Jump to content

Önerilen İletiler

Platymeris Biguttatus (Assassin Bug)

Cins : Platymeris

Tür : Platymeris biguttatus
Aile
: Reduviidae (Adımlayıcı yarım kanatlılar)

Sınıfı : Insecta (Böcekler)

Yaşam alanıTropikal Afrika

Boyut : 30-40mm

Bu tür diğer böcekleri veya bitkileri emmek için ağzında kıvrılmış iğne şeklinde bir hortum bulunur. P. biguttatus'lar avının dış iskeletini delmek için kullandığı proboscis (hortum) ve rostrumları (gaga şeklinde kıvrık çıkıntı) bulunur. Bu böceklerin sırtlarında sarı ve beyaz,gövdelerinde ise parlak bir siyah renk bulunmaktadır. Kanatları uzundur fakat uçamazlar.  Kafaları gövdelerine göre nispeten küçüktür ve her iki tarafında büyük gözü mevcuttur. Ayrıca erkekler dişilerden biraz daha uzundur. Işığı sevmezler fakat avı yakın hissederse gün ışığına çıkmaktan çekinmezler. Doğal ortamlarında cırcır böceği,hamamböceği,sinek,tırtıl gibi canlılarla beslenirler. Saldırı esnasında hortumunu bir sıvı sayesinde çok rahat delerek kurbanına saplar ve onu bir enzim içeren tükürüğü ile zehirler. Saldırı sonrası acı,şişik ve kabarcıklar oluşabilir. Bazı kaynaklar bu türün 1 metreye kadar tükürük sıvılarını fırlatabildiğini söylüyor. Bu yüzden önlem olarak gözlük kullanmayı tavsiye ederler. Çiftleşmeleri sadece birkaç saniye sürer. Yavruların gelişimi yumurtadan yetişkinliğe kadar altı ila dokuz ay kadar sürer.Yetişkinlerin yaşama süreleri genellikle iki yıldır.

Cinsiyet ayrımı:

dimorphisme_sexuel_reduve_platymeris_biguttatus_blog_arthropodus (1).jpg

3094319.jpg.eb5ecffbc5bc74bb660736ef1c90c5ce.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.