oh=f9f4b4d69f97b5bcdc2c51533049ef6c&oe=56A94DE4

Maddi kısım ;

- akvaryum 110 x 80 x 60 10 mm cam : 400 tl

- taban;

+ Exo Terra Forest Moss Sürüngen Toprağı 500 gr : 23 tl

+ Exo Terra Plantation Soil Sürüngen Toprağı 4 L : 12 tl

+ Hagen Exo Sürüngen Substrate Taban Malzemesi 4,4 L : 38 tl

- aydınlatma ;

+ exo terra compact top : 100 tl

+ EXO TERRA AYDINLATMA ARMATUR 14CM ÇAP : 70tl

+ EXO TERRA COMPACT FLORASAN DOĞAL IŞIK 15 W : 55 tl adet

- aksesuar

+ Exo Terra Sis Makinesi : 200 tl

+ EXO TERRA THERMOMETER : 12 tl

+ Exo Terra Hydrometer Yuvarlak : 12 tl

+ Exo Terra PT-2961 Terariumlar için arka fon 60 x 60 cm : 60 tl

+ Exo Terra Sis Makinesi : 250 tl

+ EXO TERRA SARMAŞIK : 22 tl

+ EXO TERRA TERARYUM YAĞMUR SİSTEMİ BORU SİSTEMİ : 100 tl

Toplam : 1344 tl + dolap ( 500 tl ) + ıvır zıvır ( bitki ) 200 = 2000 tl

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tecrübeniz var ise tabi yaşatabilirsiniz. Ben kendi adıma söyledim biraz :) Paladaryum hep hayalim olsa da bitkileri yaşatamayacağım için hiç girişmedim.

Maddi kısmına gelinirse çok daha düşük fiyatlara bile kurulabilir. Yağmur sistemi boru demişsiniz ama onu tek başına çalıştıramazsınız moonson yağmurlama sistemi de almanız gerek ama dipte su olacaksa yağmurlama, şelale motoru veya dış filtre ile de damlama şeklinde kurulabilir. Sis makinesi de Exo terra olmayanlar çok daha uygun fiyatlarda ve bana göre aynı işi görüyor.

Bukalemun hangi türdü? Fotoğraflarda çok net göremedim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tecrübeniz var ise tabi yaşatabilirsiniz. Ben kendi adıma söyledim biraz :) Paladaryum hep hayalim olsa da bitkileri yaşatamayacağım için hiç girişmedim.

Maddi kısmına gelinirse çok daha düşük fiyatlara bile kurulabilir. Yağmur sistemi boru demişsiniz ama onu tek başına çalıştıramazsınız moonson yağmurlama sistemi de almanız gerek ama dipte su olacaksa yağmurlama, şelale motoru veya dış filtre ile de damlama şeklinde kurulabilir. Sis makinesi de Exo terra olmayanlar çok daha uygun fiyatlarda ve bana göre aynı işi görüyor.

Evet rs 400 70 dolar tr de bulamadım amazon dan sipariş verecektim tr de stoğu olan sis ve yağmur sistemi önerir misiniz rica etsem.

bukalemun yerli ak deniz bukalemunuydu.

183439_154003754656292_1963273_n.jpg?oh=4ff50e021f7f86e12cb29fb40d49645b&oe=56A4BB9D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

veya panter bukalemunuda bakabilirim asil bir ırk zaten tecrübemde var bu tarz pladiuma tavsiye eder misiniz ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Atakan petshopda veya gittigidiyordaki diğer satıcılarda var. Fiyat biraz yüksek olsa da. Ama tavsiyem yurtdışından getirecekseniz Mistking alın derim.

Bukalemun ne kadar yaşadı peki? Ve elden yem yiyor muydu acaba? Akdeniz bukalemunlarında bu tarz sorunlar çok yaşanıyor çünkü.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yurtdışından güzel bir gtp terraryum örneği.Belki daha az sıkıntı ile gtp'den başka bir yağmur ormanı canlısınıda bu terraryumda ağırlayabilirsiniz.Hem temizlik hem diğer işler sizin için kolay olur.Hemde daha sık bitkili bir ortam yaratabilirsiniz belki kütükler falan yani ilk attığınız resimdeki gibi.Belki ok kurbağası,belki kırmızı gözlü ağaç kurbağası veya nem seven gecko türlerinden bir kaçı da bende çok güzel olur.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Atakan petshopda veya gittigidiyordaki diğer satıcılarda var. Fiyat biraz yüksek olsa da. Ama tavsiyem yurtdışından getirecekseniz Mistking alın derim.

Bukalemun ne kadar yaşadı peki? Ve elden yem yiyor muydu acaba? Akdeniz bukalemunlarında bu tarz sorunlar çok yaşanıyor çünkü.

Bulamadım ben o sitelerde 1/1 link var mı acaba ?

Evet elden yem alıyordu sadece canlı yem. Ben 2 yıl baktım sonra set ile komple sattım alan arkadaşta 7 ay yaşamış sonra ölmüş sanırım ya bakamadı yada ömrü o kadar dı.

Beslenebilecek türler.

Böyle bir tank olsa ne beslerdiniz?

+ Bukalemun

+ Tarantula

+ Ağaç pitonu

+ Iguana

+ Timsah

+ Kurbağa

+ Gecko

PoZ0WO.png

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yurtdışından güzel bir gtp terraryum örneği.Belki daha az sıkıntı ile gtp'den başka bir yağmur ormanı canlısınıda bu terraryumda ağırlayabilirsiniz.Hem temizlik hem diğer işler sizin için kolay olur.Hemde daha sık bitkili bir ortam yaratabilirsiniz belki kütükler falan yani ilk attığınız resimdeki gibi.Belki ok kurbağası,belki kırmızı gözlü ağaç kurbağası veya nem seven gecko türlerinden bir kaçı da bende çok güzel olur.

Ben görsel manyağı biriyim ve yapılmayanı yapmak istemişimdir hep o yüzden zoru severim o tankın daha iyi halini yapmak istiyorum amacım bu. canlı olarak ya ağaç pitonu yada panter bukalemun dişi ve erkek istiyorum. son alternatif amazon renkli kurbağalardan koloni yapmak.

Paladaryumda pek önermem bukalemun. Ama bol bitkili ve yağmurlama sistemli bir teraryum güzel olur.

Yapay bitkidende yapabilirim bu konuda exo terranın ürün yelpazesi geniş hocam.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir şey bu herkes sizin kadar istekli olsa keşke ama zor iş bir yandan da ciddi zor bir iş.Bakın terraryumunuz iguana için çok ufak,timsah zaten önermeniz bile şaka gibi,bukalemun denildiği gibi cam terraryumlarda strese girebiliyor,hava akımı gerekli ve çok ufak bir bukalemun için bu terraryum.Geriye kurbağa,gecko,tarantula kalıyor.Tarantula sizi sıkabilir belki herkese hitap etmez.Zaten büyük ihtimalle bu terraya ağaç türü bir tarantula alınır onlarda sık sık saklanır.Bu terraryuma en iyi ağaç kurbağası veya gecko gibi yükseklik isteyen nem isteyen canlılar güzel olur.Zehirli ok kurbağalarından koloni yapmak istiyormuşsunuz bu arada çok güzel forumun hatta hayvanseverlerin %80'i ister bunu herhalde çok muhteşemler ama belirli bir ısı toleransları var ısı sabit kalmalı nem çok yüksek olmalı kurbağa başı en az 5 meyve sineği kültürünüz olmalı kültürler çok kolay çöküyor ve bildiğim kadarı ile türkiyede mama tutturan yok yada çok az insan var.Dolayısı ile bence siz bütçenizde varmış ne güzel.Farklı gecko türleri veya güzel ağaç kurbağaları alın.Mesela kırmızı gözlü ağaç kurbağası,banana gecko,crested gecko,gargoyle gecko,amazon milk frog,litoria caerulea gibi türler aslında geniş bir yelpaze var önünüzde terraryumunuzda elinizde.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir şey bu herkes sizin kadar istekli olsa keşke ama zor iş bir yandan da ciddi zor bir iş.Bakın terraryumunuz iguana için çok ufak,timsah zaten önermeniz bile şaka gibi,bukalemun denildiği gibi cam terraryumlarda strese girebiliyor,hava akımı gerekli ve çok ufak bir bukalemun için bu terraryum.Geriye kurbağa,gecko,tarantula kalıyor.Tarantula sizi sıkabilir belki herkese hitap etmez.Zaten büyük ihtimalle bu terraya ağaç türü bir tarantula alınır onlarda sık sık saklanır.Bu terraryuma en iyi ağaç kurbağası veya gecko gibi yükseklik isteyen nem isteyen canlılar güzel olur.Zehirli ok kurbağalarından koloni yapmak istiyormuşsunuz bu arada çok güzel forumun hatta hayvanseverlerin %80'i ister bunu herhalde çok muhteşemler ama belirli bir ısı toleransları var ısı sabit kalmalı nem çok yüksek olmalı kurbağa başı en az 5 meyve sineği kültürünüz olmalı kültürler çok kolay çöküyor ve bildiğim kadarı ile türkiyede mama tutturan yok yada çok az insan var.Dolayısı ile bence siz bütçenizde varmış ne güzel.Farklı gecko türleri veya güzel ağaç kurbağaları alın.Mesela kırmızı gözlü ağaç kurbağası,banana gecko,crested gecko,gargoyle gecko,amazon milk frog,litoria caerulea gibi türler aslında geniş bir yelpaze var önünüzde terraryumunuzda elinizde.

mama tutturan var meyve sineği üretimini yapan montium ve saydemir nickli üyeler bir ara bayağa üretiyordu şuan nasıl bilmiyorum gerçi.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir kere şunu belirteyim bukalemun çifti bakacak iseniz kesinlikle ayrı iki tank olmalıdır. Ve dediğiniz gibi yapay bitkiden de yapılabilir. Bukalemun yeterki yapraklardan su içebilsin.

Bu tank daha çok kurbağa türleri için kullanışlı olur. Dart frog olabilir Litoria, red eye tree frog vs gibi bir çok tür olabilir.

Bu Trixie nin yağmurlama sistemi

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/trixie-surungen-yagmurlama-sistemi-183876977

Bu da Exo terra

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/exo-terra-teraryum-yagmur-sistemi-123898911

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler böyle detaylı yorumlara ve yapıcı yorumlara ihtiyacım var cidden.

Tankı yaptırmadım herşeyi oturtup yaptıracağım bodozlama dalma taraftarı değilim tank ölçülerini değiştirip

panter buko eş yada tek small ağaç pitonu alacağım.

kurbağalar çok ufak yoksa en az diğerleri kadar marjinal ama böyle bir tankada en az 10 tane alınmalı galiba.

Görsel ve bu tarz canlı bitki dolu bir ortam istiyorsanız bence ok kurbağaları için ideal.

ben bu ok kurbağası dediğiniz bunlar sanırım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende varım mama tutturan :D

Ama şu ara boşladım baya bi. Yakında buki yavrusu çıkmayacak olmasından dolayı rahatım biraz da.

Dart frog konusunda arkadaşların dediği gibi yem biraz sıkıntılı. Meyve sineği üretimi gerekir. Ve kültürler özellikle yazın çok hassaslar. Seneye onlara ayrı inkubator bile almayı düşünüyorum açıkçası.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hazır yem kullananlarda var.Kendi mamasını tutturan bir tek saydemir bey yanlış değilsem.

Benim bildiğim Şükrü Bey, Nihat Bey, Buğra, ben, forumdan raven ve forum dışından da Erkan var.

Bir ara Volkan Duman da üretim yapıyordu meyve sineği konusunda

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yeni bir tank yaptırmanız bencede daha iyi olur eğer gtp için kararlıysanız veya bukalemun ama bukalemun da usta olan bir çok insan(kendi bilgim değil) ustaların söylediği şey örneğin:Kaan bey/abi gibi önermiyorlar cam sağlıklı değil.Hem hava akışı kısıtlı hemde bukalemun kendi yansımasına sinirleniyor deniyor.Ancak besleyen yokmu cam terraryumlarda çok fazla.İkisinide deneyin tarafınızı seçin :D Ama elinizdeki ufak terraryumuda bence değerlendirin.Tüm kurbağalar o kadar ufak değil merak etmeyin.Litoria caerulea 2-3 tane alsanız o terrayuma çok hoş olabilir.Veya crested gecko alırsınız 1 çift elinizin altında yaşarlar.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.