Ceronimo 17 Oluşturuldu: 1 Eylül, 2018 Herkese merhaba bu konuyu burda açmak ne kadar doğru bilmem ama aklıma takıldı ve belki şuan diyeceğim şey sayesinde bu fobisini yenenler vardır. Yıllardır örimceklere karşı bşr fobim var ve bu beni günlük hayatta çok fzla zorluyo ve kısıtlıyor. Orduda yaşıyorum burda fındık yevmiyeye falan gidilince güzel bir para kazanma yolu fakat ben kendi fındık bhçemize bile giremiyorum bu fobi yüzünden akrabalar arasındada bu durumla ilgili çok fazla boş muhabbet dönüyor benim gibi başkası olmadığı için. Acaba bir tarantula beslersem bu korkumu yenebilirmiyim okuduğum bazı makalelerde korkunun üstüne gidilmesi gerktiği yazıyor. Canlıya bir zarar gelmesine asla izin vermiyeceğim için mecburen ilgilenicem zamanla alışıp GERÇEK örümceklere olan korkumu yenebilirmyim? Konu biraz saçma gelebilir ama gerçekten aklıma takıldı bu durum inanılmaz rahatsız ediyor beni bilgisi olan varsa yzarsa çok sevinirim VIA_S10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
onurt15 15 1 Eylül, 2018 gönderildi Bir zamanlar benimde inanılmaz derecede fobim vardı. Video bile izleyemezdim... Forumda takılıp tarantulalar hakkında yazılıp çizilen şeyleri okudukça ilgi duymaya başladım. Artık bahçe de gördüğüm örümcekleri bile yakalıyorum 😄 İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ooBoo 32 1 Eylül, 2018 gönderildi Öncelikle bir bilgim olduğundan dolayı değilde sadece tavsiye olarak kabul etmenizi öneriyorum dediklerimi. Bundan 3 ay önce odamda hamam böceği var diye uyuyamayıp, başka yere geçtiğimi söyleyebilirim. (hoş şuanda kapalı kapta olmasalar ,çok değiştim mi bilmiyorum ama değişimi hissediyorum. ) yaklaşık 2 aydır sürüngen hobisini araştırıyorum ve başlamaya karar verdim. Her şeyimi hazırladım, canlı yemlerim dahil. Yaklaşık 2 haftadır besliyorum. Geldikleri ilk günden bu güne hala çok hoşnut olmasam da kapağı açıp besleme yapıyorum. Geçen gün ufaklardan bir tanesini elime aldım. Bu anlattıklarım 3 ay öncesini düşününce bana çok uzak şeyler olduğu için yazıyorum. Hala alışamadığımın farkındayım ama bu işin haşır neşir oldukça çözüleceğini , adım adım ilerlenildiğini fark ettim. Sizin durumunuz için diyeceğim şu eğer kapalı bir kapta korksanız da o canlının ihtiyaçlarını yerine getirebilecek düzeyde korkularınıza hakim olabiliyorsanız, Ne bileyim kapağı açıp besleme , torf değiştirme vs. gibi işlemleri yapabileceğinize inanıyorsanız. Bunları yaparken elinize almanıza gerek kalmayacaktır her türlü önlemi alıp bu işlemleri yaptığınız takdir de bile kaçırdığınız da yakalamaktan çekinmeyecekseniz , korkmayacaksanız, bence kesinlikle besleyin derim çünkü göz gördükten sonra yakından takip edip uzun süre izleyince zarar vermediğini veya canlının verdiği tepkileri çözdüğünüz için bir sonraki karşılaşmada korku dozu azalacaktır diye düşünüyorum. Biraz uzun ve gereksiz konuştum sanırım. Uzun lafın kısası, canlının rahatını bozmayacak düzeyde ona iyi bakarım diyebiliyorsanız almanızı öneririm. İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ceronimo 17 2 Eylül, 2018 gönderildi Bir zamanlar benimde inanılmaz derecede fobim vardı. Video bile izleyemezdim... Forumda takılıp tarantulalar hakkında yazılıp çizilen şeyleri okudukça ilgi duymaya başladım. Artık bahçe de gördüğüm örümcekleri bile yakalıyorum Sevindim adınıza VIA_S10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ceronimo 17 2 Eylül, 2018 gönderildi Öncelikle bir bilgim olduğundan dolayı değilde sadece tavsiye olarak kabul etmenizi öneriyorum dediklerimi. Bundan 3 ay önce odamda hamam böceği var diye uyuyamayıp, başka yere geçtiğimi söyleyebilirim. (hoş şuanda kapalı kapta olmasalar ,çok değiştim mi bilmiyorum ama değişimi hissediyorum. ) yaklaşık 2 aydır sürüngen hobisini araştırıyorum ve başlamaya karar verdim. Her şeyimi hazırladım, canlı yemlerim dahil. Yaklaşık 2 haftadır besliyorum. Geldikleri ilk günden bu güne hala çok hoşnut olmasam da kapağı açıp besleme yapıyorum. Geçen gün ufaklardan bir tanesini elime aldım. Bu anlattıklarım 3 ay öncesini düşününce bana çok uzak şeyler olduğu için yazıyorum. Hala alışamadığımın farkındayım ama bu işin haşır neşir oldukça çözüleceğini , adım adım ilerlenildiğini fark ettim. Sizin durumunuz için diyeceğim şu eğer kapalı bir kapta korksanız da o canlının ihtiyaçlarını yerine getirebilecek düzeyde korkularınıza hakim olabiliyorsanız, Ne bileyim kapağı açıp besleme , torf değiştirme vs. gibi işlemleri yapabileceğinize inanıyorsanız. Bunları yaparken elinize almanıza gerek kalmayacaktır her türlü önlemi alıp bu işlemleri yaptığınız takdir de bile kaçırdığınız da yakalamaktan çekinmeyecekseniz , korkmayacaksanız, bence kesinlikle besleyin derim çünkü göz gördükten sonra yakından takip edip uzun süre izleyince zarar vermediğini veya canlının verdiği tepkileri çözdüğünüz için bir sonraki karşılaşmada korku dozu azalacaktır diye düşünüyorum. Biraz uzun ve gereksiz konuştum sanırım. Uzun lafın kısası, canlının rahatını bozmayacak düzeyde ona iyi bakarım diyebiliyorsanız almanızı öneririm.Yazınız için çok teşekkürler dediğim gibi hayvanın sağlığına bir zarar gelmemesi için bakımını düzenli yapıcağıma eminim. Tek kaygım tarantulalar ve köydeki örümcekler farklı tarantuladan korkarmıyım bilmiyorum. Hatta hoşuma bile gidiceğini düşünüyorum. Sling boy alırsam belki işe yarar. Bu kadar masraf edip kocaman tarantulayı severken gidip tırnak ucu kadar örümcekten korkmaya devam edersem bizimkiler hakikaten bahçeye girmemek için uydurduğumu bahane gösterdiğimi sanıcak =)VIA_S10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Nihato 6 2 Eylül, 2018 gönderildi Ben de faydalı olabileceğini düşünüyorum zira sizin kadar olmasa da aynı durum bende de vardı her türlü canlıya muhteşem ilgi duymama rağmen örümcekler hep beni ürkütur olmuştu fakat yaklaşık bir buçuk iki sene önce forumlarda takılmaya gruplara girmeye ve araştırmaya başladıgim andan itibaren onlar da benim için çok değerli bir yere ulaştı ve hobiye de ilk adımimi önceden hiç tahmin edemiycegim şekilde bir tarantula ile yaptım 😄şuan da da keyifle beslemeye ve büyütmeye devam ediyorum size de öneririm İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Ceronimo 17 2 Eylül, 2018 gönderildi Ben de faydalı olabileceğini düşünüyorum zira sizin kadar olmasa da aynı durum bende de vardı her türlü canlıya muhteşem ilgi duymama rağmen örümcekler hep beni ürkütur olmuştu fakat yaklaşık bir buçuk iki sene önce forumlarda takılmaya gruplara girmeye ve araştırmaya başladıgim andan itibaren onlar da benim için çok değerli bir yere ulaştı ve hobiye de ilk adımimi önceden hiç tahmin edemiycegim şekilde bir tarantula ile yaptım şuan da da keyifle beslemeye ve büyütmeye devam ediyorum size de öneririm Tarantulaları seviceğimden eminim dediğim gibi tek kaygım diğer örümceklere alışabilirmiyim. Güle güle büyütürsünüz umarım canlınızıVIA_S10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş