emirfire 2 Oluşturuldu: 25 Mart, 2018 Herkese merhaba bir konuda danışmak istiyorum ben tarantula hobisine sarmış durumdayım ve 1-2 haftaya yakın bir süredir hangi tür ile başlamam gerektiğini düşünüyorum.Fakat farkettim ki başlayan herkese b.smithi gibi sakin türler öneriliyor.Fakat ben biraz daha agresif bir türle başlamak istiyorum.Bir sitede sling boy bir nhanhu chromatus gördüm ve başlangıç için uygun olup olmadığını soracaktım.Ya da siz başka bir tur önerebilir misiniz?Şimdiden çok teşekkürler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Berke01 30 25 Mart, 2018 gönderildi Herkese merhaba bir konuda danışmak istiyorum ben tarantula hobisine sarmış durumdayım ve 1-2 haftaya yakın bir süredir hangi tür ile başlamam gerektiğini düşünüyorum.Fakat farkettim ki başlayan herkese b.smithi gibi sakin türler öneriliyor.Fakat ben biraz daha agresif bir türle başlamak istiyorum.Bir sitede sling boy bir nhanhu chromatus gördüm ve başlangıç için uygun olup olmadığını soracaktım.Ya da siz başka bir tur önerebilir misiniz?Şimdiden çok teşekkürler Türleri net bilmiyorum fakat 4 aydır bütün ilanları,sohbetleri falan takip ediyorum ve vardığım sonuç agresif tür ile başlamanın göründüğünden daha sıkıntılı olduğu benim önerimde G. Rosea ya da B. Smithi olacaktır Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi Berke01, Şimdi yazdı: Türleri net bilmiyorum fakat 4 aydır bütün ilanları,sohbetleri falan takip ediyorum ve vardığım sonuç agresif tür ile başlamanın göründüğünden daha sıkıntılı olduğu benim önerimde G. Rosea ya da B. Smithi olacaktır Açıkçası bende bu türlerle başlamayı düşündüm ama niyeyse biraz aksiyon istiyorum .Biraz agresif olsun filan yani.O yüzden smithi gibi türlerin biraz dışına çıkmak istiyorum. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
YushLeN1 102 25 Mart, 2018 gönderildi Handling yapmazsan ve elini kullanmazsan bir sıkıntı çıkmaz.Ben muticus ile başlamışdım hem agresif hemde yüksek zehirli olmasına rağmen. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi YushyLeN1, 1 dakika önce yazdı: Handling yapmazsan ve elini kullanmazsan bir sıkıntı çıkmaz.Ben muticus ile başlamışdım hem agresif hemde yüksek zehirli olmasına rağmen. Yani dikkatli olmak şartıyla fazla sıkıntı çıkmaz dimi? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emreceyhan34 60 25 Mart, 2018 gönderildi (Tavsiye değil)İlk tarantula nhandu chromatusdu yaklaşık 1 hafta sonrasında adult Stromatopelma calceatum aldım çoğu forumda çok saldırgan agresif olduğunu yazıyor doğru fakat bir o kadarda çekici güzel bir tür. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Berke01 30 25 Mart, 2018 gönderildi Tabi heyecan adrenalin güzel ama şahsen ben ilk zararsız bir türle başlayıp alıştıkça asıl istediğin tehlikeli ya da zehirli türü almayı öneriyorumTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
YushLeN1 102 25 Mart, 2018 gönderildi Aynen emirfire, 21 dakika önce yazdı: Yani dikkatli olmak şartıyla fazla sıkıntı çıkmaz dimi? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi Çok teşekkür ederim herkese Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Berke01 30 25 Mart, 2018 gönderildi Rica ederiz bu forumun en güzel yanı paylaşımTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi Berke01, Şimdi yazdı: Rica ederiz bu forumun en güzel yanı paylaşım Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 😁 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
taylan 33 25 Mart, 2018 gönderildi Agresiflikten ziyade hızlı tarantula türleri başlangıç için ciddi zorlayabilir. P. Murinus'un internette kaçma videolarını izleyin. Hayvan yavaş çekimde bile hızlı. İlk aldığınız tarantulanın kabını ilk değiştirişte kaçması biraz sıkıntı olabilir. Yavaş büyüyen türler sıkar bu bir gerçek. İştahlı yer türleri tercih edilebilir. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi taylan, 5 dakika önce yazdı: Agresiflikten ziyade hızlı tarantula türleri başlangıç için ciddi zorlayabilir. P. Murinus'un internette kaçma videolarını izleyin. Hayvan yavaş çekimde bile hızlı. İlk aldığınız tarantulanın kabını ilk değiştirişte kaçması biraz sıkıntı olabilir. Yavaş büyüyen türler sıkar bu bir gerçek. İştahlı yer türleri tercih edilebilir. Önerebileceğiniz iştahlı türler var mı? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
taylan 33 25 Mart, 2018 gönderildi Ben çok tarici değilimdir ama beslediklerim arasında L.parahybana ve CC bana başlangıç için sıkıntısız türler gibi geliyor tabi Murinus yem konusunda sıfır sıkıntı hayvan çok iştahlı ama dediğim gibi ilk defa tarantula besleyecek birine tavsiye etmem. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi taylan, 3 dakika önce yazdı: Ben çok tarici değilimdir ama beslediklerim arasında L.parahybana ve CC bana başlangıç için sıkıntısız türler gibi geliyor tabi Murinus yem konusunda sıfır sıkıntı hayvan çok iştahlı ama dediğim gibi ilk defa tarantula besleyecek birine tavsiye etmem. sling boylarını bulmak kolay mı ve fiyatları uçuk mu? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven 12 25 Mart, 2018 gönderildi Sakin ve düşük zehir seviyesine sahip bir tür seçmek başlangıç için daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü besleme, nemlendirme vs yaparken illa ki kaçırıyorsunuz. Acemiyken bu durum daha çok oluyor çünkü hayvanın ne yapacağı konusunda az bilgi sahibi oluyor insan. Kaçayım derken hayvan elinize de çıkabilir, bu durumda panik olup hayvana da zarar verebilirsiniz. Bu yüzden en azından 1-2 ay yavaş ve sakin bir tür ile biraz deneyim kazanmak doğru olur diye düşünüyorum. Şöyle de bir durum var, tüm Brachypelma'lar yavaş olacak diye bir kaide yok ama köşeye sıkıştığında ısırmaya çalışmak yerine bombalamayı tercih edecektir böylece zarar görmeden yakalamanız kolay olur. Grammostola veya Brachypelma alın demiyorum ama sakin türle başlamak sizin için daha kolay olacaktır. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi Gözde Gülseven, 14 dakika önce yazdı: Sakin ve düşük zehir seviyesine sahip bir tür seçmek başlangıç için daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü besleme, nemlendirme vs yaparken illa ki kaçırıyorsunuz. Acemiyken bu durum daha çok oluyor çünkü hayvanın ne yapacağı konusunda az bilgi sahibi oluyor insan. Kaçayım derken hayvan elinize de çıkabilir, bu durumda panik olup hayvana da zarar verebilirsiniz. Bu yüzden en azından 1-2 ay yavaş ve sakin bir tür ile biraz deneyim kazanmak doğru olur diye düşünüyorum. Şöyle de bir durum var, tüm Brachypelma'lar yavaş olacak diye bir kaide yok ama köşeye sıkıştığında ısırmaya çalışmak yerine bombalamayı tercih edecektir böylece zarar görmeden yakalamanız kolay olur. Grammostola veya Brachypelma alın demiyorum ama sakin türle başlamak sizin için daha kolay olacaktır. Aslında başlangıç sürecinde sakin bir tür ile başlamak mantıklı geldi Peki forumda önerebileceğiniz sling tarantula satan bir üye var mı? Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ocean 61 25 Mart, 2018 gönderildi Cc ile başlayabilirsiniz başlangıç için bence en iyi tür Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven 12 25 Mart, 2018 gönderildi Forumdan baya uzak kaldım, kim ne satıyor bilmiyorum ama ben pek sling ilanı görmedim şu aralar. İthalat zamanını bekleyin bence, havaların ısınmasıyla başlar. Daha çok seçeneğiniz olur hem. Enes Gaygusuz bu sezon ithalat yapar mı bilmiyorum ama o güzel canlılar getiriyor ve güvenilir satıcıdır. Aklıma şu an başka biri gelmedi adını söylemediğim diğer arkadaşlar da affetsinler lütfen 😄 sezon açıldığında seçenekler çoğalır o zaman da satıcı değerlendirmede vs tekrar sorarsınız. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi Ocean, 12 dakika önce yazdı: Cc ile başlayabilirsiniz başlangıç için bence en iyi tür Teşekkürler tavsiye için Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
emirfire 2 25 Mart, 2018 gönderildi Gözde Gülseven, 9 dakika önce yazdı: Forumdan baya uzak kaldım, kim ne satıyor bilmiyorum ama ben pek sling ilanı görmedim şu aralar. İthalat zamanını bekleyin bence, havaların ısınmasıyla başlar. Daha çok seçeneğiniz olur hem. Enes Gaygusuz bu sezon ithalat yapar mı bilmiyorum ama o güzel canlılar getiriyor ve güvenilir satıcıdır. Aklıma şu an başka biri gelmedi adını söylemediğim diğer arkadaşlar da affetsinler lütfen 😄 sezon açıldığında seçenekler çoğalır o zaman da satıcı değerlendirmede vs tekrar sorarsınız. Enes abi ile konuştum 15 nisanı beklememi söyledi sağolun tavsiye için Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Gözde Gülseven 12 25 Mart, 2018 gönderildi Rica ederim ne demek. O zaman ben de 15 nisanı bekleyeyim 😆 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Elifegerdem 3 28 Ağustos, 2018 gönderildi Bence de elini kullanmadığın sürece birşey olmaz. Bende de türkiyenin en ölümcül 2. Akrebi dünyanında en ölümcül 3. Akrebi olan şişko kuyruk kara akrep cinsi var hayatımda ne tarantula ne başka birşey besledim ama aylardır bende bi sıkıntı yaşamıyoruz dikkat gerek birazcık kendi iyiliğin için 🤣 cımbızlarla kanka olursun benim gibi 😇 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş