Jump to content
Erkan

1.0 BCC Hoenir ile ilk temas :)

Önerilen İletiler

Yaklaşık 10 gündür bende olan minik tırtılımla bu gün ilk temasımızı yaşadık.

Bu kadar sakin olacağını tahmin etmemiştim. handling ne keyifli şeymiş :)

bunu her gün tekrarlamamız canlıyı çok rahatsız eder mi ? yoksa daha sosyal olmasını mı sağlar ?

Daha önce hiç bu kadar keyifli hissedeceğimi düşünmemiştim :) Oğlumu seviyorum :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

böyle bir şey olabilir mi yoksa ben acemilikten mi saçmalıyorum :)

sanki biraz daha rahat davranıyor artık. 10 gündür bütün aktivitesi suyuna gidip yuvasına kaçmaktan ibaretti.

şimdi pek bir ortalarda salınıyor :)  bu arada handling sıklığı konusu ciddi bir soruydu.

her gün tekrarlanması canlı için rahatsızlık sebebi midir ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle besleyin... Canlıyı bu boyutlarda haftada toplamda 2.3 kez belirli aralıklarla ele alabilirsiniz. Bu boyutlarda sıkı handling ile yeterince ehlileştirmiş olursunuz. Zamanla canlının karakterini kavradığınızda handling sürelerinizde ona göre şekillenecektir.

Ek olarak;

- Canlıyı besledikten sonra 48 saat handling yapmamaya ve canlıyı rahatsız etmemeye özen gösterin.

- Deri değişim zamanlarında nem değerlerini yükseltin ve canlıya handling yapmayın.

- Canlının deri değişim zamanlarını mutlaka not alın ve atılan derinin boyutlarının takibini yapın. (Öneri)

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. hepsine uyacağım  :eğilme:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun yavrunuz. Bcc mi Bci mi? Boalar çok güzel canlılar ne olursa olsun.

Aldığım kişi Bcc olduğunu söyledi. biraz daha samimi olduğumuzda buradaki tanımlama kısmını kullanarak daha detaylı bilgi sahibi olacağım.

bu gün hayran hayran kendisini seyretmek dışında bir şey yapmak gelmedi aklıma :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Masallah, yılan mi cok küçük siz mi çok büyüksünüz :) hatchling sanırım. Söylenenlere katılıyorum; yem yedikten sonra 2 gün ve deri dönemleri harici ne kadar handling yapılırsa o kadar uysallaşır. Karakteri de önemli yani uysalsa da uysaldır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Masallah, yılan mi cok küçük siz mi çok büyüksünüz :) hatchling sanırım. Söylenenlere katılıyorum; yem yedikten sonra 2 gün ve deri dönemleri harici ne kadar handling yapılırsa o kadar uysallaşır. Karakteri de önemli yani uysalsa da uysaldır.

ya içine melek kaçmış ya da beni ciddiye almadı :)

ayrıca şimdilik ikimizin de boyu küçük :) yaş itibari ile ben böyle kalacağım, o da beni yiyebilecek kadar büyüyecek :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

karşılaştığım ve bilgisizliğim yüzünden sebebini bilmediğim şeyleri buradan danışabilirim sanırım.

yılanım son 30- 35 dakikadır kafası hariç bütün bedeni suyun içinde. ara ara kafası da dahil tamamen suyun içinde duruyor. bunu yapıyor olmasının belirgin bir sebebi var mı ? yoksa tamamen doğal ben mi yadırgıyorum ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence gayet doğal.

Daha önce de forumda sorulmuştu ve arkadaşlarımdan biliyorum ben de :)

(Tabi besleyenler daha iyi yardımcı olabilirler)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben nem odası yaptım, çok da memnunum, boalar çok zeki canlılar, ball pitonlar gibi değiller. Yuvasını, suyunu, nem odasını çok iyi biliyor ve kullanıyorlar size de tavsiye ederim. Her yeri ıslatıp nemlendirmektense, sık sık temizlenen bir nem odası benim için daha cazip.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben nem odası yaptım, çok da memnunum, boalar çok zeki canlılar, ball pitonlar gibi değiller. Yuvasını, suyunu, nem odasını çok iyi biliyor ve kullanıyorlar size de tavsiye ederim. Her yeri ıslatıp nemlendirmektense, sık sık temizlenen bir nem odası benim için daha cazip.

tam olarak nasıl bir yapıdır nem odası ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçinde nemli torf,moss ya da sadece kağıt havluların olduğu bir yuva. Ben koyu renkli bir saklama kabına uygun büyüklükte giriş çıkış deliği ve bir kaç tane havalandırma deliği açtım. Bu yuva hariç diğer her yer kupkuru, bir de genişce su kabı var tabii. Yarın detaylı fotograf cekerim simdilil elimde bu var, sag koseye dışkısını yapmış ve diğer köşeye sinmiş:) fotografta ust kismin cikarilmis hali var

width=500http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/25/235e536979f92019be7e71ad2a322569.jpg[/img]

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçinde nemli torf,moss ya da sadece kağıt havluların olduğu bir yuva. Ben koyu renkli bir saklama kabına uygun büyüklükte giriş çıkış deliği ve bir kaç tane havalandırma deliği açtım. Bu yuva hariç diğer her yer kupkuru, bir de genişce su kabı var tabii. Yarın detaylı fotograf cekerim simdilil elimde bu var, sag koseye dışkısını yapmış ve diğer köşeye sinmiş:) fotografta ust kismin cikarilmis hali var

235e536979f92019be7e71ad2a322569.jpg

yarın ilk iş :) teşekkürler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun yavrunuz. Bcc mi Bci mi? Boalar çok güzel canlılar ne olursa olsun.

Bu sorudan beridir içimi kemiriyordu :) Bcc mi Bci mı ?

bu günkü handling durumu öğrenmek için çok iyi oldu

12826_1537733516487080_4858842851039997719_n.jpg?oh=87b5e2e814a3f40570ffbe1bb4695639&oe=55319D70&__gda__=1429886349_c16ee99b5aa694929bb5252056d946dd

Evet yavrumuz Bcc :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Biz ne zaman göreceğiz  :arştır:

tırtıl formundan çıksın önce :)

iyi bir fotograf makinesi edinir edinmez yavrumun güzelliğini paylaşacağım  :eğilme:

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.