Jump to content
mnuhdukme

Sakallı Ejderlerimin Teraryumu Için Önerileriniz Ve Tavsiyeleriniz Nelerdir ?

Önerilen İletiler

27b3940d-cd24-4f35-976c-39fad62dcb74.thumb.jpg.fe0579d2e18664b03be3be8f181d0b4c.jpg

Merhabalar yaklaşık 2 aydır hobiyle ilgileniyorum ve 2 adet sakallı ejdere sahibim amacım onlara iyi bir yaşam ortamı sağlamak bu doğrultuda siz değerli forum üyelerinin 

bana teraryumumda yapmam gereken değişiklik ve eklemem gereken yenilikler hakkında değerli önerilerinizi merak etmekteyim.

Kısaca bilgi vereyim ;

4,5 aylık ejderlerim

Teraryum boyutu 90*60*60

Spot lamba ve seramik lamba mevcut

Florasan 8.0 uvb var Exo terranın

Isıtıcı kablo ile yerden ısıtma sistemi var

Ön taraf cam geri kalan her yer mdf

Sağ ve sol tarafta görülüdüğü gibi hava kanalları mevcut

Dijital Termostat mevcut 

Sol taraftaki dekorları nasıl yaptığımı merak edenler için**;

Strafor köpükleri istediğim şekilde kesip akvaryum slikonu ile birleştirdim sonrasında slikonlu derz ile tamamen kapladım

10 saat bekledikten sonra kahverengi tonlarında boyadım en son olarakda su bazlı vernik ile üstünden geçtim (Üstüne dışkılayınca temizlemesi zor oluyor)

ortalama bana maliyeti o 2 parça dekorun 70 tl oldu ve bi 2 tane daha yapabilicek malzeme arttı tüm ürünleri koçtaştan temin ettim.

Hamağıda hasır gölgelik ve öpücüklerle yaptım yaklaşık maliyeti 10tl nalburdan temin ettim.

Dallar petshoptan 40 tl

Taş doğadan Beleş :)

Gelelim asıl soruma zemini kum yapabilirmiyim eğer evet ise hangi kumu kullanmayım şimdiden teşekkürler :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Zemini kum yapman her zaman için sakıncalıdır canlı büyük olsada küçük olsada(heleki küçük iken)ancak illaki kullanacaksan canlı büyüdüğünde sindirilebilir kumlardan kullanabilirsin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnuhdukme, Bir saat önce yazdı:

27b3940d-cd24-4f35-976c-39fad62dcb74.thumb.jpg.fe0579d2e18664b03be3be8f181d0b4c.jpg

Merhabalar yaklaşık 2 aydır hobiyle ilgileniyorum ve 2 adet sakallı ejdere sahibim amacım onlara iyi bir yaşam ortamı sağlamak bu doğrultuda siz değerli forum üyelerinin 

bana teraryumumda yapmam gereken değişiklik ve eklemem gereken yenilikler hakkında değerli önerilerinizi merak etmekteyim.

Kısaca bilgi vereyim ;

4,5 aylık ejderlerim

Teraryum boyutu 90*60*60

Spot lamba ve seramik lamba mevcut

Florasan 8.0 uvb var Exo terranın

Isıtıcı kablo ile yerden ısıtma sistemi var

Ön taraf cam geri kalan her yer mdf

Sağ ve sol tarafta görülüdüğü gibi hava kanalları mevcut

Dijital Termostat mevcut 

Sol taraftaki dekorları nasıl yaptığımı merak edenler için**;

Strafor köpükleri istediğim şekilde kesip akvaryum slikonu ile birleştirdim sonrasında slikonlu derz ile tamamen kapladım

10 saat bekledikten sonra kahverengi tonlarında boyadım en son olarakda su bazlı vernik ile üstünden geçtim (Üstüne dışkılayınca temizlemesi zor oluyor)

ortalama bana maliyeti o 2 parça dekorun 70 tl oldu ve bi 2 tane daha yapabilicek malzeme arttı tüm ürünleri koçtaştan temin ettim.

Hamağıda hasır gölgelik ve öpücüklerle yaptım yaklaşık maliyeti 10tl nalburdan temin ettim.

Dallar petshoptan 40 tl

Taş doğadan Beleş :)

Gelelim asıl soruma zemini kum yapabilirmiyim eğer evet ise hangi kumu kullanmayım şimdiden teşekkürler :)

Kum olarak exo terra desert sand kullanabilirsin ama temizliği sıkıntılı oluyormuş ve yutabiliyorlarmış sanırım. Sürüngen halısı hem görsel hemde hijyen açısından kullanabilirsiniz. Terrariumda bence eksik yok gayet güzel duruyor :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Wildman, 8 dakika önce yazdı:

Zemini kum yapman her zaman için sakıncalıdır canlı büyük olsada küçük olsada(heleki küçük iken)ancak illaki kullanacaksan canlı büyüdüğünde sindirilebilir kumlardan kullanabilirsin.

Teşekkür ederim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Grtrs, 6 dakika önce yazdı:

Kum olarak exo terra desert sand kullanabilirsin ama temizliği sıkıntılı oluyormuş ve yutabiliyorlarmış sanırım. Sürüngen halısı hem görsel hemde hijyen açısından kullanabilirsiniz. Terrariumda bence eksik yok gayet güzel duruyor :)

Sürüngen halısını nereden temin edebilirim veya nasıl birşeydir ilk defa duydum. İnternettede baktım ama bulamadım.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnuhdukme, 32 dakika önce yazdı:

Sürüngen halısını nereden temin edebilirim veya nasıl birşeydir ilk defa duydum. İnternettede baktım ama bulamadım.

Atakan petshopta var ama stokta yoktu enson. Arkadaşım arkadaş petshop diye Ataşehir’de biryerden alıyor orada olabilir. Ben iki çeşidini görmüştüm bir tanesi kum gibi diğeri yapay çime benziyor sürüngen dostlarndaki leopard gecko kurulumunda kullanmışlardı.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Grtrs, 8 dakika önce yazdı:

Atakan petshopta var ama stokta yoktu enson. Arkadaşım arkadaş petshop diye Ataşehir’de biryerden alıyor orada olabilir. Ben iki çeşidini görmüştüm bir tanesi kum gibi diğeri yapay çime benziyor sürüngen dostlarndaki leopard gecko kurulumunda kullanmışlardı.

Tamamdır çok teşekkür ederim

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Moss gibi gözükenide varmış :)

ben crested geckomda cocopeat kullanıyorum kaşıkla dışkıyı alıyorum. Sizde belki öyle yapbilirsiniz. Büyüyene kadar kağıt havlu kullunabilirsiniz. Yada yutma gibi bir durum yoksa kumu exo terra scoop diye birşey görmüştüm katlogta ama hala üretiliyormu bilmiyorum ama hiç tr de görmedim. Kedi kumu temizleyicisinin sineklik gibi hali. Kısca alternatif çok seçim sizin :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kum tavsiye etmiyorum. Scoop bende kullandım ama ne kullanırsanız kullanın zamanla koku sorunu oluyor. Temizlik sırasında kum eksileceginden sürekli kum eklemeniz gerekebiliyor. Sürüngen halısı en hijyenik olanı. Aliexpress üzerinden alabilirsiniz burada bulamazsanız.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yurtdışında zoo med in excavator diye bir ürünü var onun benzeri bir ürün trixie markasıdnada vardı galiba hatta yanlış hatırlamıyorsam TÜRKİYEde de vardı nir çeşit kilden yapılmış kum gibi birşey sanırım ama dekoru yaptıktan sonra kuruyor ve sert oluyor yani hem güzel duruyor hemde kendi kafana göre bir yer hazırlayabiliyorsun mağaralar tüneller falan ayrıca hayvanda yutamıyor bu durumda bildiğim kadarıyla temizlik içinde zoo med in yanında gönderdiği bir ürnü var ama pek bilmiyorum

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mnuhdukme, 09.02.2019 - 12:23 yazdı:

Exo Terra Sand Mat diye ararsan bulabilirsin. Aliexpress te de Reptile carpet diye aradığında çeşitli halılar çıkıyor

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Elinize sağlık güzel bir yaşam alanı olmuş :) Kum için zaten arkadaşlar söylemişler kullanmamanız daha sağlıklı olacaktır.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.