mnuhdukme 0 Oluşturuldu: 9 Şubat, 2019 Merhabalar yaklaşık 2 aydır hobiyle ilgileniyorum ve 2 adet sakallı ejdere sahibim amacım onlara iyi bir yaşam ortamı sağlamak bu doğrultuda siz değerli forum üyelerinin bana teraryumumda yapmam gereken değişiklik ve eklemem gereken yenilikler hakkında değerli önerilerinizi merak etmekteyim. Kısaca bilgi vereyim ; 4,5 aylık ejderlerim Teraryum boyutu 90*60*60 Spot lamba ve seramik lamba mevcut Florasan 8.0 uvb var Exo terranın Isıtıcı kablo ile yerden ısıtma sistemi var Ön taraf cam geri kalan her yer mdf Sağ ve sol tarafta görülüdüğü gibi hava kanalları mevcut Dijital Termostat mevcut Sol taraftaki dekorları nasıl yaptığımı merak edenler için**; Strafor köpükleri istediğim şekilde kesip akvaryum slikonu ile birleştirdim sonrasında slikonlu derz ile tamamen kapladım 10 saat bekledikten sonra kahverengi tonlarında boyadım en son olarakda su bazlı vernik ile üstünden geçtim (Üstüne dışkılayınca temizlemesi zor oluyor) ortalama bana maliyeti o 2 parça dekorun 70 tl oldu ve bi 2 tane daha yapabilicek malzeme arttı tüm ürünleri koçtaştan temin ettim. Hamağıda hasır gölgelik ve öpücüklerle yaptım yaklaşık maliyeti 10tl nalburdan temin ettim. Dallar petshoptan 40 tl Taş doğadan Beleş Gelelim asıl soruma zemini kum yapabilirmiyim eğer evet ise hangi kumu kullanmayım şimdiden teşekkürler Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Wildman 56 9 Şubat, 2019 gönderildi Zemini kum yapman her zaman için sakıncalıdır canlı büyük olsada küçük olsada(heleki küçük iken)ancak illaki kullanacaksan canlı büyüdüğünde sindirilebilir kumlardan kullanabilirsin. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Grtrs 29 9 Şubat, 2019 gönderildi mnuhdukme, Bir saat önce yazdı: Merhabalar yaklaşık 2 aydır hobiyle ilgileniyorum ve 2 adet sakallı ejdere sahibim amacım onlara iyi bir yaşam ortamı sağlamak bu doğrultuda siz değerli forum üyelerinin bana teraryumumda yapmam gereken değişiklik ve eklemem gereken yenilikler hakkında değerli önerilerinizi merak etmekteyim. Kısaca bilgi vereyim ; 4,5 aylık ejderlerim Teraryum boyutu 90*60*60 Spot lamba ve seramik lamba mevcut Florasan 8.0 uvb var Exo terranın Isıtıcı kablo ile yerden ısıtma sistemi var Ön taraf cam geri kalan her yer mdf Sağ ve sol tarafta görülüdüğü gibi hava kanalları mevcut Dijital Termostat mevcut Sol taraftaki dekorları nasıl yaptığımı merak edenler için**; Strafor köpükleri istediğim şekilde kesip akvaryum slikonu ile birleştirdim sonrasında slikonlu derz ile tamamen kapladım 10 saat bekledikten sonra kahverengi tonlarında boyadım en son olarakda su bazlı vernik ile üstünden geçtim (Üstüne dışkılayınca temizlemesi zor oluyor) ortalama bana maliyeti o 2 parça dekorun 70 tl oldu ve bi 2 tane daha yapabilicek malzeme arttı tüm ürünleri koçtaştan temin ettim. Hamağıda hasır gölgelik ve öpücüklerle yaptım yaklaşık maliyeti 10tl nalburdan temin ettim. Dallar petshoptan 40 tl Taş doğadan Beleş Gelelim asıl soruma zemini kum yapabilirmiyim eğer evet ise hangi kumu kullanmayım şimdiden teşekkürler Kum olarak exo terra desert sand kullanabilirsin ama temizliği sıkıntılı oluyormuş ve yutabiliyorlarmış sanırım. Sürüngen halısı hem görsel hemde hijyen açısından kullanabilirsiniz. Terrariumda bence eksik yok gayet güzel duruyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mnuhdukme 0 9 Şubat, 2019 gönderildi Wildman, 8 dakika önce yazdı: Zemini kum yapman her zaman için sakıncalıdır canlı büyük olsada küçük olsada(heleki küçük iken)ancak illaki kullanacaksan canlı büyüdüğünde sindirilebilir kumlardan kullanabilirsin. Teşekkür ederim Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mnuhdukme 0 9 Şubat, 2019 gönderildi Grtrs, 6 dakika önce yazdı: Kum olarak exo terra desert sand kullanabilirsin ama temizliği sıkıntılı oluyormuş ve yutabiliyorlarmış sanırım. Sürüngen halısı hem görsel hemde hijyen açısından kullanabilirsiniz. Terrariumda bence eksik yok gayet güzel duruyor Sürüngen halısını nereden temin edebilirim veya nasıl birşeydir ilk defa duydum. İnternettede baktım ama bulamadım. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Grtrs 29 9 Şubat, 2019 gönderildi mnuhdukme, 32 dakika önce yazdı: Sürüngen halısını nereden temin edebilirim veya nasıl birşeydir ilk defa duydum. İnternettede baktım ama bulamadım. Atakan petshopta var ama stokta yoktu enson. Arkadaşım arkadaş petshop diye Ataşehir’de biryerden alıyor orada olabilir. Ben iki çeşidini görmüştüm bir tanesi kum gibi diğeri yapay çime benziyor sürüngen dostlarndaki leopard gecko kurulumunda kullanmışlardı. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mnuhdukme 0 9 Şubat, 2019 gönderildi Grtrs, 8 dakika önce yazdı: Atakan petshopta var ama stokta yoktu enson. Arkadaşım arkadaş petshop diye Ataşehir’de biryerden alıyor orada olabilir. Ben iki çeşidini görmüştüm bir tanesi kum gibi diğeri yapay çime benziyor sürüngen dostlarndaki leopard gecko kurulumunda kullanmışlardı. Tamamdır çok teşekkür ederim Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Grtrs 29 9 Şubat, 2019 gönderildi Moss gibi gözükenide varmış ben crested geckomda cocopeat kullanıyorum kaşıkla dışkıyı alıyorum. Sizde belki öyle yapbilirsiniz. Büyüyene kadar kağıt havlu kullunabilirsiniz. Yada yutma gibi bir durum yoksa kumu exo terra scoop diye birşey görmüştüm katlogta ama hala üretiliyormu bilmiyorum ama hiç tr de görmedim. Kedi kumu temizleyicisinin sineklik gibi hali. Kısca alternatif çok seçim sizin 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Grtrs 29 9 Şubat, 2019 gönderildi Scoop derken kumdan bahsetmiştim umarım yardımcı olabilmişimdir Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mnuhdukme 0 9 Şubat, 2019 gönderildi Grtrs, Şimdi yazdı: Scoop derken kumdan bahsetmiştim umarım yardımcı olabilmişimdir Oldukça yardımcı oldunuz teşekkür ederim Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ulumemo 27 9 Şubat, 2019 gönderildi Kum tavsiye etmiyorum. Scoop bende kullandım ama ne kullanırsanız kullanın zamanla koku sorunu oluyor. Temizlik sırasında kum eksileceginden sürekli kum eklemeniz gerekebiliyor. Sürüngen halısı en hijyenik olanı. Aliexpress üzerinden alabilirsiniz burada bulamazsanız. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ArboRealist 48 22 Şubat, 2019 gönderildi yurtdışında zoo med in excavator diye bir ürünü var onun benzeri bir ürün trixie markasıdnada vardı galiba hatta yanlış hatırlamıyorsam TÜRKİYEde de vardı nir çeşit kilden yapılmış kum gibi birşey sanırım ama dekoru yaptıktan sonra kuruyor ve sert oluyor yani hem güzel duruyor hemde kendi kafana göre bir yer hazırlayabiliyorsun mağaralar tüneller falan ayrıca hayvanda yutamıyor bu durumda bildiğim kadarıyla temizlik içinde zoo med in yanında gönderdiği bir ürnü var ama pek bilmiyorum Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ArboRealist 48 22 Şubat, 2019 gönderildi işte burada da linki https://www.juenpetmarket.com/trixie-reptiland-surungen-teraryum-magara-kumu-5-kg-u-25419 bu trixie ninki ma temizlik işi yine kolaydır zoo med gibi malzeme vermese de tahminimce 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ahmyildiz 63 23 Şubat, 2019 gönderildi mnuhdukme, 09.02.2019 - 12:23 yazdı: Sürüngen halısını nereden temin edebilirim veya nasıl birşeydir ilk defa duydum. İnternettede baktım ama bulamadım. Exo Terra Sand Mat diye ararsan bulabilirsin. Aliexpress te de Reptile carpet diye aradığında çeşitli halılar çıkıyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
CyBeRr 1.129 23 Şubat, 2019 gönderildi Elinize sağlık güzel bir yaşam alanı olmuş Kum için zaten arkadaşlar söylemişler kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır. Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş