Jump to content
TUCO REPTILES

Üretim Macerası Ilk Yavrular

Önerilen İletiler

İlk tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim. Bir erkek üç dişi Leopard Geckolarımı ocak ayında çiftleştirmeye başladım, tamamı 1,5 ile 2,5 yaş arasında yetişkin. Çiftleşmeler başladığında vakit kaybetmeden bir inkübatör yaptım. Strafor kutu, termostat, ısıtıcı pad ve gözlemlemek için camdan oluşan malzemelerle. Maksadım yumurtalar gelmeden ısıyı sabitlemede başarıyı sağlayıp hazırlığımı tamamlamaktı. 3 adet 12’lik egg organizerlerin altına vermikülit koydum ve nemlendirdim, kapaklarına hava dolaşımı için delikler açtım. İnkübatör içi nem içinde bir kutuda nemli vermikülit, hava içinde çok küçük delikler açtım ve yumurtaları beklemeye başladım. İlk yumurtalar 16 şubatta 2 tane olarak Hypo Mack Snow dan geldi, ikinci yumurta Hypo dan 1 adet geldi (tutmadı küflenip çöktü) üçüncü yumurtalar yine Hypo Mack snow dan 10 martta 2 adet olarak geldi, dördüncü yumurtalar High yellow levander den 15 martta 2 adet, beşinciler 2 adet 1 NisanDa HMS dan, altıncılar 2 adet olarak 5 Nisan da HYL den geldi. Hypo benim ilk L. Geckom çiftleşiyor fakat yumurta alamıyorum. Tek erkek Bell Albino bu arada. Bazı yumurtaları torfa değilde yere veya suya bıraktılar, kuru yere bıraktıklarında yapışıyorlar, bir kağıt yardımıyla yapıştıkları yerden ayırdım. Yumurtaların üzerine işaret koydum ki üst kısımları belli olsun dönerse düzelteyim diye. 28-29 derecede inkübe ettim ilk yumurtalar 48. ve 49. günde (5 ve 6 Nisan) açıldılar. Yavrulardan biri hiperaktif diğeri uysal ele geliyor, aynı anne babadan birer gün arayla doğsalar bile karakterler farklı oluyor demek ki:) 

0C2AB3CF-8389-47EE-B293-1B300200C56B.jpeg

657FF0D7-7CF4-45DD-96AA-ECAF19A132CA.jpeg

59DA9B58-C738-4461-B455-A72A6CFCAA70.jpeg

3E7E3F70-26D6-446C-B6D0-B2CBEF77BE2F.jpeg

E5DBCC53-F784-486B-A775-A31AD28C6565.jpeg

C5F08282-6E30-4784-839D-3C109023DE31.jpeg

2A52C67F-0F88-43C9-AD84-11ED528A38FB.jpeg

97025ED2-7CEF-440E-B0DA-91A4E410B542.jpeg

• Like 3
  • Thanks 2

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir yazı ve güzel fotoğraflar olmuş. Kendi yaptığınız inkübatör'den de verim almanız çok sevindirici.Umarım diğer yavrular da sırası ile gelir. Bizim gibi yavruların piyasaya çıkmasını bekleyenler içinde iştah kabartıyor demek yanlış olmaz :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Light, 4 dakika önce yazdı:

Bebişler çok tatlı maşallah :D Çok güzel bir his olmalı, tebrik ederim sizi.

Teşekkür ederim, hem de nasıl:) ne zaman çıkacaklar 🦎 diye yumurta 🥚 gözlemekten yorulmuştum, darısı başınıza:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Nevermore, 33 dakika önce yazdı:

İlk önce hayırlı olsun Gökmen. Yavrular o kapta mı duruyor?

Teşekkür ederim evet o kaptalar, mağaralardan biri ısıtıcı padin üzerinde diğeri boşta ve bir nem kabı ilave ettim, kalsiyum kabında bir kaç mikro un kurdu var önlerine de atsam yemiyorlar şu an. Ve aslında yavru bakımında tecrübeli bir hobiciden destek beklemiyor değilim:)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
On 07.04.2018 at 4:21 PM, kubilay said:

ah keşke,bende yumurtlayan bir dişi bulsam hemen hazırlıklara başlıyacağım onun için para biriktiryorum

@kubilay hocam siz geçen haftalar içerisinde üremeye hazır hypo mack snow bir dişi sattınız diye hatırlıyorum ama yanlış mıyım?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hadi hayırlı olsun yavrular :) Benim tavsiyem yavrularda nem kabı kullanmamanız ve mümkün ise biraz daha küçük bir teraryumda Sıcak bölgede bir mağara, soğuk bölgede yem kabı, su kabı (Derin ise içinde taş), bir de dilerseniz kalsiyum kabı olabilir. Bunların sığacağı kadar büyüklükte bir kap daha iyi olacaktır. Ve mümkünse tek tek bakmakta fayda var.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 53 dakika önce yazdı:

Hadi hayırlı olsun yavrular :) Benim tavsiyem yavrularda nem kabı kullanmamanız ve mümkün ise biraz daha küçük bir teraryumda Sıcak bölgede bir mağara, soğuk bölgede yem kabı, su kabı (Derin ise içinde taş), bir de dilerseniz kalsiyum kabı olabilir. Bunların sığacağı kadar büyüklükte bir kap daha iyi olacaktır. Ve mümkünse tek tek bakmakta fayda var.

Bunları dikkate alacağım, teşekkür ederim 😊 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel olmuş elinize sağlık valla yavrularında maşallahı var inşallah sağlıklı uzun ömürleri olur :) Sprey kolonya şişesinin mantığı nedir acaba öğrenebilirmiyim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yek0665, 9 dakika önce yazdı:

Çok güzel olmuş elinize sağlık valla yavrularında maşallahı var inşallah sağlıklı uzun ömürleri olur :) Sprey kolonya şişesinin mantığı nedir acaba öğrenebilirmiyim

Teşekkür ederim, inşallah. İçinde kolonya yok su var, çok ince neredeyse buhar gibi püskürtme yaptığı için tercih ediyorum. Genel olarak inkübatör, nem kapları vs nemlendirmek maksadıyla kullanıyorum.

tarihinde Gokmen73 tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kanatiszkus, 10 dakika önce yazdı:

Maşallah çiğnemeden yutuyor nerdeyse :) Daha fazla video bekliyoruz devamı gelir umarım :yes:

Tüm gelişmeleri yeni çıkan yavruları hepsini paylaşacağım 🙂

tecrubeli arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda iki yavruyu daha küçük iki ayrı saklama kabına koydum. Köpük mağara, şeffaf yem kabı, kağıt havlu, alttan ısıtıcı pad:

1EC37C79-1A35-4616-8224-EE38F02A2331.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.