Jump to content
exotic med

Mantis Bakımı(Theopropus Elegans)

Önerilen İletiler

merhabalar ben burada Theopropus elegans mantis bakımını anlatıyorum ama çoğu mantis bakımı aynı 

yaşam alanı:yaşam alanı konusunda çok fazla yer istemezler ama havalandırma önemlidir o yüzden delik yerine sineklik kullanmak daha önemlidir mantis in büyüklüğüne göre değişir Theopropus elegans mantisi büyük bir kavanozun içinde kapak yerine sineklik olarak bakılabilir

yem ve su ihtiyacı:yem un kurdu tartara vs çeşitli yemler verilebilir ama her gün yerine 3 günde bir 2-3 tane verilebilir su ihtiyacı bukalemunlar gibi fıs fıs la ama bitkiye gerek yok camdan içebilir

cinsiyet ayrımını ve üretimini bilmiyorum ve yanlış bilgi vermek istemem sadece bakmak isteyenler varsa buradan okuyabilir

buda benimki :)IMG_2220.thumb.JPG.9f4d285e1680dd7063a4fe5c709f2de4.JPG

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayran kaldığım canlılar listesinin başında olan bir canlı :)temin edebilirsem kesinlikle beslemek istiyorum.Masallah sizin canlınızda cok harika görünüyor ömürlerinin kısa oluşu üzücü yanları :|

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Shrimper, 6 saat önce yazdı:

Hayran kaldığım canlılar listesinin başında olan bir canlı :)temin edebilirsem kesinlikle beslemek istiyorum.Masallah sizin canlınızda cok harika görünüyor ömürlerinin kısa oluşu üzücü yanları :|

evet bende ömürleri konusunda üzülüyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Baharda umarım yeni türler gelecektir bende edinmek istiyorum bir kaç tür. Çok keyifli canlılar daha önce 3-4 türünü beslemiştim.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 39 dakika önce yazdı:

Baharda umarım yeni türler gelecektir bende edinmek istiyorum bir kaç tür. Çok keyifli canlılar daha önce 3-4 türünü beslemiştim.

Bahar ola hayrola...  Farklı planlarım var. B|

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Nihato, 17 saat önce yazdı:

Bu türün davranış özellikleri hakkında bilgi edinebilir miyim mesela agresiflik durumları nasıl?

çok fazla agresif değiller ama elinizde oynayıp vakit geçiremessiniz

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: Sauron
      Herkese Merhabalar

foruma uzun süre ara verdim iş hayatı, çoluk çocuk, ekonomik derken artık bizim evladı da börtü böceğe alıştırma adına peygamber devesi beslemek istiyorum projeye başladım öncelikle dikey bir vivaryum tasarladım 60 boy 30  taban 30 genişlik olan 20 cm zemin yüksekliği ( torf vb işlemler için gerekli alan) açılır kapaklı olacak üstü kapalı arası çelik sineklik olup üstten bitkilerin gelişimi için gerekli ışıklandırma tabi yapabilirsem otomatik fıslamada yapacağım içerisine de ağaç kavuğundan oluşturup dikey mini sarmaşık ağaç yosunu bir kaç doğadan alınmış bitki kökü zemine ise nemi koruyabilmek adına Sukulent yapacağım. 

Şimdi içerisindeki canlılar.
       mantis koymayı düşünüyorum lakin temini konusunda wc olmasını çok istemiyorum ama L1 Olarak doğadan bulabilirsem adaptasyonunu daha iyi sağlayacağımı umuyorum şuanda tam yumurtlama mevsiminin sonu gibi düşünüyorum çıkanlarda olabilir bu yüzden bir çamlık alana gidesim var ekip olarakta gidebiliriz

Şuanlık bu kadar bakalım ilerleyen süreci nasıl devam ettireceğiz buradan belli olacak

Şimdilik Kendinize İyi bakın Canlılarımıza bol sağlık dilerim
    • Yazan: Güven GÜLERYÜZ
      Merhaba dostlar,

Kısa bir süre önce balkonumda ki yediverenime sevimli ve güzel yeşil bir Peygamberdevesi yumurta yaptı.
      Yediverenim ortalama 1 yıldır balkonumda.
      Geçtiğimiz günlerde sulama yaparken tanımlayamadığım bir şey ile karşı karşıya kaldım.
      Bu ne diye baktım lakin pekte önemsemedim.
      Bir sonra ki gün yine kontrol ettiğimde bu sefer bir peygamberdevesi gördüm.
      Beni fark ettiğinde bana doğru baktı.
      Minik bir selamlaşmadan sonra, yumurtanın ona ait olduğunu anlamak pek zor olmadı

Benim için çok keyif verici bir durum olsa da yediveren için nasıl bir durum olur onu pek bilemiyorum.
      Yumurtaya yaşamalı Peygamberdevesi ise onunla kalmalı diye onları rutin izlemeye aldım.
      Balkonumda farklı farklı bitkilerim mevcut.

Sevgili peygamberdevesi ile 4 günlük bir selamlaşma ve dertleşmemiz ardından, bir sonra ki gün balkonda onu kontrol ederken artık orada olmadığını fark ettim.
      Bu arada bir kaç bitkimde bitlenme olmuştu.
      O bitli çiçekleri peygamberdevesinin olduğu alana götürdüm.
      Eksik olmasın bitleri fark etti ve bir kısmını yedi.

Şimdi peygamberdevesi 2 gündür yok.
      Sizlere sormak istediğim soru şudur.

Peygamberdeveleri yumurtalarını terk edip gider mi?
      Bir peygamberdevesi yumurtası 3 ile 6 ay süre zamanında kuluçkalama sağlıyormuş.

Bir taşınma durumum var ve yediverenimde ki dalı da koparıp atmak istemiyorum.
      Büyük ihtimalle gittiğim yerde bahar gibi yumurtalar çıkacaktır.
      Ve gideceğim alan bir köy. Bundan ötürü onlar için gayet doğal bir ortam. İSTANBUL dan çok daha iyi olacaktır.

Fakat aslı soru şu bu peygamberdevesi yumurtaları için gelir mi?
      Geri dönerse geldiğin de bizler olmayacağız.
      Dönerse ne kadar sürede döner?

Bilgisi, tecrübesi, deneyimi olan sevgili dostlar yardımcı olursa çok sevinirim.
      Konu hakkında bilgisi, tecrübesi yani kısacası deneyimi olmayanlar sırf yorum yapmak için yorum yapmazlarsa çok makbule geçer.

• Yazan: ravenouscortex
      Latince İsmi: Pamphobeteus sp. Cascada

Doğal Yaşam Alanları: Ekvador, Güney Amerika'nın batısı

Boyut: Vücut uzunlukları 8-9cm, bacak açıklıkları 20 cm'ye kadar büyüyebilir.

Yaşam Süresi: Erkekler ortalama 3-5 yıl, dişiler ise 15 yıldan fazla yaşam süresine sahiptir.

Dış Görünüş ve Cinsiyet ayrımı: Slingler turuncu abdomen üzerinde siyah üçgen desenlere ve mavimsi gri bir karapaksa sahiptir. Juvenile boyuta geldikçe karapaks kısmına açık pembe renkte desenler oluşur ve abdomendeki siyahlıklar yayılmaya başlar. Yetişkin dişiler kahverengi-siyah vücut rengine ve kırmızı abdomen kıllarına sahiptir, erkekler ise mor femur ve karapaks desenlerine kavuşur.

Büyüme Hızı: Orta - hızlı. L2 olarak edindiğim canlı 6 ayın sonunda 4 kabuk atarak aşağıda gördüğünüz juvenile boya ulaştı. Bu süre ortam sıcaklığına göre değişebilir, ideal sıcaklık aralığı 22-28°C'dir. 

Davranış: Dış etkenlere karşı ürkek ama yeme karşı iştahlı ve atiktir. Sling ve juvenile evrede fırsatçı kazıcı, adult boyda klasik new world (yeni dünya) yer türü davranışları gösterir. Kışkırtıldığında kaçmaya veya abdomeni havaya kaldırıp bombalama pozisyonuna geçmeye eğimlidir fakat devam edildiğinde tehdit pozisyonuna girmekten kaçınmaz, yine de her canlının kendine has karakterinin olduğunu unutmamak gerek. Başlangıç türü olarak uygundur fakat ülkemizde bulunması zordur.

Teraryum: Yetişkin canlılar için 40L saklama kabı veya 60*40*18 boyutlarında bir teraryum kullanabilirsiniz. Fırsatçı kazıcı oldukları için yavruluk döneminde kendi boyu kadar torf koyarsanız kendine uygun bir mağara oluşturacaktır. Teraryumda hem nem tutması hem de dekorasyon amacıyla yosun kullanabilirsiniz. Ayrıca yükseğe tırmanıp düşerek kendisini yaralamaması için sığ bir teraryum kullanmalısınız.

Nem, Havalandırma ve Sıcaklık: Hafif nemli ortamı severler, benim canlım fısfıs yaptığım bölgede durmayı seviyor. Kabın üçte birini nemli tutmanız yeterli olacaktır, isteğe göre su kabı da kullanabilirsiniz. Nemli ortamın küfe sebep olmaması adına kabın yanlarına çapraz havalandırma açmanızı öneririm, ayrıca nemin buharlaşması ve havalandırmaya yarıdmcı olması için kapak kısmına da delik açmak gerekir. Daha düşük derecelerde de yaşayabilmelerine rağmen 22-28°C aralığında tutmanız düzenli büyüme için önemlidir.

Kullanığım Kaynaklar:
      https://www.giantspiders.com/species/pamphobeteus-spp/
      https://www.thetarantulacollective.com/caresheets/pamphobeteus-sp-platyomma
    • Yazan: mutlu
      Yılanımı 2.5 yaşında, 65 cm civarı olarak cidden olmaması gereken bir boyda sahiplendim. Sonrasında düzenli besleme ve ortam ile istikrarlı bir büyüme elde ettim.
        Fakat şu ilk Corona Yasaklarında beslenmesi ciddi bir sekteye uğradı. Sonrasınsa benim taşınmam ile daha da kötüye gitti ve yaklaşık 6 ay aşırı düzensiz beslendi. Sonrasında rayına bir şekilde oturtsamda vücudu olması gerektiği gibi kare değil, üçgen bir formda, ayriyetten kafa ve boyun kısmı vücuduna göre küçük ve sıska kaldı. Daha detaylı olarak yardımcı olmak isteyenler olursa özelden çeşitli fotoğraflar ve beslenme çetelesini atabilirim. Teşekkürler.
      ~4 yaşında dişi 152cm 2740gr Boa C.
      ~135x45x45 cage - dondurulmuş beslenme

• Yazan: tunecchi
      2 dişi 2 erkek panda mice almayı düşünüyorum beraber bakabılırmıyım aynı yaşam alanında ya da erkekleri ayrı dişileri ayrı bakmammmı daha iyi olur (aşırı üremeden)